HPG, hayatını kaybeden 5 gerillayı andı

HPG Basın İrtibat Merkezi, 20 Eylül 2017 tarihinde Medya Savunma Alanları’nda hayatını kaybeden 5 gerillaya ilişkin yazılı açıklamada bulundu.

HPG sitesinde yer alan açıklamada, Binevş Doğa, Dengtav Andok, Destan Afşin, Siyaşev Toktaş ve Toprak Rojhat isimli gerillalar anıldı.

Açıklamada, hayatını kaybeden gerillalara ilişkin şu ifadelere yer verildi:

Kürdistan ülkesi, tarihi boyunca zalimlerin bir çok büyük saldırısına maruz kalmış, kadim bir coğrafyadır. Kürdistan halkı ise, bu eşsiz coğrafyanın bağrından çıkmış bir halk olarak, her daim sömürgecilere karşı kendisini ve topraklarını savunmuş bir toplumdur. Nereden ve kimden gelirse gelsin, halkımız hiçbir saldırı karşısında teslim olmamış, direnişini sürdürmüş ve bugünlere ulaşmıştır. Bu direniş, şüphesiz halkımızın öz gücü ve kendi içerisinden çıkardığı yiğit kişilikler sayesinde olmuştur.

Ancak Önder Apo’nun çıkışıyla birlikte Kürdistan’da yurtseverliğin, mücadelenin, savaşın, yiğitliğin ve fedailiğin de tanımı yeniden yapılmış, ortaya çıkan özgür Kürt kişiliği, içinde bulunduğumuz çağda, eskiyi kat be kat aşan ve en büyük irade savaşını veren yeni bir kuşağı ortaya çıkarmıştır. Bu yeni fedai kuşağı, PKK’de somutluk kazanmış ve ülkemizin en seçkin oğul ve kızları, büyük fedakarlık ve kahramanlıklarla, Kürdistan’ı işgal eden sömürgeci sisteme karşı mücadele yürütmektedir. Bilinmeli ki, eğer halkımız yarınlara daha umutla bakabiliyorsa, bu, şehitler şahsında somutlaşan ve gözünü bile kırpmadan hayatını ortaya koyan kahramanlar sayesindedir.

Her daim bizlere yol gösteren ve özgür yarınların müjdecisi olan şehitlerimizi en büyük şükranla yad ederken, 20 Eylül 2017 tarihinde Medya Savunma Alanlarında, faşist TC ordusunun bir saldırısında ölümsüzler kervanına katılan Binevş, Denktav, Destan, Siyaşev ve Toprak yoldaşlarımızı da anmayı bir görev bilmekteyiz.

Şehadete ulaşan arkadaşlarımızın kimlik bilgileri şöyledir:

Kod Adı: Bınevş Doğa
Adı Soyadı: Pınar Biçer
Doğum Yeri: Çorum
Anne - Baba Adı: Ceyhan - Hacı
Şehadet Tarihi ve Yeri: 20 Eylül 2017 / Medya Savunma Alanları

Kod Adı: Dengtav Andok
Adı Soyadı: Resul Sain
Doğum Yeri: Mersin
Anne - Baba Adı: Suphiye - Abdulbaki
Şehadet Tarihi ve Yeri: 20 Eylül 2017 / Medya Savunma Alanları

Kod Adı: Destan Afşin
Adı Soyadı: Vehbiye Toktaş
Doğum Yeri: Van
Anne - Baba Adı: Hüsna - Emin
Şehadet Tarihi ve Yeri: 20 Eylül 2017 / Medya Savunma Alanları

Kod Adı: Siyaşev Zerga
Adı Soyadı: Ahmet Akış
Doğum Yeri: Hakkari
Anne - Baba Adı: Fatma - Fikret
Şehadet Tarihi ve Yeri: 20 Eylül 2017 / Medya Savunma Alanları

Kod Adı: Toprak Rojhat
Adı Soyadı: Rojbin Bayram
Doğum Yeri: İzmir
Anne - Baba Adı: Halime - Salih
Şehadet Tarihi ve Yeri: 20 Eylül 2017 / Medya Savunma Alanları

Kürdistan halklarının onurlu-özgür yaşamı için her şart ve koşul altında mücadele ederken sonsuzluğa yol alan şehitlerimizin değerli aileleri şahsında tüm yurtsever halkımıza başsağlığı diliyor, kahraman şehitlerimizin bizlere devrettiği özgürlük bayrağını zafere taşıyacağımızın sözünü bir kez daha veriyoruz.''