HPG, Dersim’de şehit düşen gerillaları andı

HPG, 27 Kasım 2017 tarihinde Dersim’de şehit düşen 4 gerillayı andı. Açıklamada, gerillaların kimlik bilgileri hakkında bilgiler verildi.

HPG Basın İrtibat Merkezi tarafından yapılan açıklamada, Serdem Jiyan, Dicle Helin, Mazlum Andok ve Sorxwin Botan isimli gerillaların 27 Kasım 2017’de Dersim’de şehit düştükleri belirtildi.

HPG sitesinde yer alan açıklama şöyle:

27 Kasım 2017 tarihinde işgalci TC ordusu Dersim’in Pülümür ilçesi kırsalında çok sayıda kontra ve askerin katılımı ile bir operasyon gerçekleştirmişti. Yoğun tekniğin kullanıldığı bu operasyonda işgalci güçler ile gerillalarımız arasında çatışmalar yaşanmıştı. Bu çatışmalarda düşmana ağır kayıplar verdiren 4 kahraman yoldaşımız son mermilerine kadar savaşarak şehadete ulaşmış ve direnişin birer sembolü haline gelmişlerdir.

PKK hareketi, soluk soluğa yürütülen bu savaşta destansı kahramanlıkların adı olmuştur. Dağlardan ovalara kadar büyüyen ve düşmanı çıldırtan ruh, yaşamı uğruna ölecek kadar sevenlerin Apocu militan ruhu olmuştur. İşgalci ve faşist TC devletine karşı Dersim dağlarında yaşanan direniş savaşında şehadete ulaşan Serdem (Bilal Serhat Sarıtaş), Dicle (Naciye İlbasan), Mazlum (Mazlum Kaymaz) ve Sorxwin (Kader Bilen) yoldaşlarımızı saygı ve minnetle anıyoruz.  

Savaş ve kış koşullarından kaynaklı bilgisine geç ulaştığımız çatışmada şehadete ulaşan arkadaşlarımızın kimlik bilgileri şu şekildedir;

Kod Adı: Serdem Jiyan
Adı Soyadı: Bilal Serhat Sarıtaş
Doğum Yeri: Amed
Anne - Baba Adı: Sultan - Hasan
Şehadet Tarihi ve Yeri: 27 Kasım 2017 / Dersim

Kod Adı: Dicle Helin
Adı Soyadı: Naciye İlbasan
Doğum Yeri: Bitlis
Anne - Baba Adı: Gülperi - Haci
Şehadet Tarihi ve Yeri: 27 Kasım 2017 / Dersim

Kod Adı: Mazlum Andok
Adı Soyadı: Mazlum Kaymaz
Doğum Yeri: Amed
Anne - Baba Adı: Neşide - Halim
Şehadet Tarihi ve Yeri: 27 Kasım 2017 / Dersim

Kod Adı: Sorxwin Botan
Adı Soyadı: Kader Bilen
Doğum Yeri: Siirt
Anne - Baba Adı: Hükümet - İbrahim
Şehadet Tarihi ve Yeri: 27 Kasım 2017 / Dersim

15 yılı aşan mücadele yaşamında Serdem arkadaş, Önder Apo’nun felsefesinde yürüyen bir hakikat savaşçısı olmuştur. Önder Apo’nun özgürlük felsefesi temelinde mücadeleye katılan Serdem arkadaşımız tüm çalışmalarında başarıyı yakalamak için fedakarca bir katılımın sahibi olmuştur. Mücadelenin birçok alanında görev alan Serdem arkadaş; gençlik çalışmalarından 2002 yılında gerilla saflarına katılarak mücadeleye en aktif bir şekilde katılmıştır. Medya Savunma Alanları’ndan, Dersim, Koçgiri ve Karadeniz alanlarında öncü düzeyde görevler almış ve bu görevleri başarıyla yürüten Serdem yoldaşımız; pratiğin tüm zorluklarına her zaman devrimci bir tarzda göğüs germiştir. Uzun yıllar gerilla alanlarında, Kürdistan’ın farklı alanlarında gençlik çalışmalarında yönetim düzeyinde yer almıştır. Bugün Kürdistan gençliğinin örgütlü bir yapıya kavuşmasında ve direnişçi geleneği devam ettirmesinde Serdem arkadaşımızın büyük emekleri olmuştur. Canlı, moralli ve aktif bir katılımın sahibi olan Serdem arkadaş, ideolojik - politik birikimi ile de çalışmalara güç vermiştir. Serdem arkadaşımız, çalışma yürüttüğü tüm alanlarda emeği ve çabasıyla her zaman sevilen ve saygı duyulan bir yoldaşımız olmuştur. Sömürgeci faşizme karşı mücadelenin en güçlü şekilde sahiplenilerek yürütülmesi gerektiği bilincini taşıyan Serdem yoldaşımız, her zaman gençlik ruhuyla özgürlük mücadelesine katılarak, bu görkemli direniş tarihi içerisinde şehadete ulaşarak ölümsüzleşmiştir.

Dicle arkadaşımız, uzun yıllar mücadelemiz içerisinde birçok farklı görev üstlenerek devrimci sorumluluklarının farkında olarak yaşamayı, savaşmayı ve her zaman en ön saflarda olmayı bilmiştir. Dağlara olan büyük sevgisi, yoldaşlarına olan derin bağlılığı onda her zaman büyük bir duygu ve maneviyat deryası yaratmıştır. Bu maneviyat ve duygu yoğunluğuyla yıllardır özlemi ve istemi olan kutsal Dersim topraklarına yol alan Dicle arkadaş, Dersim’deki kültürel soykırıma karşı kendi deyimiyle Dersim halkının acısını sevince dönüştürmenin iddiası, morali ve coşkusuyla Kuzey’deki saflara katılmıştır. Yaşadığı her anın değerini bilen Dicle yoldaşımız özgür kadın çizgisinde de büyük emeğin ve çabanın sahibi olmuştur. Son nefesine kadar da Önderlik felsefesine, fedailik değerlerine bağlı olarak yaşamış ve faşist düşman gerçekliği karşısında Apocu ilkeleri esas alarak mücadele etmiştir.

Sorxwin ve Mazlum yoldaşlarımız da yüreklerinde büyük Kürdistan devrimi aşkıyla dolup taşan, kendilerini eğiterek büyük görevlere hazırlayan Apocu fedai militanlığın en seçkin temsilcileri olmuşlardır. Emekçi ve dürüst yönleri ile öne çıkan Mazlum yoldaşımız tüm çalışmalara tüm fedakarlığı ile katılan bir arkadaşımız olmuştur. Sorxwin yoldaşımız Önder Apo’nun geliştirdiği kadın kurtuluş ideolojisiyle kadın özgürlük mücadelesinin başarıya ulaşacağı inancıyla özgürlük çalışmalarına moralli bir katılımın örneği olmuştur.

Her 4 yoldaşımız Kürdistan’da PKK mücadelesiyle doğup büyüyen neslin en yiğit, en güzel örnekleridirler. Dolu dolu geçen devrimci mücadele yaşamlarında belirleyici ve yol gösterici olan Önder Apo ile doğru yoldaş olma tutkuları olmuşturlar.

Dört şehit yoldaşımızın başta ailelerine ve tüm yurtsever Kürdistan halkına başsağlığı diliyor, fedai intikam ruhuyla anılarına ve ideallerine sahip çıkma ve layık olma sözümüzü bir kez daha veriyoruz.