HPG'den Hakkari'de sabotaj ve suikast eylemleri

HPG gerillalarının Hakkari’de Türk işgal güçlerine yönelik düzenlediği üç ayrı eylemde en az 2 askerin öldürüldüğü bildirildi.

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM), gerillaların Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde iki sabotaj ve bir suikast eylemi gerçekleştirdiğini belirtti. Bu eylemlerde en az iki askerin öldürüldüğü bilgisi verildi. Türk ordusu Hakkari ve Şırnak’ta bir çok alanda operasyon başlatırken, Medya Savunma Alanları ve Güney Kürdistan’ın Dihok bölgesindeki bazı alanları bombaladı.

İKİ SABOTAJ, BİR SUİKAST

HPG-BİM, Yüksekova’daki gerilla eylemlerine ilişkin şu bilgileri verdi:“Şehit Pîroz ve Şehit Agirî Devrimci Hamlesi kapsamında güçlerimiz, 31 Ağustos günü öğlen saatlerinde Hakkari’nin Gever (Yüksekova) ilçesine bağlı Xırvatê ve Meydan Belekê karakolları arasında hareket halinde olan askerlere yönelik sabotaj eylemi düzenlemiş ve 1 asker öldürülmüştür. Eylem ardından akşam saatlerine doğru olay yerine gelen işgalci TC ordusunun bir birliğine yönelik ikinci bir sabotaj eylemi gerçekleştirmiştir. Bu eylemdeki ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir.

Aynı gün saat 09.10’da güçlerimiz devrimci hamle kapsamında Gever’e bağlı Çarçella alanındaki Meclis tepesinde konumlanan askerlere yönelik bir suikast eylemi düzenlemiş ve 1 asker öldürülmüştür.”

İKİ KİŞİ TÜRK GÜÇLERİNE TESLİM OLDU

Açıklamada,29 Ağustos günü saat 12.30’da Yüksekova ilçesine bağlı Herinkê köyünde Xwinrêj (İsa Aşkan) ve Fırat (Fojdan Karaer) isimli kişilerin “düşman güçlerine teslim olduğu” belirtildi.

ASKERİ OPERASYONLAR VE HAVA SALDIRILARI

Türk ordusunun Hakkari ve Şırnak’ta bir çok alanda askeri operasyon başlattığını belirten HPG-BİM, şunları ifade etti:

“İşgalci TC ordusu 24 Ağustos günü akşam saatlerinde Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesine bağlı Faraşin alanı, Van’ın Gürpınar ilçesine bağlı Çalyan ve Tirşinê alanları ile Hakkari’ye bağlı Geliyê Lêvinê alanlarında kapsamlı bir operasyon başlatmıştır. Operasyon halen devam etmektedir.”

Açıklamada gerilla alanları ve Dıhok’a bağlı bazı alanların Türk ordusu tarafından bombalandığı belirtildi:

“İşgalci TC ordusuna ait savaş uçakları Medya Savunma Alanları’na yönelik hava saldırıları düzenlemiştir. Bu kapsamda savaş uçakları 31 Ağustos günü 13.00 ile 14.00 arasında Zap bölgesine bağlı Saca ve Rençber Ağa köylerini, Xakurke alanına bağlı Nekip tepesi yamaçlarını bombalamıştır.”

Aynı gün saat 16.30’da savaş uçakları savaş uçakları Duhok iline bağlı Zawite köyü çevresini ve Geliyê Kıyametê alanını bombalamıştır. Bombardımanlardan dolayı yöre halkına ait bağ ve bahçelerde çıkan yangın halen devam etmektedir.”