HPG’den 8 noktada eylem: Ez az 24 ölü

HPG Basın İrtibat Merkezi, birçok noktada düzenlenen eylemlerde en az 9’ü özel harekatçı en az 24 Türk askerinin öldürüldüğünü duyurdu.

HPG sitesinde yer alan açıklamada, Şemdinli, Şırnak, Dersim ve Bitlis’te düzenlenen eylemlerin ayrıntıları yer aldı.

Açıklamada, ‘’Şehit Pîroz ve Şehit Agirî Devrimci Hamlesi kapsamında güçlerimiz, işgalci TC ordusuna yönelik kapsamlı eylemler düzenlemiştir’’ denilerek şu bilgiler verildi:

ŞEMDİNLİ’DE 9 ÖZEL HAREKATÇI ÖLDÜRÜLDÜ

‘’3 Haziran günü saat 23.30’da YJA Star güçlerimiz, Hakkari’nin Şemzînan (Şemdinli) ilçesine bağlı Korucu tepesinde konumlanan işgalcilere yönelik bir eylem düzenlemiştir. Düşman mevzii ve barınaklarının etkili bir şekilde vurulduğu bu eylemde ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir. Eylem ardından olay yerine müdahale amaçlı gelen zırhlı araçlara yönelik güçlerimiz 4 Haziran günü saat 00.30’da bir sabotaj eylemi düzenlemiştir. Eylemde hedeflenen ejder tipi zırhlı bir araç tümden imha edilmiş ve tespit edilebilen 9 özel harekatçı öldürülmüştür.

SERERO EYLEMİNDEKİ ÖLÜ VE YARALI SAYISI NETLEŞTİRİLEMEDİ

4 Haziran günü saat 04.30’da işgalci TC ordusu Hakkari’nin Şemzînan ilçesine bağlı Serero köyü çevresinde bir operasyon başlatmıştır. Köyde sokağa çıkma yasağı ilan eden işgalci güçler, köy çevresini kuşatmıştır. Güçlerimiz aynı gün sabah saatlerinde Serero ve Şapatan yolu üzerinde hareket halindeki askerlere ve ejder tipi zırhlı bir araca yönelik sabotaj eylemi düzenlemiştir. Zırhlı aracın darbelendiği bu eylemde ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir. Aynı vakitlerde işgalcilere ait zırhlı araçlar Serero köyü yakınlarında kendi askerlerini vurmuş ve çok sayıda asker yaralanmıştır. İşgalci güçler ölü ve yaralı askerleri zırhlı araçlar ve skorsky tipi helikopterler ile Gever (Yüksekova) merkeze taşımıştır.

ŞIRNAK’TAKİ EYLEMLER

Şehit Delal Amed ve Besta Şehitleri Devrimci Hamlesi kapsamında güçlerimiz işgalcilere yönelik kapsamlı eylemler düzenlemiştir. Çok sayıda askerin öldürüldüğü eylemlerin ayrıntıları şöyledir;

GABAR’DA 6 ASKER ÖLDÜRÜLDÜ

5 Haziran günü saat 16.50’de güçlerimiz, Şırnak’ın Gabar dağındaki Fındıkê alanına bağlı Zıvıngê taburu ve Güvenlik tepesi arasında hareket halinde olan kobra tipi zırhlı bir araca yönelik sabotaj eylemi düzenlemiştir. Güçler eş zamanlı olarak aracı yoğun bir şekilde vurmuş ve bu araç tümden imha edilmiştir. Bu eylemde 6 düşman askeri öldürülmüştür. Eylemden yaklaşık 1 saat sonra işgalci güçler çok sayıda zırhlı araç, tank ve kobra tipi helikopterlerin desteğinde ölü askerleri skorsky tipi helikopterler ile alandan uzaklaştırmıştır.

BESTA’DA 7 ASKER ÖLDÜRÜLDÜ

Aynı gün saat 17.00’da güçlerimiz, Şırnak’ın Besta bölgesine bağlı Deriyê Beroj mıntıkasında yeni yapılan karakolun güvenliğini sağlamaya çalışan Deriyê Eyşêdînkê tepesinde konumlanan işgalci TC ordusunun bir birliğine yönelik eylem gerçekleştirmiştir. Düşman mevzii ve barınaklarının 6 koldan yakın mesafeden etkili bir şekilde vurulduğu bu eylemde 7 düşman askeri öldürülmüştür. Eylem ardından işgalci TC ordusu insansız hava araçları ve atak tipi helikopterlerin desteği ile ölü ve yaralı askerleri alandan uzaklaştırmıştır.

MARDİN’DE 1 ASKER ÖLDÜRÜLDÜ

4 Haziran günü saat 16.30’da güçlerimiz Mardin’n Mahsertê (Ömerli) ilçesine bağlı Mahsertê Fafê karakolundaki askerlere yönelik bir suikast eylemi düzenlemiş ve 1 düşman askeri öldürülmüştür.

DERSİM’DE 1 ASKER ÖLDÜRÜLDÜ

Şehit Ozan ve Şehit Roza Dersim Devrimci Hamlesi kapsamında güçlerimiz, 5 Haziran günü saat 17.00’da Dersim merkeze bağlı Çiçekli karakoluna yönelik bir eylem düzenlemiştir. Karakol içinde bulunan ejder tipi zırhı bir aracın yoğun bir şekilde vurulduğu bu eylemde araç tümden imha edilmiş ve 1 düşman askeri öldürülmüştür. Eylem ardından kobra tipi helikopterler karakol çevresini rastgele bir şekilde bombalamıştır.

BİTLİS’TE EYLEM

İşgalci TC ordusu bir süredir Bitlis’in Tatvan ilçesine bağlı Gundê Mezra, Xısrokê, Tuğ ve Kurtıka köyleri çevresinde bulunan ağaçları kontraların yardımı ile kesmektedir. Güçlerimizin defalarca uyarısına rağmen ağaç kesimine devam eden bu kontralar 5 Haziran günü saat 17.00’da güçlerimizce vurulmuştur. Ölü ve yaralı kontraların olduğu bu eylemdeki sayı tam netleştirilememiştir.

HAVA SALDIRILARI

İşgalci TC ordusuna ait savaş uçakları 5 Haziran günü 22.00 ile 00.00 saatleri arasında Medya Savunma Alanları’na yönelik hava saldırıları düzenlemiştir. Bu kapsada savaş uçakları; Zap bölgesine bağlı Saca ve Sida alanlarını, Avaşin bölgesine bağlı Adılbeg alanını, Gare bölgesine bağlı Gundê Guzê ve Hefttebax alanını, Xakurke bölgesine bağlı Şex Zadê ile Kandil bölgesine bağlı Kozinê alanını bombalamıştır.’’