HPG’den Türk ordusunun saldırılarına ilişkin açıklama

HPG Basın İrtibat Merkezi, Türk ordusunun Güney Kürdistan’ın Bradost alanında başlattığı saldırılara ilişkin açıklamada bulundu.

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM) Türk ordusunun Bradost bölgesine yönelik saldırılarının ayrıntılarını açıkladı.

HPG sitesinde yer alan açıklama şöyle:

‘’11 Mart günü işgalci TC ordusu Hakkari’nin Şemzînan (Şemdinli) ilçesinden Güney Kürdistan sınırları içerisinde bulunan Bradost alanındaki Siro ve Gümbet alanlarında bir işgal operasyonu başlatmıştı. 14 Mart günü kısmen alandan çekilen işgalci TC ordusu, aynı gün saat 19.30 ile 20.30 arasında Siro tepesi yamaçlarını ve Gelîyê Reş alanını obüs ve havan topları ile bombalamıştır. Düzenlenen bombardıman ardından işgalci TC ordusuna ait savaş uçakları Siro tepesi yamaçlarını, Geliyê Reş alanını ve Evdal Kovî yamaçlarını bombalamıştır. Saat 22.00’da ise işgalci güçler kobra tipi taarruz helikopterlerinin desteğinde Siro tepesine, Tepe Masiro ve Tepê Partizan boğazı çevresine indirmeler yapmış ve operasyon kapsamını genişletmiştir.

15 Mart günü saat 11.30’da Partizan tepesi ve Masiro vadisine girmeye çalışan işgalci askerler ile güçlerimiz arasında çatışmalar başlamıştır. Çatışmalar ile eş zamanlı olarak savaş uçakları da alanı bombalamıştır.’’