HPG’den Xakurkê şehitlerine ilişkin düzeltme

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM), 10 Nisan’da Xakurkê’de hayatını kaybeden dört gerillaya ilişkin bir düzeltme yaptı.

HPG-BİM,28 Nisan 2019 tarihli bir açıklamasında10 Nisan günü Medya Savunma Alanları’ndan Xakurkê bölgesine yönelik düzenlenen hava saldırısı sonucu 4 gerillanın hayatını kaybettiğini bildirmişti.

Yeni açıklamada, “Şehit olarak ilan ettiğimiz Zilan Ciwanro (Şehla Mehmetveli) arkadaşımız şehit düşmemiş ve görevine devam etmektedir. Bu saldırıda Zilan Hevi (Semira Delayimilan) arkadaşımız şehit düşmüştür” denildi.

HPG-BİM, “Savaş koşullarından kaynaklı olarak yaşanan bu yanlışlıktan dolayı başta değerli Delayimilan ailesi olmak üzere yurtsever halkımızdan özür diliyoruz” diye ekledi.

Hayatını kaybeden gerillaya ilişkin kimlik bilgileri şöyle:

Kod Adı: Zilan Hevi
Adı Soyadı: Semira Delayimilan
Doğum Yeri: Xoy
Anne - Baba Adı: Amine - Cafer
Şehadet Tarihi ve Yeri: 10 Nisan 2019 / Xakurkê

Açıklamada ayrıca şu ifadeler yer aldı:

“Zilan Hevi arkadaşımız, Rojhılat Kürdistan’ın Xoy kentinde dünyaya gelmiştir. Genç yaşta Kürt halkına karşı yürütülen inkar ve imha politikasını gören Zilan yoldaşımız, bunu kabullenmeyerek özgürlük saflarına katılmıştır. Gerilla saflarında yerini alan Zilan yoldaş, büyük bir inanç, kararlılık ve azimle dönem görevlerine sarılmıştır. Aldığı eğitimler ile Kürdistan dağları ile bütünleşen Zilan yoldaş, profesyonel bir gerilla olmayı başarmıştır. Önderliğin yaşam felsefesini kendine esas alan Zilan yoldaş, özgür kadın ve devrimci yaşam ölçülerinde kendisini yetkin bir militan haline getirmiştir. Şehadete ulaştığı son ana kadar da Kürt halkının özgürlüğü için savaşmış ve büyük emeklerin sahibi olmuştur.

Başta Zilan Hevi yoldaşımızın ailesi olmak üzere, tüm yurtsever Kürdistan halkına başsağlığı diliyor ve Zilan yoldaşın taşıdığı özgürlük bayrağını zafere taşıyacağımızın sözünü veriyoruz.”