HPG’den gerilla eylemlerine ilişkin açıklama

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM), gerillaların Şırnak-Cizre yolunda, Lêlîkan’da ve Yüksekova’da Türk işgal güçlerine yönelik “etkili” eylemler düzenlediğini bildirdi.

HPG-BİM tarafından yapılan açıklamaya göre Şırnak-Cizre yolunda askeri konvoydaki iki otobüs imha edildi, Güney Kürdistan’ın Lêlîkan alanında askeri mevzilerin iki koldan hedeflendiğini ve Yüksekova’da zırhlı bir aracın tümden imha edildiğini açıkladı.

ŞIRNAK-CİZRE YOLUNDA KONVOYA EYLEM

HPG-BİM’in eylemlere ilişkin verdiği detaylar şöyle:

“Şehit Delal Amed ve Besta Şehitleri Devrimci Hamlesi kapsamında, 26 Temmuz günü saat 21.30’da güçlerimiz, Şırnak ile Cizre ilçesi istikametinde ilerleyen işgalci TC ordusunun bir konvoyuna yönelik eylem düzenlemiştir. Konvoyda bulunan 2 otobüs güçlerimizce etkili bir şekilde vurularak tümden imha edilmiştir. Çok sayıda düşman askerinin öldürüldüğü bu eylemde ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir. Eylem ardından yolu trafiğe kapatan ve bölgedeki elektriği tümden kesen işgalci TC ordusu, ölü ve yaralı askerleri skorsky tipi helikopterler ile alandan uzaklaştırmıştır.

LÊLÎKAN’DA İKİ KOLDAN EYLEM

Şehit Pîroz ve Şehit Agirî Devrimci Hamlesi kapsamında güçlerimiz, işgalci TC ordusuna yönelik eylemler düzenlemiştir. Gerçekleştirilen eylemlerin ayrıntıları şöyledir;

26 Temmuz günü saat 14.20’de güçlerimiz, Güney Kürdistan toprakları içerisinde bulunan Sidekan’a bağlı Bradost bölgesindeki Lêlîkan tepesinde konumlanan işgalci TC ordusuna yönelik bir eylem düzenlemiştir. Düşman mevziilerinin 2 koldan etkili bir şekilde vurulduğu bu eylemde ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir.

YÜKSEKOVA’DA ZIRHLI ARAÇ İMHA EDİLDİ

27 Temmuz günü saat 04.40’da güçlerimiz, Hakkari’nin Gever (Yüksekova) ilçesine bağlı Esendere beldesindeki Şive karakolu yakınlarında bulunan bir tepede konumlanan işgalci TC ordusuna yönelik eylem düzenlemiştir. Tepede bulunan kobra tipi zırhlı bir aracın hedeflendiği bu eylemde, zırhlı araç tümden imha edilmiştir. Eylemdeki ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir. Eylem ardından işgalci TC ordusu ölü ve yaralı askerleri zırhlı araçlar ile alandan uzaklaştırmıştır.”

HPG-BİM ayrıca 25 Temmuz günü saat 10.40’da işgalci Türk ordusuna ait savaş uçaklarının Yüksekova’ya bağlı Satê alanını rastgele bir şekilde bombaladığını kaydetti.