HPG: Egîd Zîlan hastalık sonucu şehit oldu

HPG, Egîd Zîlan adlı gerillanın yakalandığı bir hastalık sonucu 29 Ocak günü şehadete ulaştığını açıkladı.

HPG Basın İrtibat Merkezi açıklaması şöyle:

“Zap alanında görevi başında bulunan ve işgal saldırılarına karşı cansiparane bir mücadelenin içerisinde olan Egîd Zîlan yoldaşımız yakalandığı bir hastalık sonucu 29 Ocak 2023 günü şehadete ulaşmıştır. Aynı mevzide mücadele eden yoldaşları ellerindeki tüm imkanları kullanarak müdahale etmelerine rağmen Egîd yoldaşımızın hastalığını önleyememiştir. Egîd yoldaşımızın bir hastalık sonucu zamansız gelişen şehadeti tüm yoldaşlarını derinden etkileyip üzmüştür. Zafere kilitlenen devrimci duruşuyla tüm yoldaşlarının örnek aldığı Egîd yoldaşımızın değerli ailesine ve yurtsever Kurdistan halkımıza başsağlığı diliyoruz.

Egîd Zîlan yoldaşlarımızın kimlik bilgileri şöyledir:

Kod Adı: Egîd Zîlan
Adı Soyadı: Muzaffer Elwan Derwîş
Doğum Yeri: Tirbespiyê
Anne – Baba Adı: Melike - Elwan
Şehadet Tarihi ve Yeri: 29 Ocak 2023 / Zap

Önderliğimizin Rojavayê Kurdistan’daki büyük emekleri sonucunda buradaki halkımız Önder Apo’nun ideolojisiyle tanışmış ve benimsemiştir. Yıllarca büyük bedel ve emekler veren Rojavayê Kurdistan halkımız bunun karşılığını özgürlük devrimini gerçekleştirerek almış ve yüzyıllardır özlemini çektiği özgür yaşama kavuşmuştur. Rojava Özgürlük Devrimi’nin yaşam bulduğu ve içerisinde bulunan tüm halkların Önderliğimizin Demokratik Ulus paradigmasını içselleştirdiği kentlerden biri de Tirbespiyê olmuştur. Egîd yoldaşımız halkların birlikte yeni bir yaşam kurduğu bu kadim kentte yurtsever bir ailede doğmuştur. Gençlik dönemlerine Rojava Özgürlük Devrimi koşullarında giren Egîd yoldaşımız, Rojava’lı her onurlu genç gibi devrimin korumasında kendini sorumlu görmüş, halkımızın kazanımlarını korumak ve tüm insanlık dışı saldırılara karşı koymak için yürütülen savaşa aktif bir şekilde katılmıştır. Rojava Özgürlük Devrimi’ni korumak için bir süre orada mücadele eden yoldaşlarımız ile tanışmıştır. Aynı saflarda mücadele ettiği yoldaşlarımızın yoldaşlık ilişkilerinden, yaklaşımlarından ve yaşamlarından etkilenmiştir. Bu süreçte Önder Apo’nun ideolojisini daha yakında tanıma fırsatı yakalamıştır. Rojava Özgürlük Devrimi’nin başta onlarca yıllık emeğiyle Önder Apo ve binlerce kahraman şehidimizin eseri olduğunu bilince çıkarmıştır. Önder Apo’yu okudukça örgütlü hale gelmiştir. İnsanlığa yeniden özgür, ahlaklı ve politik temellerde yaşamanın mümkün olduğunu; yaşamı, mücadelesi ve ideolojisiyle gösteren Önderliğimizin esareti Egîd yoldaşımızı çok zorlamış, asla kabullenmemiştir. Her türlü soykırım saldırılarını yakından gören Egîd yoldaşımız, ülkemizin parçalanmışlığı ve sömürülmesini kabul etmemiştir. Egîd yoldaşımız Rojava Özgürlük Devrimi’ni korumanın, soykırımcı Türk devletinin Rojava’ya dönük saldırılarını durdurmanın yolunun PKK saflarında mücadeleden geçtiğini bilince çıkarmıştır. Önderliğimizin fiziki özgürlüğü ve Kurdistan’ın diğer parçalarının işgalden kurtarılması adına bu bilinç ve farkındalıkla 2014 yılında Kurdistan Özgürlük Gerillası saflarına katılmıştır.

Egîd yoldaşımız inançlı ve iradeli duruşuyla Kurdistan dağlarıyla erkenden bütünleşmiş, PKK yaşamının ölçülerini içselleştirmiştir. Sıradan bir katılımla başarı ve mutlak zaferin elde edilmesinin mümkün olmadığını idrak etmiştir. Emekçi, fedakâr ve coşkulu katılımıyla örnek bir militan duruş sergilemiştir. Aldığı eğitimlerle önce kendisini sonra da düşman gerçekliğini tanımıştır. Önder Apo’nun fedai bir militanı olmak için kendini bu uğurda adamıştır. Bir derya olan PKK okulunda yaşama yeniden başlarcasına mücadeleye atılmıştır. Demokratik Modernite Gerillacılığı için üstün çaba sarf etmiş, gördüğü birçok branş eğitimini başarılı bir şekilde tamamlamış ve uzman bir gerilla olmuştur. Edindiği tecrübeleri pratikleştirmek ve işgalcilere etkili darbeler vurmak için arayışlar içerisinde olmuştur. Çok etkilediği yoldaşlık ilişkilerine değer vermiş ve yoldaşlığı yüceltmeyi kendine esas almıştır. Sömürgeci Türk devletinin, Medya Savunma Alanları’na dönük işgal saldırılarına karşı Avaşîn’ê geçmiştir. Avaşîn’de askeri tecrübeler edinmiş, bizzat düşman gerçeğiyle yüz yüze kalarak kendisini geliştirmiş ve önemli bir düzey kazanmıştır. Demokratik Modernite Gerillacılığı temelinde kendisini profesyonelleştirmeyi esas alan Egîd yoldaşımız cesur ve yiğit bir Apocu militan olmuştur. Yoldaşlarınca sevilmiş, olgun kişiliğiyle herkeste saygı uyandırmasını bilmiştir. Efsanevi ve büyük Komutanımız Şehîd Egîd’in izinde büyük bir komuta adayı olan Egîd yoldaşımız adına layık bir mücadele sergilemiştir.

Görevi başındayken talihsiz bir şekilde hastalığa yakalanan Egîd yoldaşımız var olan imkanlar seferber edilerek tedavi edilmeye çalışmıştır. İşgal saldırılarının halen devam ediyor olması ve zorlu savaş koşulları farklı bir alana geçip tedavi olmasını zorlaştırmış, ardından da yoldaşımız şehadete ulaşmıştır. Hiç hak etmediği bir biçimde yaşanan şehadetiyle biz yoldaşlarını derinden üzmüş ve etkilemiştir. Bir kez daha başta Egîd yoldaşımızın değerli ailesi olmak üzere tüm yurtsever halkımıza baş sağlığı diliyor, anısı ve mücadelesiyle önümüzü aydınlatacak olan Egîd yoldaşımız şahsında tüm şehitlerimize verdiğimiz zafer sözümüzü yineliyoruz.
         


        

İŞGAL SALDIRILARI DEVAM EDİYOR

Zap bölgesinde;

5 Mayıs saat 11:10’da Girê FM Direniş Alanı’na işgalci Türk ordusu tarafından saldırı gerçekleştirilmiştir. Güçlerimiz kendini savunmak için işgalcilere karşılık vermiştir.

5 Mayıs’ta Sîda’daki direniş mevzimize saldırarak yıkmaya çalışan işgalcilere karşılık verilmiş ve bunun sonucunda 1 işgalci ölmüştür.

İşgalci TC ordusunun gerçekleştirdiği saldırılar;

5 Mayıs’ta Garê’nin Girê Şehîd Reşîd, Girê Zengil, Gundê Guzê çevresi ile Gundê Filla alanı 15 kez savaş uçaklarıyla bombalanmıştır.

5 Mayıs’ta Girê Bahar, Girê Cûdî, Girê FM ve Girê Amediyê Direniş Alanları ile Sîda’daki direniş mevzimiz 16 kez obüs, tank ve ağır silahlarla bombalanmıştır.

Gerçekleştirilen bu bombardımanlarda herhangi bir kaybımız yaşanmamıştır."