HPG'li Atik’in cenazesi Amed'de defnedildi

Siirt’te çıkan bir çatışmada yaşamını yitiren HPG'li Yunus Atik’in cenazesi Amed'de toprağa verildi. Polis, mezarlığı ablukaya aldı.

Siirt'in Baykan ilçesi kırsalında Türk ordusunun operasyonu sırasında 23 Eylül'de çıkan çatışmada yaşamını yitiren 3 HPG'liden Yunus Atik'in (Bahoz Argeş) naaşı, Amed'de toprağa verildi. Atik’in cenazesi, kaldırıldığı Siirt Devlet Hastanesi'nde yapılan teşhisin ardından ailesi tarafından alınarak karayoluyla kente getirildi.

POLİS MEZARLIĞI ABLUKAYA LADI

Cenazenin defnedilmek üzere getirildiği Yeniköy Mezarlığı'nın çevresi yüzlerce polis ve zırhlı araçlarla ablukaya alındı. 

Cenazeye katılmak için mezarlığa gelen Halkların Demokratik Partisi (HDP) Amed Milletvekili Saliha Aydeniz ile birlikte HDP’li yöneticiler ve KHK ile kapatılan MEYA-DER temsilcilerinin yanı sıra halkın mezarlığa girmesi engellendi. Aile bireyleri yapılan kimlik kontrolünün ardından mezarlığa girebildi.

Mezarlığa girmek isteyen ancak engelleme ile karşılaşan Milletvekili Aydeniz ile polisler arasında gerginlik de yaşandı.

VEKİLDEN POLİSE TEPKİ

Polisin keyfi tutumuna tepki gösteren Aydeniz, bu esnada kendisine parmak sallayan bir polis müdürüne, "Bana parmak sallayamazsınız. Hangi hukuka göre hareket edip, beni engelliyorsunuz? Halkımın çocuğunun cenazesidir" dedi.

Atik’in naaşı aile üyeleri tarafından toprağa verildi.