HPG’den eylem ve çatışmalara ilişkin açıklama

HPG, Amed’de düzenlenen operasyon ve yaşanan çatışmaya ilişkin yazılı açıklamada bulundu. Açıklamada, öldürülen asker sayısının netleştirilemediği, 2 gerillanın hayatını kaybettiği bildirdi. Çukurca'da ise 4 askerin öldürüldüğü belirtildi.

HPG Basın İrtibat Merkezi sitesinde yer alan açıklama şöyle:

2 Eylül günü günü işgalci TC ordusu Amed’in Hazro ilçesine bağlı Helhelê köyü çevresinde bir operasyon başlatmıştır. 3 Eylül günü saat 04.00 sularında işgalci güçlere ait kobra tipi taarruz helikopterleri alanı yoğun bir şekilde bombalamıştır. Güçlerimiz bombardıman yapan kobra helikopterleri hedefleyerek yoğun ateş altına almış ve helikopterler alandan uzaklaşmak zorunda kalmıştır. Bombardımanlar ardından işgalci güçler skorsky helikopterler ile alana indirmeler yapmış ve güçlerimiz ile işgalci askerler arasında yoğun çatışmalar yaşanmıştır. Çok sayıda düşman askerinin öldürüldüğü ve yaralandığı bu çatışmalarda ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir. Çatışmalarda düşman güçlerine karşı kahramanca savaşan Haki arkadaşımız bombardımanlar esnasında şehit düşmüş, Kendal arkadaşımız ise son mermisine kadar düşman güçlerine karşı savaştıktan sonra bombasını kendisinde patlatarak şehadete ulaşmıştır.

Şehadete ulaşan arkadaşlarımızın kimlik bilgileri şöyledir:

Kod Adı: Haki Şiyar
Adı Soyadı: Deniz Yüksel
Doğum Yeri: Mardin
Anne - Baba Adı: Hamiyet - Reşit
Şehadet Tarihi ve Yeri: 3 Eylül 2018 / Amed

Haki – Deniz Yüksel

Kod Adı: Kendal Pir
Adı Soyadı: Ferdi Tultak
Doğum Yeri: Muş
Anne - Baba Adı: Gülizar - Süleyman
Şehadet Tarihi ve Yeri: 3 Eylül 2018 / Amed

ÇUKURCA'DA 4 ASKER ÖLDÜRÜLDÜ

Şehit Pîroz ve Şehit Agirî Devrimci Hamlesi kapmasında güçlerimiz, 8 Eylül günü saat 10.00’da Hakkari’nin Çelê (Çukurca) ilçesine bağlı bir eylem düzenlemiştir. Düşman mevzii ve barınaklarının 4 koldan etkili bir şekilde vurulduğu bu eylemde 2 mevzii ve 1 düşman barınağı imha edilmiş, tespit edilebilen 4 düşman askeri öldürülmüştür. Eylem ardından işgalci TC ordusu alanı obüs ve havan topları ile bombalamıştır.''