HPG'den Mart ayı bilançosu: 43 işgalci cezalandırıldı

HPG, Mart ayı savaş bilançosunu açıkladı. Eylemlerde 43 işgalci Türk askeri cezalandırıldı, çok sayıda silah ve malzemeye el konuldu ya da imha edildi. Çatışmalarda 2 gerilla şehadete ulaştı.

HPG BİLANÇO

HPG Basın İrtibat Merkezi açıklamasında şunları belirtti:

Kurdistan Özgürlük Gerillası Mart ayını ve diriliş bayramı Newroz’u büyük bir coşku ve Çağdaş Kawa Mazlum Doğanlar’ın direniş ruhuyla karşılamıştır. Gerillamız Mart ayında da sömürgeci soykırımcı Türk devletinin havadan ve karadan geliştirdiği her türlü saldırıya karşı gerekli cevabı vermiş ve direnişini büyütmüştür. Bakurê Kurdistan eyaletlerinden Medya Savunma Alanları’na kadar her yerde Apocu fedai ruhla mücadelesini sürdüren Kurdistan Özgürlük Gerillası, 2024 yılının Mart ayında da önemli çıkışlar gerçekleştirmiştir.

19 Mart günü Zap’ın Girê Amediyê Direniş Alanı’nda gerçekleştirilen Şehîd Ciwan–Şehîd Andok Devrimci Operasyonu ile işgalcilere ağır bir darbe vurulmuştur. Newroz Bayramı’nı çok anlamlı bir şekilde devrimci operasyonla karşılayan güçlerimiz, Newroz’u büyük bir coşku içinde kutlayıp askeri törenler gerçekleştirmiştir. Gerillamız, bu törenlerle bir yandan diriliş bayramını kutlarken, diğer yandan da bize bugünleri bahşeden Rêber Apo’ya ve aziz şehitlerimize bağlılığını yinelemiş, yeni yıl mücadelesine her bakımdan hazır olduğunu dile getirmiştir.

‘NEWROZ’DA SİHALARI DÜŞÜRME KABİLİYETİNE ERİŞTİĞİMİZİ İLAN ETTİK’

Kurdistan Halk Savunma Güçleri, Özgürlük Newrozu’nda yurtsever Kürt halkına ve dostlarına büyük bir müjde vermiştir. Sömürgeci soykırımcı Türk devletinin ve arkasındaki güçlerin halkımıza ve hareketimize karşı kullandığı ve SİHA olarak da adlandırılan ölüm makinelerini düşürme kabiliyetine eriştiğini ilan etmiştir. 13 Şubat 2023’te başlatılan TC’ye ait SİHA’ları düşürme eylemlerinin toplu bilançosu bu Newroz’da açıklanmıştır. Kurdistan Özgürlük Gerillası, TC’nin elindeki en gelişkin SİHA’lar olan Akıncı, Aksungur, Anka ve Bayraktar TB2 SİHA’larının her çeşidinden toplam 15 tanesini düşürüp enkazlarına el koyarak sömürgeciliğe karşı verdiğimiz özgürlük mücadelesini yeni bir aşamaya taşırmıştır. Kürt halkının savunmasını güçlendiren ve mücadelesini büyüten gerillanın bu hamlesi, yurtsever halkımızda büyük bir coşku ve sevinçle karşılanmış ve tüm Newroz alanlarına sirayet etmiştir.

Kurdistan Özgürlük Gerillası’nın havadan ve karadan ulaştığı profesyonellik düzeyi, faşist AKP-MHP rejiminin soykırım siyasetinin ve savaşta ısrar etmesinin hiçbir sonuç alamayacağını bir kez daha kanıtlamış, halkımızın özgürlük umudunu ve zafere olan inancını daha da büyütmüştür.

1 DEVRİMCİ OPERASYON VE 14 EYLEM

Mart ayı içerisinde 1 devrimci operasyon ve 14 gerilla eylemi gerçekleştirilmiştir. Mart ayı mücadelesinde Apocu fedai ruhla düşmanın üzerine yürüyen Ekîn Rodî ve Canşêr Şêrawa yoldaşlarımız şehadete ulaşmıştır. Türk özel savaş medyası işgalci Türk ordusunun yaşadığı kayıpları yine gizlemiş ve yalan haberler ile kamuoyunu yanıltmaya çalışmıştır. Şimdiye kadar yaptığımız gibi, bundan sonra da Türk özel savaş medyasının yalanları açıklayacağımız somut bilgi, belge ve görüntüler ile açığa çıkarılacak, Kurdistan’da yaşanan savaşın hakikati tüm kamuoyu ile paylaşılacaktır.

MART AYI SAVAŞ BİLANÇOSU

Mart ayı ayrıntılı savaş bilançosu şu şekildedir:

TC ORDUSUNUN SALDIRILARI

Savaş Uçağı Saldırısı

226

Saldırı Helikopteri Saldırısı

5

Yasaklı Patlayıcı Saldırısı

9

Patlayıcı Yüklü Dron Saldırısı

15

GERİLLA EYLEMLERİ

Gerçekleştirilen Toplam Gerilla Eylemi

15

DÜŞMAN KAYIPLARI

Cezalandırılan İşgalci Sayısı

43

Yaralanan İşgalci Sayısı

11

İMHA EDİLENLER

Konteynır

3

Mevzi

7

Radar Sistemi

1

Mobesse Kamerası

12

Projektör

8

Kamera

7

Çadır

2

Zincirli Bombaatar

1

EL KONULAN SİLAH VE ASKERİ MALZEMELER

BKC Orta Otomatik Silah

1

BKC Zinciri

1

BKC Mermisi

150

B7 Roket Atar Silahı

1

MPT-55 Piyade Tüfeği

2

Gündüz Dürbünü

1

Silah Noktalayıcı

1

Ses Sistemi

1

Eldiven

1

Termal Bataryası

2

Termal Adaptörü

1