HPG, Hakkari’de şehit düşen 4 gerillayı andı

HPG Basın İrtibat Merkezi, geçtiğimiz yıl 12 Mayıs’ta Hakkari’de şehit düşen 4 gerillanın kimlik bilgilerini açıkladı.

HPG Basın İrtibat Merkezi açıklamasında, 4 gerillanın 8-12 Mayıs 2017 tarihinde Hakkari’nin Çukurca ilçesi sınırında yaşanan çatışma ve yoğun bombardıman sonucu şehit düştükleri belirtildi.

Gerillaların kimlik bilgilerinin paylaşıldığı açıklama şöyle:

Kürdistan halkının tarihteki ihanete, sömürgeciliğe ve işgale karşı her başkaldırısında bu direnişçi ruh, özgürlük ve toprak sevgisi halkına adanmışlık olarak ön plana çıkmıştır. Bugün özgürlük mücadelemiz, tüm Kürdistan halkının kenetlenerek sahiplendiği ve büyük kazanımlar elde ettiği tarihsel bir süreci ortaya çıkarmıştır.

Özgür Önderlik ve özgür Kürdistan şiarı ile bu görkemli tarihsel gelişmeleri yaratan şehitlerimizi anarken, 8 ve 12 Mayıs 2017 tarihlerinde güçlerimiz ile işgalci TC ordusu arasında Hakkari’nin Çelê (Çukurca) ilçesi sınır hattı yaşanan çatışma ve bombardımanlarda Havin (Sirva Xani), Brusk (Ahmet Koçer), Koçer (Hadi Ateş) ve Şerzan (Hasret Afşar) yoldaşlarımızı da anmayı bir görev olarak bilmekteyiz. 2017 yılı savaşı işgalcilerin pervasızca saldırdığı bir dönem olurken; bu saldırılar karşısında ortaya çıkan direniş, sergilenen kahramanlıklar da dönemim ruhunun nasıl olması gerektiğini bir kez daha bizlere göstermiştir. Şehit olan arkadaşlarımızın sicil bilgileri şu şekildedir;

Kod Adı: Havin Rojhılat
Adı Soyadı: Sirva Xani
Doğum Yeri: Divandere
Anne - Baba Adı: Befraw - Nebi
Şehadet Tarihi ve Yeri: 8 Mayıs 2017 / Hakkari

Kod Adı: Brusk Zerdeşt
Adı Soyadı: Ahmet Koçer
Doğum Yeri: Efrin
Anne - Baba Adı: Naime - Sefer
Şehadet Tarihi ve Yeri: 12 Mayıs 2017 / Hakkari

Kod Adı: Koçer Koçber
Adı Soyadı: Hadi Ateş
Doğum Yeri: Amed
Anne - Baba Adı: Hamiyet - Bahattin
Şehadet Tarihi ve Yeri: 12 Mayıs 2017 / Hakkari

Kod Adı: Şerzan Zagros
Adı Soyadı: Hasret Afşar
Doğum Yeri: Şırnak
Anne - Baba Adı: Asya - Süleyman
Şehadet Tarihi ve Yeri: 12 Mayıs 2017 / Hakkari

Onlar bir halkın umutla bakan gözlerini, özgürlüğe olan özlemlerini, onurlu yaşamı sahiplenmelerini korumak üzere faşist TC devletine karşı savaştıkları esnada şehitler kervanına katılmışlardır.

Dört şehit yoldaşımızın başta aileleri olmak üzere tüm yurtsever Kürdistan halkına başsağlığı dilerken, her dört yoldaşımız şahsında tüm devrim şehitlerimize, zafere ulaşana dek amansız bir mücadelenin sahibi olacağımızın sözünü bir kez daha yineliyoruz.