HPG’den bir haftada 22 eylem: 59 asker öldü

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM), gerilla güçlerinin son bir hafta içerisinde 22 eylem düzenlediğini ve en az 59 askerin öldüğünü açıkladı.

HPG-BİM, gerilla güçlerinin Hakkari’nin Çukurca ve Şemdinli ilçeleri ile Şırnak’ın Cizre ilçesinde Türk işgal güçlerine yönelik “etkili” eylemler gerçekleştirdiğini açıkladı.

Yazılı bir açıklama yapan HPG-BİM, Çukurca’da bir mevzinin imha edildiği ve 4 askerin öldürüldüğünü, Şemdinli’de dört mevzi, Cizre’de bir zırhlı aracın imha edildiğini ancak ölü ve yaralı sayısının tespit edilemediğini belirtti. Açıklamaya göre Türk ordusu da gerillanın denetimindeki Medya Savunma Alanları’nda yer alan bir çok bölgeye hava saldırısı düzenledi.

ÇUKURCA’DA İŞGALCİLERE EYLEM: 4 ÖLÜ

HPG’nin açıklamasında 8 ve 9 Eylül günlerindeki gerilla eylemleri ve Türk ordusunun saldırılarına ilişkin detaylar şöyle yer aldı:

“Şehit Pîroz ve Şehit Agirî Devrimci Hamlesi kapsamında güçlerimiz işgalci TC ordusuna yönelik eylemler düzenlemiştir. Bu çerçevede gerçekleştirilen eylemlerin ayrıntıları şöyledir;

8 Eylül günü saat 08.00’da güçlerimiz Hakkari’nin Çelê (Çukurca) ilçesine bağlı Koordine tepesinde konumlanan işgalci askerlere yönelik bir eylem düzenlemiştir. Düşman güçlerinin konumlandığı mevziilerin hedeflendiği bu eylemde 1 mevzii imha edilmiş ve tespit edilen 4 asker öldürülmüştür.

ŞEMDİNLİ’DE 4 MEVZİ İMHA EDİLDİ

9 Eylül günü saat 15.30’da güçlerimiz Hakkari’nin Şemzînan (Şemdinli) ilçesine bağlı Gelişim bölgesinde bulunan Şikerê Sipî tepesinde konumlanan işgalci askerlere yönelik bir eylem düzenlemiştir. Düşman mevzii ve barınaklarının etkili bir şekilde vurulduğu bu eylemde 4 mevzii imha edilmiştir. Çok sayıda düşman askerinin öldürüldüğü ve yaralandığı bu eylemdeki ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir. Eylem ardından işgalci güçler alanı obüs ve havan topları ile rastgele bir şekilde bombalamıştır.

CİZRE’DE ZIRHLI ARAÇ İMHA EDİLDİ

Şehit Delal Amed ve Besta Şehitleri Devrimci Hamlesi kapsamında güçlerimiz, 8 Eylül günü saat 10.30’da Şırnak’ın Cizre ilçesine bağlı Hesena ve Dader köyleri arasında devriye gezen işgalcilere ait 2 zırhlı araca yönelik eylem düzenlemiştir. Etkili bir şekilde vurulan ejder tipi zırhlı bir aracın tümden imha edildiği bu eylemdeki ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir. İşgalci güçler saat 15.00 sularında çok sayıda zırhlı aracın desteği ile hem araç enkazını hem de ölü ve yaralı askerleri alandan uzaklaştırmıştır.

GERİLLA ALANLARINA HAVA SALDIRISI

İşgalci TC ordusuna ait savaş uçakları Medya Savunma Alanları’na yönelik hava saldırıları düzenlemiştir. Bu kapsamda düzenlenen saldırıların ayrıntıları şöyledir;

8 Eylül günü saat 20.00 sularında savaş uçakları Zap bölgesine bağlı Saca alanı ile Avaşin bölgesine bağlı Mervanıs alanını bombalamıştır.

9 Eylül günü saat 10.30 ile 11.30 arasında savaş uçakları Metina bölgesine bağlı Tepê Hakkari alanını bombalamıştır.”

TÜRK MEDYASINDAKİ ‘35 GERİLLA’ İDDİASI YALAN

Türk medyasında bir hafta içerisinde 35 gerillanın hayatını kaybettiği yönündeki haberleri de yalanlayan HPG-BİM, Hakkari ve Amed’de toplam 5 gerillanın hayatını kaybettiğini bildirdi.

Açıklamada, “Bugün Türk devletinin içişleri bakanlığı resmi sitesi ve havuz medyası aracılığı ile servis edilen açıklamasında son bir haftada 35 gerillanın şehit düşürüldüğünü belirtmiştir. Yaptıkları açıklamanın gerçekle hiçbir alakası olmayıp tamamen psikolojik savaşa dayanmaktadır” denildi.

BİR HAFTA İÇERİSİNDE 59 ASKER ÖLDÜ

Bir haftalık gerilla eylemlerine ilişkin bir bilançoyu paylaşan HPG-BİM, şunları ifade etti:

“Son bir hafta içerisinde Hakkari ile Amed’te toplam 5 arkadaşımız şehit düşmüş ve bu bilgiler kamuoyu ile paylaşılmıştır. Ayrıca son bir hafta içerisinde güçlerimiz 22 eylem düzenlemiş, 59 asker öldürmüş, 3 zırhlı aracı da imha etmiş ve 10 eylemin ayrıntıları da tarafımızca netleştirilememiştir.”

YALANA DAYALI PROPAGANDA

HPG-BİM şöyle noktaladı: “İşgalci TC ordusu ve devleti özel savaş yöntemleri ile kamuoyuna yalan haberler servis ederek halkı kandırmaya çalışmaktadır. Gerillaya karşı karadan savaşamayan işgalci TC ordusu her gün havadan Kürdistan dağlarını bombalamaktadır. Her gerçekleşen hava saldırılarında da kayıplarımızdan söz edilmektedir. Tüm kamuoyu şunu iyi bilmelidir ki; Türk devletinin ve ordusunun söylemlerinin hepsi yalana dayalı bir propaganda olup, zayıflayan ve savaşamayan güçlerinin başarısızlıklarını kamufle etmenin çabalarıdır.”