HPG: Şırnak’ta 1 asker öldü, Bingöl'de 1 kontra cezalandırıldı

HPG gerillaları Şırnak’ta Türk ordusuna yönelik düzenlediği suikast eyleminde bir asker ölürken, Bingöl’de ise bir kontranın cezalandırıldığı bildirildi. HPG, kontranın adını da açıkladı.

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM), gerillaların Şırnak’ın Şerefiye tepesinde bir suikast eylemi düzenlediğini bildirdi. Bingöl’ün Sancak ilçesine bağlı bir köyde, Ahmed Nebi adında bir kontranın cezalandırıldığını belirten HPG-BİM, Bingöl’ün Darlıtepe köyünde de çatışmalar yaşandığını ancak detaylı bilgilerin daha sonra kamuoyu ile paylaşılacağını bildirdi.

SUİKAST

HPG-BİM, Şırnak’ın Şerefiye tepesinde “Şehit Delal Amed ve Besta Şehitleri Devrimci Hamlesi” 7 Ağustos günü saat 07.30’da suikast eyleminin düzenlendiği bilgisini verdi. HPG-BİM, “Gerçekleştirilen bu eylemde 1 düşman askeri öldürülmüştür” dedi.

SABOTAJ

Şırnak’ta bir sabotaj eyleminin de yapıldığını belirten HPG-BİM, şu detayları verdi: “Yine devrimci hamle kapsamında güçlerimiz, 28 Temmuz günü saat 22.30’da Şırnak’ın Deywan köyü yakınlarında Ilısu barajına ait bir yüksek gerilim hattına yönelik sabotaj eylemi düzenlemiştir. Bu eylemde yüksek gerilim hattı imha edilmiştir. Eylem ardından alanda operasyon başlatan işgalci TC ordusu 1 Ağustos günü sonuçsuz bir şekilde alandan geri çekilmiştir.”

CEZALANDIRMA

Açıklamada Bingöl’de cezalandırılan kontraya ilişkin şunlar belirtildi: “5 Ağustos günü saat 20.30’da Bingöl’ün Sancak beldesine bağlı Melkan köyü yakınlarında Ahmet Nebi adındaki bir kontra güçlerimizce cezalandırılmıştır. Güçlerimiz, bu kontra üzerinde bulunan bir adet tabancaya da el koymuştur.”

ÇATIŞMA

Bingöl’de hava destekli bir operasyon sırasında çatışmaların da yaşandığını aktaran HPG-BİM, şu bilgileri paylaştı: “5 Ağustos günü işgalci TC ordusu Bingöl’ün Darlıtepe köyü çevresinde insansız hava araçlarının desteği ile alanda bir operasyon başlatmıştır. 6 Ağustos günü sabah saatlerinde arazide konumlanan gizli birlikler ile güçlerimiz arasında çatışmalar yaşanmıştır. Operasyon boyunca işgalci güçler operasyon alanını kobra tipi helikopterler ile rastgele bir şekilde bombalamıştır. Bu operasyon aynı gün öğle saatleri ardından alandan geri çekilmiştir. Operasyon ile ilgili ayrıntılı bilgiler daha sonra kamuoyu ile paylaşılacaktır.”

BOMBARDIMAN

Açıklamada ayrıca“8 Ağustos günü saat 18.30 ile 19.00 arasında işgalci TC ordusuna ait savaş uçakları Medya Savunma Alanları’ndan Kandil bölgesine bağlı Savaş tepesini bombalamıştır” denildi.