HPG’den beş bölgede eylem: 16 asker öldürüldü

HPG gerillaları Güney Kürdistan, Amed, Hakkari, Şırnak ve Siirt’te Türk işgal ordusuna yönelik bir dizi eylem gerçekleştirdi. Eylemlerde 15 asker ve bir kontranın öldürüldüğü bildirildi.

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM) tarafından yapılan açıklamaya göre, eylemler 29 Mayıs ile 3 Haziran tarihleri arasında gerçekleşti.

HPG-BİM, “Şehit Pîroz ve Şehit Agirî Devrimci Hamlesi kapsamında” 3 Haziran günü Türk ordusuna yönelik düzenlenen eylemleri şöyle sıraladı:

ŞEMDİNLİ’DE SABOTAJ: 1 ASKER ÖLDÜ

“Güçlerimiz saat 03.00’da Hakkari’nin Şemzînan (Şemdinli) ilçesine bağlı Bezelê (Aktütün) karakolu çevresinde operasyon başlatan işgalci askerlere yönelik Şikêre Reş tepesinde bir sabotaj eylemi düzenlemiştir. Bu eylemdeki ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir. Güçlerimiz aynı gün saat 15.20’de yine operasyonun bir birliğine yönelik sabotaj eylemi gerçekleştirmiş ve 1 asker öldürülmüş,1 asker ise yaralanmıştır. Eylem ardından işgalci güçler ölü ve yaralı askerleri skorsky helikopterler ile alandan uzaklaştırmıştır.

BEZELÊ’DE ASKERİ BİRLİK VURULDU: 4 ÖLÜ, 3 YARALI

“YJA Star güçlerimiz, saat 17.40’da yine Şemzînan ilçesine bağlı Bezelê alanında bulunan Boğaza Çeta mıntıkasındaki işgalci TC ordusunun bir birliğine yönelik eylem düzenlemiştir. Düşman birliğinin konumlandığı bir barınağın etkili bir şekilde vurulduğu bu eylemde 4 asker öldürülmüş,3 asker ise yaralanmıştır. Eylem ardından işgalci güçler alanı obüs ve havan topları ile bombalamıştır.”

ÇUKURCA’DA KOORDİNE TEPESİ YOĞUN ATEŞ ALTINA ALINDI

“Saat 05.30’da güçlerimiz, Hakkari’nin Çelê (Çukurca) ilçesine bağlı Koordine tepesindeki işgalci TC ordusuna yönelik bir eylem düzenlemiştir. Düşman tepesindeki mevzii ve barınakların yoğun ateş altına alındığı bu eylemde ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir.”

BRADOST’TA 3 ASKER ÖLDÜ, 3 MEVZİ İMHA EDİLDİ

3 Haziran’da Güney Kürdistan’ın Bradost bölgesindeki Evdilkofi tepesindeki işgalcilere de bir eylem düzenlendiğini belirten HPG-BİM, ayrıntılarını şöyle açıkladı:

“Güçlerimiz saat 08.30’da Güney Kürdistan toprakları içerisinde bulunan Sidekan’a bağlı Bradost bölgesindeki Evdılkofi tepesinde konumlanan işgalcilere yönelik bir eylem düzenlemiştir. Düşman mevzii ve barınakların yakın mesafeden etkili bir şekilde vurulduğu bu eylemde 3 mevzii imha edilmiş ve tespit edilebilen 3 düşman askeri öldürülmüştür.”

ERUH’TA İKİ AYRI EYLEM

Siirt’in Eruh ilçesinde iki ayrı eylem düzenlendi. Bu eylemler sonucunda bir asker öldü, bir baz istasyonu imha edildi.

Bu eylemlere ilişkin bilgiler şöyle: “Şehit Delal Amed ve Besta Şehitleri Devrimci Hamlesi kapsamında güçlerimiz, 3 Haziran günü saat 17.00’da Siirt’in Eruh ilçesine bağlı Şuxa karakolu tepesine yönelik bir suikast eylemi düzenlemiştir. Tepedeki düşman birliğinin hedeflendiği bu eylemde 1 asker öldürülmüştür.

Güçlerimiz aynı gün saat 17.00’da devrimci hamle kapsamında Eruh’a bağlı Eski Eruh köyü yakınlarında bulunan bir baz istasyonuna yönelik sabotaj eylemi düzenlemiş ve baz istasyonu imha edilmiştir.”

ŞIRNAK VE AMED EYLEMLERİ: 6 ASKER VE 1 KONTRA ÖLDÜRÜLDÜ

Şırnak’ın Uludere ilçesi ile Amed’in Hani ilçesinde de üç eylem düzenlendi. HPG-BİM bu eylemlerde bir kontra ve 6 askerin öldüğünü belirtti.

Eylemlerin detayları şöyle:

“2 Haziran günü işgalci TC ordusu Şırnak’ın Qileban (Uludere) ilçesine bağlı Çemê Xeçkê alanında bir operasyon başlatmıştır. Güçlerimiz sahada başlatılan Şehit Delal Amed ve Besta Şehitleri Devrimci Hamlesi kapsamında 3 Haziran günü saat 08.15’te Gosini vadisi yakınlarında konumlanan işgalci TC ordusunun bir birliğine yönelik sabotaj eylemi düzenlemiştir. Bu eylemde tespit edilebilen 1 düşman askeri öldürülmüştür. Operasyon 3 Haziran günü öğlen saatlerinde sonuçsuz bir şekilde geri çekilmiştir.

29 Mayıs günü saat 13.00’da güçlerimiz, Amed’in Hani ilçesine bağlı Hegasor karakoluna malzeme taşıyan bir kamyona el koyarak yakmıştır. Kamyon şoförü de güçlerimizce uyarıldıktan sonra serbest bırakılmıştır. Eylem ardından işgalci güçler alanda bir operasyon başlatmıştır. 30 Mayıs günü Lice’ye bağlı Ape Musa alanına doğru genişleyen operasyonda güçlerimiz, aynı gün saat 19.30’da operasyonun bir birliğini hedefleyen bir eylem düzenlemiştir. Yakın mesafeden vurulan bu düşman birliğinde tespit edilebilen 1 kontra ve 2 asker öldürülmüştür. Eylem ardından alanı kobra tipi taarruz helikopterleri ile bombalayan işgalci TC ordusu, ölü ve yaralı askerleri skorsky tipi helikopterler ile alandan uzaklaştırmıştır. Bu operasyon 31 Mayıs günü sonuçsuz bir şekilde geri çekilmiştir.

31 Mayıs günü saat 09.30’da güçlerimiz, Amed’in Lice ile Hani ilçeleri arasında yol kontrolü yapan bir düşman birliğine yönelik sabotaj eylemi düzenlemiştir. Bu eylemde 3 asker öldürülmüş, 1 asker ise yaralanmıştır. Eylem ardından Lice ile Hani arasındaki yolu trafiğe kapatan işgalci TC ordusu alanda bir operasyon başlatmıştır. Operasyon 2 Haziran günü sonuçsuz bir şekilde alandan geri çekilmiştir.”