HPG: Özgür yoldaşımızı saygıyla anıyoruz 

HPG, 4 Eylül 2017'de Medya Savunma Alanlarına yönelik hava saldırısında şehit düşen Özgür Karakoçan (Kemal Akyol) adlı gerillayı saygıyla andı.

HPG Basın İrtibat Merkezi, 4 Eylül 2017 Tarihinde Medya Savunma Alanlarına yönelik gelişen hava saldırısında Özgür Karakoçan (Kemal Akyol) adlı gerillanın şehitler kervanına katıldığını belirterek kimlik bilgilerini açıkladı.

HPG açıklamasında şu hususlara dikkat çekildi:
“TC faşizminin Kürt halkı üzerindeki katliam ve baskı politikalarından kaçarak Avrupa’ya göç etmek zorunda kalan Dersimli, Akyol ailesi uzun yıllar Avrupa’da kendi öz değerlerini korumuş ve her zaman Kürt Özgürlük Mücadelesi’nin yanında yer alarak, yurtseverlik değerlerine sahip çıkmıştır. Özgür arkadaşımız da yetiştiği aile ortamında ve koşullardan kaynaklı çocuk yaşlardan itibaren Kürdistan değerleri içerisinden büyümüştür. Avrupa sistemi içerisinde büyümesine rağmen kendi öz değerlerinin peşinde koşan Özgür arkadaşımız gençlik yıllarına geldiği andan itibaren Özgürlük Hareketi içerisinde aktif çalışmalara katılmıştır. Sürgün yaşamı içerisinde geçen ülke hasretine dayanamayan Özgür arkadaşımız, gençlik yılları ile birlikte Kürdistan dağlarının yolunu tutmuştur.  

KÜRDİSTAN SEVGİSİ VE DÜŞMANA ÖFKESİ BÜYÜKTÜ

Gerilla saflarına geldiği andan itibaren gençlik ruhu ve pratik zekasıyla arkadaşlarının dikkatini çeken Özgür arkadaşımız, bulunduğu her ortamda çok sevilen biri olmayı başarmıştır. Gerillacılığa büyük bir istek ile katılmış, çok çabuk bir gelişim göstermiştir. Avrupa’da yetişmesine rağmen, O’ndaki Kürdistan sevgisi ve düşmana olan öfkesi ile çok kısa sürede dağlara adapte olmuştur. Moralli ve azimli duruşu, kısa sürede onu yetkin bir gerilla haline getirmiş, bu duruşu ile de bulunduğu her ortamda belirgin biri olmayı başarmıştır. Her zaman kendine has özellikleriyle katılım göstermiş ve nefesinin son anına kadar da saf, temiz, yürekten ve önder Apo’ya büyük bir bağlılıkla katılmayı başarmıştır. 

Özgür arkadaşımızın şahadetinden dolayı başta değerli yurtsever Akyol ailemiz olmak üzere, tüm yurtsever halkımızın başı sağ olsun diyoruz. Ve Özgür arkadaş şahsında, Özgür Kürdistan’da Özgür Önderlikle buluşana kadar mücadelemizi sonuna kadar devam ettirme sözümüzü bir kere daha veriyoruz.”

KİMLİK BİLGİLERİ

Adı Soyadı: Kemal Akyol

Kod Adı: Özgür Karakoçan

Doğum Yeri: Fransa

Anne - Baba Adı: Gülperi - İsmail

Şehadet Tarihi ve Yeri: 4 Eylül 2017 / Medya Savunma Alanları