HPG gerillası Er’in cenazesi 8 ay sonra defnedildi

 Amanoslar'da yaşamını yitiren HPG gerillası Barış Er'in cenazesi, 8 ay sonra ailesi tarafından alınarak toprağa verildi.

Amanos Dağları’nda 6 Nisan’da Silahlı İnsansız Hava Aracı (SİHA) saldırısı sonucu yaşamını yitiren ve kimsesizler mezarlığına defnedilen HPG’li Barış Er’in cenazesi, 8 ay sonra ailesi tarafından alındı. Cenaze, Adana'nın Seyhan ilçesindeki Küçükoba Mezarlığı'nda toprağa verildi. 

ER'İN MEZARINDA FARKLI CENAZE

Er'in cenazesi, Nisan ayında, Buruk Mezarlığı içerisinde bulunan kimsesiz mezarlığına defnedildiği için ailesi Adana Adli Tıp Kurumu’na (ATK) DNA testi için kan örneği vermişti. Geçen hafta DNA testinin eşleşmesiyle aile, Adana ATK’ye başvurarak cenazeyi almak istedi. Bir haftadır cenazelerini almak için uğraşan aile, dün mezarlığa giderek polis gözetiminde Er'e ait olduğu belirtilen mezarlıktan Er’in cenazesi yerine kimliği belirsiz bir cenazenin çıkarıldığını fark etti. Aile, bunun üzerine tekrardan Adana ATK'ye başvurdu. Bugün, polisler Buruk Mezarlığı'nda farklı bir mezarı açarak Er'in cenazesini ailesine teslim etti.

Aile tarafından alınan cenaze, polis ablukasında Küçükoba Mezarlığı'na getirilerek toprağa verildi.