HPG gerillası Moral'in cenazesi Lice'de toprağa verildi

Adana'da Kabasakal Kimsesizler Mezarlığı'nda cenazesi alınan HPG gerillası Esyar Moral'in (Şiyar Deniz) cenazesi, yüzü aşkın kişinin katılımıyla Lice'de toprağa verildi.

Amanos Dağları'nda 31 Mart'ta çıkan çatışmada şehit düştükten sonra Adana'da Kabasakal Kimsesizler Mezarlığı'na gömülen HPG gerillası Esyar Moral'in (Şiyar Deniz) cenazesi, ailesi tarafından mezarlıktan çıkarılarak Amed’in Lice ilçesine getirildi. İlçedeki Karahasan Camisi'nde dini vecibeleri yerine getirilen Moral'ın cenazesi, ilçe merkezinde bulunan Kali Mezarlığı'na götürüldü. Burada yapılan defin işleminin ardından Moral şahsında demokrasi mücadelesinde yaşamını yitirenler anısına saygı duruşu yapıldı. Cenazeye, yüzü aşkın yurttaşın yanı sıra HDP Amed Milletvekili adayı İmam Taşçıer katıldı.

'GENÇLERİMİZİN ŞEHİT OLMASINI ARTIK İSTEMİYORUZ'

Mezarlıkta kısa bir konuşma yapan milletvekili adayı Taşçıer, bölgede yıllardır yürütülen savaş politikalarına dikkat çekerek, "Şiyar, Kürdistan şehididir. Bugüne kadar yüzlerce Kürtlerin şehidi olmuştur. Artık, gençlerimizin şehit olmasını istemiyoruz. Kürt halkının sorunları artık çözülmelidir. Bu çözüm de bizlerin elindedir. İttifak ve birliğimizi kurarsak, artık gençlerimizi toprağa vermeyeceğiz. Bu katil sisteme karşı direnmeliyiz. Kürtler, haklarını almak için ölümü göze alıyor. Kürtler, demokrasi, eşitlik ve haklarını istiyor. Kürtler, köleliği istemiyor. Kürtler arasında ittifak kurarsak, kazanacağız. Şehit namirin" diye konuştu.

Moral'in babası Mahsun Moral ise cenazeye katılanlara teşekkür ederek, "Kürtler birbirine düşman oldukça bu topraklarda hep öldürüleceğiz. Oğlum, 9 yıl boyunca şavaştı. DAİŞ'e karşı 3 yıl savaştı. Allah bize ve gençlerin yardımcısı olsun" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından kitle mezarlıktan ayrıldı. Öte yandan Moral için ilçe merkezinde bulunan Karahasan Camisi'nde 3 günlük taziye kurulacak.