HPG, Çelê’de şehit düşen gerillaları andı

HPG BİM, 8 Temmuz günü Çukurca’da Türk ordusunun düzenlediği hava saldırısında şehit düşen üç gerillayı andı.

Yazılı bir açıklama yapan HPG Basın İrtibat Merkezi, Dılşad (Muhittin Yılmaz), Navdar (Sinan Düzgün) ve Simko’yu (Azad Ağralı) andı.

HPG BİM açıklaması şöyle:

“13 Temmuz tarihli açıklamamızda işgalci TC ordusunun 8 Temmuz günü Hakkari’nin Çelê (Çukurca) ilçesine bağlı Deşta Xanê alanında düzenlediği hava saldırıları sonucunda 3 arkadaşımızın şehadete ulaştığı bilgisini kamuoyu ile paylaşmıştık. Şehadete ulaşan Dılşad (Muhittin Yılmaz), Navdar (Sinan Düzgün) ve Simko (Azad Ağralı) yoldaşlarımızın ayrıntılı kimlik bilgileri şöyledir:

Kod Adı: Dılşad Adıl
Adı Soyadı: Muhittin Yılmaz
Doğum Yeri: Hakkari
Anne - Baba Adı: Beyaz - Mehmet
Şehadet Tarihi ve Yeri: 8 Temmuz 2019 / Çelê

 

Kod Adı: Navdar Ararat
Adı Soyadı: Sinan Düzgün
Doğum Yeri: Ağrı
Anne - Baba Adı: Ayşe – Salih
Şehadet Tarihi ve Yeri: 8 Temmuz 2019 / Çelê

 

Kod Adı: Simko Serhıldan
Adı Soyadı: Azad Ağralı
Doğum Yeri: Hakkari
Anne - Baba Adı: Nesibe – Cemil
Şehadet Tarihi ve Yeri: 8 Temmuz 201

Dılşad, Navdar ve Simko yoldaşlarımız yurtsever bir çevrede dünyaya gelmiş ve genç yaşlarda Özgürlük Mücadelesi ile tanışmışlardır.

Dılşad yoldaşımız 2008’de Hakkari’den gerilla saflarına katılım sağlamıştır. Gerillaya geldiği andan itibaren aktif bir katılımın sahibi olan Dılşad yoldaş, düşmana karşı etkili bir pratiğin sahibi olmuştur. Kendisini yeni dönemin gerilla tarzında yetkinleştiren Dılşad yoldaş, gerilla saflarında emeğin ve fedakarlığın örneği olmuştur. Mücadeleyi bir yaşam tarzı haline getiren Dılşad yoldaşımız çevresindeki yoldaşlara da büyük moral kaynağı olmuştur.

Navdar yoldaşımız 2013 yılında Ağrı’dan özgürlük saflarına katılmıştır. Genç yaşta gerilla hareketi ile tanışan Navdar yoldaşımız yaşama olan bağlılığı ve mücadelesi ile çevresindeki tüm yoldaşlara büyük bir moral kaynağı olmuştur. Düşman saldırılarının en yoğun olduğu bir süreçte üzerine düşen görev ve sorumlulukları eksiksiz bir şekilde yerine getirmiştir.

Simko yoldaşımız ise Hakkari’nin Gever ilçesinde dünyaya gelmiştir. 2014 yılında mücadeleye katılan Simko yoldaşımız gerillaya katıldığı ilk andan itibaren özverili bir katılımın sahibi olmuştur. Simko arkadaşımız mücadele içerisinde saflığı, dürüstlüğü ve emekçi kişiliği ile tanınan bir arkadaşımız olmuştur.

Özgür Kürdistan ve Özgür Önderlik şiarı ile mücadele saflarına katılan Dılşad, Navdar ve Simko yoldaşlarımız, işgalci TC devletine karşı savaşta yerlerini almış ve Kürt özgürlük mücadelesinin zaferi için son nefeslerine kadar direnmişlerdir.

Kürdistan özgürlük gerillaları olarak, başta şehit arkadaşlarımızın değerli aileleri olmak üzere tüm yurtsever halkımızın başı sağ olsun diyor ve Kürt Özgürlük Mücadelesini zaferle taçlandıracağımızın sözünü veriyoruz.”