HPG gerillalarından Hakkari’de eylem

HPG gerillaları, Hakkari’nin Çukurca ilçesinde işgalci Türk ordusuna yönelik eylem düzenledi. Eylemde 2 Türk askeri öldürüldü.

Yazılı bir açıklama yapan HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM) HPG gerillalarının Hakkari’nin Çukurca ilçesinde 4 Ağustos günü eylem düzenlediğini belirtti. Eylemde 2 Türk askeri öldürüldü.

HPG BİM açıklaması şöyle:

“Şehit Pîroz ve Şehit Agirî Devrimci Hamlesi kapsamında güçlerimiz, 4 Ağustos günü saat 10.00’da Hakkari’nin Çelê (Çukurca) ilçesine bağlı Koordine tepesinde konumlanan işgalci TC ordusuna yönelik bir eylem düzenlemiştir. Tepedeki düşman mevziilerinin etkili bir şekilde vurulduğu bu eylemde 2 düşman askeri öldürülmüştür. Eylem ardından işgalci TC ordusu obüs ve havan topları ile alanı rastgele bir şekilde bombalamıştır.

BAŞKALE’DE OPERASYON

1 Ağustos günü sabah saatlerinde işgalci TC ordusu, Van’ın Başkale ilçesi kırsalında bir operasyon başlatmıştır. 3 Ağustos günü kısmi olarak alandan geri çekilen operasyon, gizli birliklerin desteği ile devam etmektedir.

GERİLLA KIYAFETLİ KONTRALAR HALKA BASKI UYGULUYOR

Bir süredir Van’ın Gürpınar ilçesine bağlı Axula alanında gerilla güçlerimizin kıyafetlerini giyen bir kontra grubu, bölgedeki halka karşı baskı uygulamaktadır. Halkımız bu gruba karşı duyarlı olmalıdır.

ŞEHİT DÜŞEN GERİLLALAR

31 Temmuz 2018 tarihli açıklamamızda, 17 Temmuz günü işgalci TC ordusunun Siirt’in Eruh ilçesine bağlı Garısa alanında başlattığı operasyonda düzenlenen hava saldırılarında 3 arkadaşımızın şehadete ulaştığı bilgisini kamuoyu ile paylaşmıştık. Elde edinilen son bilgilere göre yaşanan saldırılar ve çatışmalar sonucunda 4 arkadaşımız kahramanca savaşarak şehadete ulaşmıştır.

Şehadete ulaşan arkadaşlarımızın kimlik bilgileri şöyledir:

Kod Adı: Aram Cizir
Adı Soyadı: Ahmet Çağlı
Doğum Yeri: Şırnak
Anne - Baba Adı: Şuhret - Ramazan
Şehadet Tarihi ve Yeri: 17 Temmuz 2018 / Siirt

 

Kod Adı: Çekdar Botan
Adı Soyadı: Veli Aşır
Doğum Yeri: Şırnak
Anne - Baba Adı: Cemile - Hüseyin
Şehadet Tarihi ve Yeri: 17 Temmuz 2018 / Siirt

 

Kod Adı: Delila Amed
Adı Soyadı: Gülcan Çelik
Doğum Yeri: Amed
Anne - Baba Adı: Zarife - Abdulhamit
Şehadet Tarihi ve Yeri: 17 Temmuz 2018 / Siirt

 

Kod Adı: Mizgin Cudi
Adı Soyadı: Hatice Çağlı
Doğum Yeri: Şırnak
Anne - Baba Adı: Felek - Emin
Şehadet Tarihi ve Yeri: 17 Temmuz 2018 / Siirt