HPG: Iğdır’da 5 asker öldü, 2 helikopter darbelendi

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM), 1 Mayıs günü Iğdır’da düzenlenen gerilla eylemlerinde en az 5 askerin öldüğü ve iki helikopterin darbelendiğini bildirdi.

HPG tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, gerillalar “Devrimci Zafer Hamlesi” çerçevesinde Iğdır’da kapsamlı bir eylem düzenledi.

Açıklamada eylemin detayları şöyle yer aldı:

“Serhat eyaletinde devam etmekte olan Devrimci Zafer Hamlesi çerçevesinde, 1 Mayıs günü, gündüz saat 12.20 sularında Iğdır’ın Aralık ilçesinde güçlerimiz tarafından işgalci TC ordusuna yönelik olarak kapsamlı bir eylem gerçekleştirilmiştir. Aydınlar Karakolu yolu üzerinde seyir halinde olan düşman konvoyunu denetime alan güçlerimiz, bu konvoyda bulunan Kirpi tipi bir zırhlı aracı yakın mesafeden etkili bir şekilde vurmuş, bu Kirpi aracı ağır darbe alarak hareket edemez konumda güçlerimizin denetimine girmiştir. Eylem alanına müdahale edemeyen düşman güçleri, 2 adet Atak tipi helikopterle varlık göstermek istemiş ancak güçlerimiz bu 2 helikopteri de etkili bir şekilde vurmuştur. Bu vuruşlar sonucu darbe alan bu helikopterlerden birisi Aydınlar Karakolu’na acil iniş yapmak zorunda kalırken, diğer helikopterin ise akıbeti netleştirilememiştir. Bunun üzerine işgalci TC ordusu savaş uçaklarıyla eylem alanı ve etrafını yoğun bir şekilde bombaladıktan sonra, bölgeden geri çekilme yapabilmiştir.

Toplam olarak 5 düşman askerinin öldüğü tespit edilen bu eylem sonucunda işgalci TC ordusunun kayıplarının daha fazla olduğu değerlendirilirken, güçlerimiz ise herhangi bir kayıp vermemiştir.”

HAVA SALDIRILARI

HPG-BİM, aynı gün Türk savaş uçaklarının gerillanın denetimindeki Medya Savunma Alanları’nı bombaladığı ve bir çok köyde maddi zarara yol açtığını bildirdi.

HPG-BİM, 1 Mayıs’ta gerçekleşen hava saldırılarına ilişkin şu bilgileri verdi:

“Öğle 11.00 - 14:30 saatleri arasında Haftanin’e bağlı Xantur alanı,

Saat 12:20'de Zap’a bağlı Çemço alanı,

Saat 22.15 sularında Avaşin’e bağlı Mam Reşo alanı,

22.00-23.00 saatleri arasında Kandil’e bağlı Bokriskan, Enzê, Sulê, Qomta, Kuzine köylerinin etrafı ile Bedrana Vadisi, Savaş Tepesi, Hiva Tepesi, Kortek, Karox ve Kalatuka alanları bombalanmıştır.

Yapılan bu bombardımanlar sonucunda güçlerimiz herhangi bir kayıp vermezken, Kandil’e bağlı köylerde yöre halkına ait bağ ve bahçelerde maddi zarar meydana gelmiştir.”