HPG'den Ağrı'daki eylem ve operasyona ilişkin açıklama

HPG Basın İrtibat Merkezi, Ağrı’da düzenlenen eylem ve Türk ordusunun operasyonlarına ilişkin bilgi verdi.

HPG açıklamasına göre, operasyon ve eylemlerde 3 Türk askeri öldürüldü. HPG burada gerilla kayıplarının olmadığını bildirdi.

Açıklama şöyle:

Şehit Pîroz ve Şehit Agirî Devrimci Hamlesi kapsamında güçlerimiz, 12 Ekim günü saat 10.50’de Hakkari’nin Şemzînan (Şemdinli) ilçesine bağlı Leylek Tepesi’nde konumlanan işgalci TC ordusuna yönelik bir dizi suikast eylemi düzenlemiştir. Gerçekleştirilen eylemlerde 1 asker öldürülmüş, 1 asker ise yaralanmıştır.

10 Ekim günü sabah saatlerinde işgalci TC ordusu Ağrı’nın Bazid (Doğubeyazıt) ilçesine bağlı Demirkapı alanında gizli birlikler ile bir operasyon başlatmıştır. Aynı gün saat 10.30’da işgalci güçlere ait savaş uçakları ve taarruz tipi helikopterler operasyon alanını bombalamış ve ardından skorsky tipi helikopterler ile alana indirmeler yapılmıştır. 11 Eylül günü işgalci güçler bombardımana tabi tuttukları alanda arama-tarama faaliyeti yürüttükleri esnada güçlerimizin hedefi olmuşlardır. Eyalette başlatılan Devrimci Zafer Hamlesi kapsamında güçlerimiz düşman birliklerine yönelik sabotaj eylemi düzenlemiş ve tespit edilebilen 2 asker öldürülmüştür. İşgalci güçler aynı gün akşam saatlerinde sonuçsuz bir şekilde alandan geri çekilmiştir. İşgalci TC ordusu havuz medyası aracılığı ile söz konusu operasyonda 2 gerillamızın şehadetinden söz etmektedir. Bu operasyonda herhangi bir gerilla kaybımız yaşanmamıştır. İşgalci TC ordusu Serhat Eyaleti’nde yaşadığı hezimeti özel savaş yöntemleri ile yalan haberler yayarak gizlemeye çalışmaktadır.

ZAP’TA HAVA SALDIRISI

12 Ekim günü saat 20.45’te işgalci TC ordusuna ait savaş uçakları Medya Savunma Alanları’ndan Zap bölgesine bağlı Çiyayêreş alanını bombalamıştır.