HPG: Şemzînan’da 7 asker öldürüldü, silahlarına el konuldu

HPG/YJA Star gerillaları, Şemzînan'a bağlı Bêzokê Karakolu’nun güvenliğini tutmaya çalışan bir düşman üs bölgesine eylem gerçekleştirdi. Tespit edilen 7 Türk askeri öldürülürken, 5 adet G-3 ile 1 adet BKC silahına da el konuldu.

HPG Basın İrtibat Merkezi, gerilla eylemlerine ilişkin açıklama yaptı.

HPG açıklamasında, şu ayrıntılara yer verildi:

ŞEMZÎNAN’DA ÜS BÖLGESİNE EYLEM

Medya Savunma Alanları’nda devam etmekte olan Şehit Bager ve Şehit Ronya Devrimci Hamlesi çerçevesinde, 4 Mayıs günü gündüz saat 14.10 sularında Colemêrg’in (Hakkari) Şemzînan (Şemdinli) ilçesine bağlı Bêzokê Karakolu’nun güvenliğini tutmaya çalışan bir düşman üs bölgesine yönelik olarak güçlerimiz tarafından bir eylem gerçekleştirilmiştir. Üs bölgesinin içine sızarak, yakın mesafeden yıldırım tarzında gerçekleştirilen bu eylem sonucunda 3 düşman mevzisi tamamen düşürülerek güçlerimizin eline geçmiştir. Toplam olarak 7 düşman ölüsünün üzerine gidilerek silahlarına el konulduğu bu eylemde, 7 düşman askerinin de yaralandığı tespit edilmiştir. Ölü ve yaralı düşman sayısının daha fazla olduğunun değerlendirildiği bu eylem sonucunda, 5 adet G-3 ferdi silah, 1 adet BKC tam otomatik makineli tüfeği, 1 adet G-3 raxtı, 1 adet BKC zinciri ve 1 adet kaska güçlerimiz tarafından el konulmuştur.

ARAZİYE ÇIKAN ASKERLERE SABOTAJ

Gerçekleştirilen bu eylemde ağır darbe alan işgalci TC unsurları, eylem alanının etrafı ile Sîrvan ve Helena Köylerini Kobra tipi helikopterler ve ağır silahlarla bombalamış, ardından ise araziye çıkıp arama yapmak istemiştir. Bu esnada, araziye çıkan düşmanın bir birliğine yönelik olarak güçlerimiz tarafından sabotaj taktiği ile bir eylem daha gerçekleştirilmiştir. Bu eylemde ölen asker sayısı güçlerimiz tarafından netleştirilememiştir.

Son dönemde ülkemizin çeşitli yerlerinde başta fedakar Kürt anaları olmak üzere halkımıza yapılan saldırılara karşı bir yanıt olarak gerçekleştirilen bu eylem sonucunda güçlerimiz herhangi bir kayıp vermemiştir.

TC GENELKURMAYI EYLEMİ GİZLEMEYE ÇALIŞTI

Sonuç bu olmasına rağmen TC Genelkurmayı ve AKP güdümündeki özel savaş medyası, bu eylemin bir havan atışı olduğu yalan haberlerini yaymakta, bir yandan kendi kayıplarını gizlemeye çalışırken, diğer yandan ise güçlerimizin darbe yediği yalanını uydurarak kamuoyunu yanıltmaya çalışmaktadır. HPG-BİM olarak, yaşanan savaşı en yalın ve gerçek haliyle günlük olarak kamuoyuna açıklamakta olduğumuzu belirtiyor, halkımızı ve duyarlı kamuoyunu, düşmanın özel savaş politikalarına itibar etmemeye çağırıyoruz.

ÇELÊ’DE BİR DİZİ EYLEM

2 ve 5 Mayıs tarihlerinde, Medya Savunma Alanları’nda devam etmekte olan Şehit Bager ve Şehit Ronya Devrimci Hamlesi çerçevesinde, güçlerimiz tarafından Colemêrg’in Çelê (Çukurca) ilçesinde bir dizi eylem gerçekleştirilmiştir. Buna göre;

5 Mayıs günü, gece saat 01.00 sularında Xeregol Tepesi’nde konumlanan işgalci askerlere yönelik olarak güçlerimiz tarafından bir eylem gerçekleştirilmiştir. Düşman mevzii ve barınaklarının etkili bir şekilde vurulduğu bu eylem sonucunda düşmanın ölü ve yaralı sayısı tespit edilememiştir.

2 Mayıs günü öğlen saat 14.00 sularında ise işgalci TC ordusuna ait Girê Karakolu’na yönelik olarak YJA STAR güçlerimiz tarafından bir eylem gerçekleştirilmiştir. Karakol binası ve etrafındaki mevziilerin etkili bir şekilde hedeflendiği bu eylem sonucunda da düşmanın kayıpları netleştirilememiştir.

Her iki eylem ardından da düşman, eylem alanlarının etrafını ağır silahlarla bombalarken, güçlerimiz herhangi bir kayıp vermemiştir.

PİRAN’DA 3 ASKER ÖLDÜRÜLDÜ, 2 GERİLLA ŞEHİT

30 Nisan günü akşam saatlerinde, işgalci TC ordusuna bağlı gizli birlikler tarafından Amed’in Piran (Dicle) ilçesine bağlı Xaçek alanında bir pusulama faaliyeti yürütülmüştür. Bu gizli birlikleri denetime alan güçlerimiz tarafından 1 Mayıs günü öğlen saat 12.00 sularında bu birliklere yönelik olarak bir eylem gerçekleştirilmiştir. Kısa sürede çatışmaya dönüşen bu eylem sonucunda ölü düşman askerlerinin sayısı 3 olarak değerlendirilirken, yaşanan çatışmalarda kahramanca savaşan Viyan ve Didar yoldaşlarımız şahadete ulaşmıştır. Yaşanan çatışmalar ardından teknik destek ile operasyonu genişleterek arazide arama-tarama faaliyeti yürüten düşman güçleri 1 Mayıs günü akşam 18.00’da alandan geri çekilmiştir.

Şehit düşen yoldaşlarımızı saygı ve minnetle anıyor, şehitlerimizin anılarını Kürdistan Özgürlük Mücadelesi’ni zafere taşıyarak yaşatacağımızın sözünü veriyoruz. Şehit yoldaşlarımızın sicil bilgileri daha sonra kamuoyuna duyurulacaktır.

GERİLLA ALANLARINA HAVA SALDIRISI

5 Mayıs günü (dün) Medya Savunma Alanları’nın kimi bölgelerine yönelik olarak işgalci TC ordusuna bağlı savaş uçakları tarafından bombardıman yapılmıştır. Buna göre;

Gündüz saat 14.30’da Xakurkê’ye bağlı Ermuş alanı, saat 15.10’da Avaşin’e bağlı Süleyman Tepesi, saat 17.15’te yine Avaşin’e bağlı Werxelê alanları bombalanmıştır. Yapılan bu bombardımanlar sonucunda güçlerimiz herhangi bir kayıp vermezken, Kürdistan coğrafyası zarar görmüştür.”