HPG’den Besta’daki eylemlere ilişkin açıklama

HPG, Besta ve Gever’de Türk ordusuna yönelik düzenlenen eylemlerin ayrıntılarını açıkladı.

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM) açıklaması şöyle:

GEVER’DE EYLEM

‘’Şehit Pîroz ve Şehit Agirî Devrimci Hamlesi kapsamında güçlerimiz, 25 Mayıs günü saat 11.00’da Hakkari’nin Gever (Yüksekova) ilçesine bağlı Şehit Zerdeşt tepesinde konumlanan işgalci TC ordusuna yönelik bir eylem düzenlemiştir. Düşman mevziilerinin yoğun ateş altına alındığı bu eylemde ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir.

BESTA’DAKİ EYLEMLERİN SONUÇLARI

Şehit Delal Amed ve Besta Şehitleri Devrimci Hamlesi kapsamında güçlerimiz 21 ve 23 Mayıs günleri Şırnak’ın Besta bölgesindeki Deriyê Beroj mıntıkasında konumlanan işgalci TC ordusuna yönelik bir eylem düzenlemiştir. Etkili bir şekilde vurulan düşman mevziilerinde ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir.

Güçlerimiz devrimci hamle kapsamında 24 Mayıs günü saat 09.00’da Besta’ya bağlı Deriyê Meydana’da konumlanan işgalcilere yönelik bir eylem düzenlemiştir. Düşman mevziilerinin etkili bir şekilde vurulduğu eylemde tespit edilebilen 1 asker öldürülmüştür. Eylem ardından işgalci TC ordusu alanda bir operasyon başlatmıştır. Operasyonda işgalci TC ordusuna ait savaş uçakları ve atak tipi taarruz helikopterleri Çelê Sor ve Gırê Derman alanlarını bombalamıştır. Operasyon 12.00 sularında sonuçsuz bir şekilde geri çekilmiştir.

25 Mayıs günü saat 06.30 sularında güçlerimiz devrimci hamle kapsamında Besta bölgesine bağlı Navsera Ciyayê Filleha mıntıkasında operasyona çıkan askerlere yönelik sabotaj eylemi düzenlemiştir. Bu eylemdeki ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir. Alandaki operasyon devam etmektedir.’’