HPG: 9’u özel harekatçı 11 asker öldürüldü

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM), gerillaların Şemdinli ve Dersim’de düzenlediği eylemlere 9’u özel harekatçı olmak üzere en az 11 askerin öldürüldüğünü bildirdi.

HPG-BİM, 15 ve 16 Mayıs günleri gerillaların Şemdinli ve Dersim’de düzenlediği eylemlere ilişkin bilgi verdi. Şemdinli’de bir çok noktada eylem yapılırken, zırhlı bir aracın imha edilmesi sonucu 9 özel harekatçının öldürüldüğü belirtildi.

ŞEMDİNLİ’DE KARAKOLA EYLEM

HPG-BİM, Şemdinli’deki eylemlere ilişkin şu bilgileri verdi: “Şehit Pîroz ve Şehit Agirî Devrimci Hamlesi kapsamında güçlerimiz, 15 Mayıs günü saat 19.20’de Hakkari’nin Şemzînan (Şemdinli) ilçesine bağlı Tesê karakolu ile Heftkani tepesi arasında güvenlik yolunda çalışan işgalci TC ordusuna yönelik bir eylem düzenlemiştir. Askerlerin yoğun ateş altına alındığı bu eylemde ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir.”

ZIRHLI ARAÇ İMHA EDİLDİ, 9 ÖZEL HAREKATÇI ÖLDÜ

“Aynı gün saat 23.00’da güçlerimiz hamle kapsamında yine Şemzînan’a bağlı Şapatan mahallesi yakınlarında Ejder tipi zırhlı bir araca yönelik eylem düzenlemiştir. Etkili bir şekilde vurulan zırhlı araç tümden imha edilmiştir. Bu eylemde tespit edilebilen 9 özel harekat askeri öldürülmüştür.”

DERSİM’DE MEVZİLER VURULDU, 2 ASKER ÖLDÜ

HPG-BİM, Dersim’deki eylemin detaylarını ise şöyle açıkladı:“Şehit Ozan ve Şehit Roza Devrimci Hamlesi kapsamında güçlerimiz, 16 Mayıs günü saat 13.30’da Dersim’in Nazımiye ilçesine bağlı Dereova karakoluna yönelik bir eylem düzenlemiştir. Karakoldaki mevzii ve barınakların etkili bir şekilde vurulduğu bu eylemde 2 asker öldürülmüş, 1 asker ise yaralanmıştır.”