HPG: Hakkari’de 3 asker ve 2 kontra öldürüldü

HPG Basın İrtibat Merkezi, Hakkari’de düzenlenen eylemlerde 3 asker ve ‘2 kontranın’ öldürüldüğünü duyurdu.

HPG Basın İrtibat Merkezi, Hakkari ve Mardin’deki eylemler ile Şırnak’taki operasyona ilişkin şu açıklamayı yaptı:

HAKKARİ’DE EYLEMLER

''Şehit Pîroz ve Şehit Agirî Devrimci Hamlesi kapsamında güçlerimiz 24 Mayıs günü işgalci TC ordusuna yönelik eylemler düzenlemiştir. Bu çerçevede düzenlenen eylemler şöyledir;

Saat 07.30’da güçlerimiz, saat 07.30’da Hakkari’nin Şemzînan (Şemdinli) ilçesine bağlı Meleyan karakoluna doğru ilerleyen ve içinde kontraların bulunduğu bir araca yönelik sabotaj eylemi düzenlemiştir. Bu eylemde araç imha edilmiş ve tespit edilebilen 2 kontra öldürülmüş, 3 konta ise yaralanmıştır.

Güçlerimiz saat 14.30’da Hakkari’nin Gever (Yüksekova) ilçesine bağlı Elişêr tepesi yakınlarında konumlanan işgalci TC ordusunun bir birliğine yönelik eylem düzenlemiştir. Yakın mesafeden etkili bir şekilde vurulan düşman birliğinde tespit edilebilen 2 asker öldürülmüş, 1 asker ise yaralanmıştır.

Saat 19.30’da YJA Star güçlerimiz, Güney Kürdistan toprakları içerisinde bulunan Barzan bölgesine bağlı Bayrak tepesinde konumlanan işgalci güçlere yönelik bir eylem düzenlemiştir. Bu eylemde tespit edilebilen 1 düşman askeri öldürülmüştür.

BAGOK’TA SABOTAJ EYLEMİ

Şehit Delal Amed ve Besta Şehitleri Devrimci Hamlesi kapsamında güçlerimiz 23 Mayıs günü saat 00.10’da Mardin’in Bagok alanında bulunan bir baz istasyonuna yönelik sabotaj eylemi düzenlemiş ve baz istasyonu imha edilmiştir.

ŞIRNAK’TA OPERASYON

19 Mayıs günü saat 21.40 sularında işgalci TC ordusu Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesine bağlı Kato Marinos alanında bir operasyon başlatmıştır. Operasyon halen devam etmektedir.''