HPG'li Ete 9 ay sonra zılgıtlarla uğurlandı

Dersim’de 6 Ağustos 2018’de gerçekleştirilen hava saldırısında  şehit düşen HPG gerillası Ali Ete (Zagros Bahoz), Mardin’de polis ablukasına rağmen zılgıtlarla toprağa verildi.

Dersim’de 6 Ağustos 2018’da gerçekleştirilen bir hava saldırısında 6 arkadaşı ile birlikte şehit düşen HPG gerillası Ali Ete’nin (Zagros Bahoz) cenazesi 9 ayı aşkın süre sonra Dersim’in Ovacık ilçesinde bir başka HPG’li olduğu düşünülerek, defnedilmiş olarak bulundu.

Ovacık’a giden Ete’nin ailesi, Cumhuriyet Savcılığı’nın onayı ile cenazeyi defnedildiği yerden çıkararak, gece saatlerinde Mardin’in Artuklu ilçesine bağlı İstasyon mahallesine getirdi. 

Kiraladıkları özel bir cenaze aracı ile zırhlı araçlar eşliğinde kente getirilen Ete’nin cenazesi aile evinin önünde zılgıtlar eşliğinde karşılandı. Aralarında HDP Mardin Milletvekili Ebru Günay’ın da olduğu onlarca kişinin karşıladığı cenaze, burada helallik alındıktan sonra İstasyon Mezarlığı’na götürüldü. 

Onlarca zırhlı araç ve çevik kuvvet ekibi tarafından abluka altına alınan mezarlığa Ete’nin yakınlarının dışında kimsenin girişine izin verilmedi. Ale fertleri dualar eşliğinde cenazeyi defnedileceği yere taşıdı. Cenaze burada zılgıtlar eşliğinde defnedilirken, aile evinin önünde taziye kuruldu.