HPG’den Hakkari’deki çatışmalara ilişkin açıklama

HPG, 6 Eylül günü Hakkari’de düzenlenen eylemde 1 askerin öldüğünü, 2 askerin yaralandığını bildirdi. 3 Eylül’de Çukurca’da yaşanan çatışmada ise 3 gerillanın hayatını kaybettiği bildirildi.

HPG Basın İrtibat Merkezi, Hakkari’nin Şemdinli ve Çukurca ilçelerinde düzenlenen eylem ve çatışmaya ilişkin şu açıklamada bulundu:

ŞEMDİNLİ’DE 1 ASKER ÖLDÜRÜLDÜ, 2 ASKER YARALANDI

Şehit Pîroz ve Şehit Agirî Devrimci Hamlesi kapsamında güçlerimiz, 6 Eylül günü saat 04.30’da Hakkari’nin Şemzînan (Şemdinli) ilçesine bağlı Gelişim bölgesinde bulunan Kurê Mızkeftê vadisinde konumlanmaya çalışan işgalci TC ordusunun bir birliğine yönelik sabotaj eylemi düzenlemiştir. Bu eylemde 1 asker öldürülmüş, 1’i kontra olan üzere 2 düşman askeri de yaralanmıştır.

ÇUKURCA’DA 3 GERİLLA HAYATINI KAYBETTİ

3 Eylül günü Hakkari’nin Çelê (Çukurca) ilçesine bağlı Meybuka köyü yakınlarında görevde olan bir birliğimiz ile düşman askerleri arasında çatışmalar yaşanmıştır. Çok sayıda düşman askerinin öldürüldüğü ve yaralandığı bu çatışmalarda ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir. Düşman güçlerine karşı kahramanca savaşan 3 arkadaşımız ise son mermilerine kadar çatışarak şehadete ulaşmıştır.

Şehadete ulaşan arkadaşlarımızın sicil bilgileri şöyledir;

Kod Adı: Brusk Belati
Adı Soyadı: Ömer Erdemir
Doğum Yeri: Hakkari
Anne - Baba Adı: Hüzeyca - Sıddık
Şehadet Tarihi ve Yeri: 3 Eylül 2018 / Hakkari

Kod Adı: Destan Harput
Adı Soyadı: Muhammed Fatih Genç
Doğum Yeri: Eskişehir
Anne - Baba Adı: Hatice - Abdulaziz
Şehadet Tarihi ve Yeri: 3 Eylül 2018 / Hakkari

Kod Adı: Rızgar Serhıldan
Adı Soyadı: Ceyhun Doğma
Doğum Yeri: Hakkari
Anne - Baba Adı: Gülsüm - Abdulcebbar
Şehadet T