HPG’den Batman’daki eyleme ilişkin açıklama

HPG, 4 Ekim günü Batman’da düzenlenen eylemde 1’i astsubay ve 7’si uzman çavuş olmak üzere 8 askerin öldürüldüğünü açıkladı.

HPG Basın İrtibat Merkezi, (HPG-BİM) 4 Ekim günü Batman’da düzenlenen eylem ile Türk ordusunun Medya Savunma Alanları’na yönelik hava saldırılarına ilişkin şu açıklamada bulundu:

BATMAN EYLEMİ

‘’Şehit Delal Amed ve Besta Şehitleri Devrimci Hamlesi kapsamında güçlerimiz 4 Ekim günü saat 06.00’da Mardin’in Kerboran ilçesi ile Mawa alanları arasında bulunan Botika ile Çelik Köyü yolunda ilerleyen kobra tipi zırhlı bir araca yönelik sabotaj eylemi düzenlemiştir. Gerçekleştirilen bu eylemde zırhlı araç tümden imha edilmiş, 1’i astsubay ve 7’si uzman çavuş olmak üzere 8 asker öldürülmüş, 1 asker ise ağır bir şekilde yaralanmıştır.

HAVA SALDIRILARI

5 Ekim günü işgalci TC ordusuna ait savaş uçakları Medya Savunma Alanları’na yönelik hava saldırıları düzenlemiştir. Bu kapsamda gerçekleştirilen saldırıların ayrıntıları şöyledir:

Saat 11.00’da savaş uçakları Zap bölgesine bağlı Saca alanını, saat 15.50 ile 16.00 arasında ise yine Zap bölgesine bağlı Gundê Filleha, Balinda Köprüsü ve Sîda alanlarını bombalamıştır.

Saat 16.45 ile 17.00 arasında savaş uçakları Avaşin bölgesine bağlı Tepê Kartal ve Dola Mâra alanlarını bombalamıştır.’’