HPG’den Türk ordusuna bir çok cephede eylem

HPG gerillaları, Türk işgal güçlerine yönelik Güney ve Kuzey Kürdistan’da bir dizi eylem daha gerçekleştirdi. Bingöl’de en az 5 asker ölürken, Bradost bölgesindeki eylemin sonucu netleştirilemedi.

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM), gerilla güçlerinin Sidekan’a bağlı Bradost bölgesinde gizli bir birliği vurduğunu, Bingöl’de ise iki noktada askeri güçleri hedeflediğini kaydetti. Açıklamaya göre Türk ordusu Kandil’e kapsamlı hava saldırıları da düzenledi. HPG, hava saldırıları ile bölgenin insansızlaştırılmaya çalışıldığını belirterek, işgal operasyonlarının amacına ulaşmayacağını kaydetti.

BRADOST’TA GİZLİ ASKERİ BİRLİĞE EYLEM

HPG’nin Sidekan’daki eyleme ilişkin açıklaması şöyle: “Şehit Pîroz ve Şehit Agirî Devrimci Hamlesi kapsamında güçlerimiz, 10 Haziran günü saat 09.30’da Güney Kürdistan toprakları içerisinde bulunan Sidekan’a bağlı Bradost bölgesindeki Elî Dirêj vadisinde konumlanmaya çalışan işgalci TC ordusunun gizli bir birliğine yönelik sabotaj eylemi düzenlemiştir. Bu eylemdeki ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir.”

YEDİSU’DA KARAKOLAN ÇIKAN ASKERLER VURULDU: 4 ÖLÜ, 2 YARALI

Bingöl’de iki ayrı yerde düzenlenen eylemlerin ayrıntıları şöyle aktarıldı: “8 Haziran günü saat 16.20’de güçlerimiz, Bingöl’ün Yedisu ilçesine bağlı Fem karakolundan çıkan bir grup askere yönelik eylem düzenlemiştir. Yakın mesafeden etkili bir şekilde vurulan bu düşman birliğinde 4 asker öldürülmüş, 2 asker ise yaralanmıştır. Eylem ardından kobra tipi taarruz helikopterlerinin desteğinde skorsky helikopterler ile ölü ve yaralı askerleri alandan uzaklaştıran işgalci TC ordusu, alanda bir operasyon başlatmıştır. Bu operasyon 9 Haziran günü saat 14.00’da sonuçsuz bir şekilde geri çekilmiştir.”

“BİNGÖL’DE ANITEPE KARAKOLU ETKİLİ ŞEKİLDE VURULDU”

“9 Haziran günü saat 21.45’te güçlerimiz, Bingöl merkeze bağlı Anıtepe karakoluna yönelik bir eylem düzenlemiştir. Düşman mevziilerinin isabetli bir şekilde vurulduğu bu eylemde tespit edilebilen 1 asker öldürülmüştür. 10 Haziran günü saat 05.30’da alanda bir operasyon başlatan işgalci TC ordusu, aynı gün akşam saatlerinde sonuçsuz bir şekilde geri çekilmiştir.”

KANDİL’E KAPSAMLI HAVA SALDIRILARI

Kandil’in bir çok bölgesinin bombalandığını belirten HPG-BİM, saldırılar sonucunda halka ait bağ ve bahçelerin zarar gördüğünü belirtti. Açıklamada şunlar belirtildi:“10 Haziran günü saat 11.00 ile 12.00 arasında İşgalci TC ordusuna ait savaş uçakları Medya Savunma Alanları’ndan Kandil bölgesine yönelik kapsamlı hava saldırıları düzenlemiştir. Savaş uçakları; Kalatuka alanına bağlı Bêtala köyü, Bedrana vadisi, Suredê, Dereşê, Balayan alanına bağlı Şex Nasır tepesinin yamaçları, Şehit Cihan tepesinin yamaçlarını, Kozinê, Bokriskan, Zergelê vadisini, ve Tepê Hiwa mıntıkalarını bombalamıştır.”

“AMAÇ İNSANSIZLAŞTIRMAK”

“Kandil bölgesine yönelik gelişen bu saldırılar ile işgalci TC ordusu bölgede yaşayan köylüleri korkutarak alanı insansızlaştırma çabası içerisindedir. Gelişen bu saldırılar sonucunda köylülere ait bir çok bağ ve bahçe zarar görmüştür.”

“SALDIRILAR AMACINA ULAŞMAYACAK”

Türk medyasında hava saldırılarına ilişkin yer alan haberlerin yalan ve psikolojik savaşın bir parçası olduğunu belirten HPG-BİM, “işgalciler hiçbir zaman amacına ulaşmayacaktır” mesajını verdi. Açıklamada şunlar ifade edildi:

“Gerilla karşısında karadan savaşamayan işgalci güçler gerçekleştirdikleri hava saldırıları ile sonuç aldıklarını kamuoyuna duyurarak, özel ve psikolojik savaş kapsamında yalan haberlere dayalı olarak yoğun propaganda yapmaktadırlar. Güney Kürdistan’ı işgal girişimleri 14 Aralık 2017’den beri Sideka’ya bağlı Bradost bölgesinde başlamıştır. Bradost bölgesinde Güney Kürdistan’ı işgal girişimlerine karşı ilk günden itibaren gerilla güçlerimizin amansız bir direnişi ile karşılaşmış ve işgalcilere ağır darbeler vurulmuştur. Gerilla kamerasına yansıyan ve Gerila TV’de yayınlanan görüntüler bu direnişin en somut belgesi niteliğindedir. Gerilla direnişi karşısında işgalciler hiçbir zaman amacına ulaşamayacak ve gerilla karşısında yenilmekten kurtulamayacaktır.”