HPG Dersim’de hayatını kaybeden bir gerillanın kimliğini açıkladı

HPG, Dersim’de 29 Mayıs günü yaşanan bir çatışmada hayatını kaybeden bir gerillanın kimliğini açıkladı.

HPG açıklamasına göre Mustafa Şeker (Berxwedan Dersim) adlı gerilla 29 Mayıs günü Hozat ilçesi kırsalında bulunan Taner Boğazında Türk ordusu ile yaşanan çatışmada hayatını kaybetti.

HPG çatışmada Türk ordusunun da çok sayıda kayıp verdiğini belirtti.

HPG Basın İrtibat Merkezi de Mustafa Şeker hakkında şu bilgileri paylaştı: “Berxwedan Dersim arkadaşımız, Dersim Pertek’te dünyaya gelmiştir. Sistemin Dersim toplumunu eritme, soykırıma uğratıp imha etme temelindeki kirli politikalarına karşı kendi öz değerlerini koruyan bir ortamda büyüyen Berxwedan arkadaşımız, düşman gerçeğini yakından tanımıştır. Dersimim asi yurtsever ortamında şekillenen Berxwedan arkadaş, erken yaşlardan itibaren Kürdistan Özgürlük Mücadelesine ilgi duymaya başlamıştır. Düşmanın tüm baskılarına rağmen, O bir şeyler yapmanın çabası içerisinde olmuştur. Gençlik yıllarıyla birlikte bir süre milislik çalışması yaptıktan sonra, 2011 yılında aktif olarak gerilla saflarına katılmıştır. Gerillada kendini özlü bir şekilde adayan bir arkadaşımız olmuştur. Dersim gerçeği içerisinde büyüdüğü için düşmana olan büyük öfkesi ile kısa sürede kendisini gerillacılıkta yetkinleştirmiştir. Faşist TC devleti yüz yıldır Dersim topraklarını işgal etmişti. Berxwedan arkadaşımız da işgalciliğe karşı en aktif savaşan arkadaşlarımızdan biri olmuştur. 20. Yy’daki Dersim isyanında beri gelen Dersim’in isyan geleneğini, Kürdistan dağlarında en iyi temsil eden arkadaşlarımızdan biri olmuş ve işgalci faşist devlete Kürt halkının hiçbir zaman boyun eğmeyeceğini, ne pahasına olursa olsun, sonuna kadar direneceğini gösteren kahraman yoldaşlarımızdan biri olmuştur.

Fedaice savaşarak şehit düşen Berxwedan arkadaşımızın şahadetinden dolayı başta değerli Şeker ailesi olmak üzere tüm yurtsever halkımızın başı sağolsun diyor ve şehitlerimizin ideali olan özgür Kürdistan’ı kurana kadar da mücadelemize devam edeceğimizin sözünü bir kere daha yineliyoruz.”