HPG, Dersim’de hayatını kaybeden gerillaları andı

HPG, geçtiğimiz 26 Mart tarihinde Dersim’de hayatını kaybeden 7 gerillanın kimliklerini açıkladı.

HPG Basın İrtibat Merkezi tarafından yapılan açıklamada, hayatını kaybeden gerillaların kimliklerine ve mücadele hayatlarına ilişkin bilgi verildi.

HPG, 7 gerillanın yaşanan yoğun çatışmaların ardından hayatlarını kaybettiklerini belirtti.

Açıklama şöyle: ‘’26 Mart 2018 tarihinde işgalci TC ordusu Dersim’in Pülümür ilçesine bağlı Harçik Vadisi’nde  insansız hava araçlarının desteğinde kapsamlı bir işgal operasyonu gerçekleştirmişti. Savaş uçakları ve helikopterlerin de kullanıldığı operasyon sırasında düşman güçleri ile güçlerimiz arasında iki gün boyunca süren çok yoğun çatışmalar yaşanmıştır. Yaşanan bu çatışmalarda düşman ağır kayıplar verirken 7 gerillamız da düşmana karşı kahramanca savaşarak şehit düşmüştür.

Şehit düşen arkadaşlarımızın kimlik bilgileri şöyledir:

Kod Adı: Aso Amed
Adı Soyadı: Mahmut Çelik
Doğum Yeri: Amed
Anne - Baba Adı: Sevda - Bahattin
Şehadet Tarihi ve Yeri: 26 Mart 2018 / Dersim

Kod Adı: Halil Colemerg
Adı Soyadı: Mecit Eygin
Doğum Yeri: Hakkari
Anne - Baba Adı: Nezahat - Mehmet
Şehadet Tarihi ve Yeri: 26 Mart 2018 / Dersim

Kod Adı: Harun Dersim
Adı Soyadı: Feridun Nebizade
Doğum Yeri: Urmiye
Anne - Baba Adı: Guli - Rüstem
Şehadet Tarihi ve Yeri: 26 Mart 2018 / Dersim

Kod Adı: Mahir Munzur
Adı Soyadı: Cihan Kıt
Doğum Yeri: Dersim
Anne - Baba Adı: Ferişta - Dedali
Şehadet Tarihi ve Yeri: 26 Mart 2018 / Dersim

Kod Adı: Rubar Çewlik
Adı Soyadı: Selman Baki
Doğum Yeri: Bingöl
Anne - Baba Adı: Ayten - İhsan
Şehadet Tarihi ve Yeri: 26 Mart 2018 / Dersim

Kod Adı: Şervan Gımgım
Adı Soyadı: Kadir Tosun
Doğum Yeri: Muş
Anne - Baba Adı: Huriye - Selahattin
Şehadet Tarihi ve Yeri: 26 Mart 2018 / Dersim

Kod Adı: Welat Zilan
Adı Soyadı: Sedat Bingöl
Doğum Yeri: Muş
Anne - Baba Adı: Bezar - Bahattin
Şehadet Tarihi ve Yeri: 26 Mart 2018 / Dersim

Mahir Munzur arkadaşımız, Dersim’li yurtsever bir aileden dünyaya gelmiştir. Düşmanın tüm asimilasyon ve baskı politikalarına karşı boyun bükmeyen bir gelenekte büyüyen Mahir arkadaşımızın aile çevresinde birçok kişi Kürt özgürlük mücadelesine katılmış ve şehitler vermiştir. Mahir arkadaşımız da yurtseverlik değerleri temelinde kendisini yetiştirmiş ve erken yaşlarda gerilla saflarına katılarak soykırımcı düşmana karşı aktif mücadele içerisine girmiştir. Gerillada Dersim ve Medya savunma alanlarının birçok alanında kalan Mahir arkadaşımız, bulunduğu her ortamda büyük bir emek ve fedakarlıkla katılım göstermiştir. Kürt halkı için bir direniş kalesi olan Dersim geleneğini yüreğinde taşıyan Mahir arkadaşımız düşmanın tüm saldırılarına karşı büyük bir direniş gösteren biri olmuştur. Düşmana karşı boyun bükmeyen Dersim kişiliğinin bir temsilcisi olarak nefesinin son anına kadar da savaşmış ve kahramanca şehit düşmüştür. 

Harun Dersim arkadaşımız, Doğu Kürdistan’ın Urmiye kentinde dünyaya gelmiştir. İran rejiminin Kürtler üzerindeki baskı politikaları ile büyüyen ve düşmana rağmen kendi öz değerleri ile şekillenen Harun arkadaşımız, genç yaşta gerilla saflarına katılmıştır. Dört parça Kürdistan’ın ortak mücadele değeri olan PKK’nin ulusal yönünü benimseyen ve bu temelde mücadeleye büyük bir yüreklilikle katılan Harun arkadaşımız, Dersim alanına giderek, Kürt ulusal değerlerini ortak mücadelede yürütmesini bilmiştir. İşgalci Tc faşizmine karşı halkımızı her yerde savunmanın bir göstergesi olarak kaygısız bir şekilde katılım gösteren Harun arkadaşımız, aldığı her göreve büyük bir sorumluluk temelinde yaklaşmış ve büyük bir emek göstererek, görevlerini başarıyla tamamlamıştır. Gerillacılıktaki başarısını Kuzey gerillacılığı ile bir üst aşamaya taşırmış ve yetkin bir gerilla komutanı olmuştur. Kahramanca şehit düştüğü ana kadar da durmadan çalışmış ve Rojhilat’tan Dersim dağlarına yürüyen kahraman bir yoldaşımız olmuştur. 

Welat Zilan arkadaşımız, Muş’ta dünyaya gelmiş ve çok genç yaşlarda mücadelemiz ile tanışmıştır. Sürekli kuzey alanlarında gerillacılık yapan Welat arkadaşımız, en son Dersim sahasında görev yapmıştır. Kendisini gerillacılıkta geliştiren yetkin bir savaşçı olmuştur. Düşmanın tüm saldırılarına karşı amansız gelişen direniş içerisinde son mermisine kadar savaşan kahraman yoldaşlarımızdan biri olmuştur. 

Halil Colemerg arkadaşımız, Colmerg’de dünyaya gelmiş, yurtseverlik değerleri ile büyümüştür. TC devletinin Kürt halkı üzerindeki baskılarına bire bir şahit olan Halil arkadaşımız, kendi öz değerlerine sahip çıkmak için, gerilla saflarına katılmıştır. Düşmanın tüm saldırılarına karşı kahramanca savaşan Halil arkadaşımız nefesinin son anına kadar büyük bir özveri ile katılmış ve kahramanca şehit düşmüştür. 

Rubar Çewlik arkadaşımız, Bingöl Solhan’da dünyaya gelmiş, yurtsever geleneklere bağlı bir ortamda büyümüştür. TC faşizminin Kürt halkı üzerindeki saldırılarına karşı gerilla saflarına katılan Rubar arkadaşımız, gerillaya geldiği andan itibaren yetkin bir gerilla olmanın çabası içerisinde olmuştur. Genç ve dinamik duruşu ile bulunduğu her ortamda dikkat çeken bir duruşun sahibi olan Rubar arkadaşımız, şehit düştüğü ana kadar da heyecanını koruyan biri olmuştur.

Şervan Gımgım arkadaşımız, Muş’ta dünyaya gelmiştir. Birçok Kürt genci gibi Kürt halkının özgürlüğü için mücadele etmeyi kendisine bir yaşam tarzı haline getirmiş ve bu temelde de gerilla saflarına katılmıştır. Gerillacılık onun için özgürlüğün yaşandığı temel alan olmuştur. Bu özgürlük duygularını halkımıza taşımak ve halkımızı özgürleştirmek için de son nefesine kadar da amansız bir emeğin sahibi olmuştur. 

Aso Amed arkadaşımız, Amed’de dünyaya gelmiştir. Var olan düzenin Kürde kendi öz değerleri ile yaşama imkanı vermediği gerçeğine karşı, o özgürlük için mücadele saflarını tercih etmiştir. Erken yaşlarda gerilla saflarına katılan Aso arkadaşımız, Kürt halkının özgürlüğünü sağlamak için yüreğinde taşıdığı öz değerleri ile yaşamış ve mücadeleye de bu temelde katılmıştır. Yaşamının son anına kadar da yurtseverlik duygularını en üst düzeyde yaşayan Aso arkadaşımız, PKK’de somutlaşan Kürdistan özgürlük direniş geleneği içerisinde şehit düşen kahraman yoldaşlarımızdan biri olmuştur.

Fedaice savaşıp şahadete ulaşan arkadaşlarımızın kaybından dolayı başta değerli şehit ailelerimiz olmak üzere tüm yurtsever halkımızın başı sağ olsun diyor ve şehitlerimizin ideali olan Kürt halkını özgürleştirene kadar da mücadelemize devam edeceğimizin sözünü bir kere daha yineliyoruz.