HPG, Mardin’de şehit düşen iki gerillayı andı

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM), Mardin’de 8 Mayıs günü yaşanan çatışmalarda hayatını kaybeden iki gerillanın kimlik bilgilerini açıklayarak, andı.

HPG-BİM, daha önce çatışmaya dair yaptığı açıklamayı hatırlatarak “13 Mayıs 2019 tarihli açıklamamızda 8 Mayıs günü Mardin’in Omerya (Ömerli) ilçesine bağlı Çalê alanında görevde olan bir birliğimizin, işgalci TC ordusu askerleri ile karşılaştığını ve çatışmaya girdiğini belirtmiştik” dedi.

Bu çatışmanın ardından gerilla birliğinin Tehnavê alanında da işgalcilerle çatışmaya girdiğini belirten HPG-BİM, “Düşman güçlerine ağır darbeler vuran Sema (Hatice İbrahimpur) ve Agırin (Hanım Çelik) yoldaşlarımız düşmana karşı son mermilerine kadar kahramanca savaşarak şehadete ulaşmıştır” dedi.

Her iki gerillanın kimlik bilgileri şöyle verildi:

Kod Adı: Sema Tekin Acem
Adı Soyadı: Hatice İbrahimpur
Doğum Yeri: Maku
Anne - Baba Adı: Hediye - Feremez
Şehadet Tarihi ve Yeri: 8 Mayıs 2019 / Mardin

Kod Adı: Agırin Tekoşin
Adı Soyadı: Hanım Çelik
Doğum Yeri: Mardin
Anne - Baba Adı: Emine - Mehmet
Şehadet Tarihi ve Yeri: 8 Mayıs 2019 / Mardin

Açıklamada iki gerillanın mücadele yaşamına ilişkin de bilgiler yer aldı ve anılarına bağlılık sözü verildi: "1991 yılında Rojhılat Kürdistan’ın Maku kentinde dünyaya gelen Sema yoldaş, genç yaşta Kürdistan halkına karşı uygulanan soykırım ve yok etme politikaları yakından tanıklık eder. Bu soykırım politikalarına karşı Önder Apo ve Kürdistan Özgürlük Gerillası’nın verdiği mücadeleyi tanıyan Sema yoldaş, uygulanan bu sistematik düşmanlığa karşı gerilla saflarına katılır. PKK saflarına bir Azeri kızı olarak 2006 yılında katılan Sema yoldaş, Önderliğin ve halkının bir fedaisi olma kararlığı ile özgürlük saflarındaki yerini alır. Kürdistan halkının özgürlüğünün kendi halkının özgürlüğü olarak gören Sema yoldaş, Kürdistan topraklarında en ön saflarda insanlığa düşman olan işgalcilere karşı yiğitçe savaşan bir Azeri kadını olmuştur. Önderliğin Özgür kadın çizgisinde derinleşen Sema yoldaşımız, yetkin bir özgürlük militanı olmuştur. Önderliğe, şehitlere ve yoldaşlara en üst düzeyde bağlılığıyla tanınmış ve bu temelde mücadeleye tüm hücreleri ile adapte olan Sema yoldaş, profesyonel bir gerilla olmuş ve dönem görevlerini en başarılı bir şekilde yerine getirmiştir. Birçok gerilla alanında aktif görevler yürüten Sema yoldaşımız yüzünü Kuzey Kürdistan topraklarına çevirmiştir. Kuzey Kürdistan’da tüm heyecanı ve fedakarlığı ile katılan Sema yoldaş, şehadete ulaştığı son ana kadar da Kürt halkı ve Önderliğin özgürlüğü için fedaice bir katılımın sahibi olmuştur.

1990 yılında Mardin’de yurtsever bir çevrede dünyaya gelen Agırin Tekoşin arkadaşımız, genç yaşlarda Özgürlük Mücadelesi’ni yakından tanır. İşgalci TC devletinin Kürdistan’da yürüttüğü asimilasyon ve baskılara karşı 2014 yılında özgürlük dağlarına yüzünü dönen Agırin yoldaşımız, Önderliğin ve Kürt halkının özgürlüğü için aktif bir şekilde mücadele yerini almıştır. Gerilla saflarında birçok görev üstlenen Agırin yoldaş, üzerine düşen tüm görev ve sorumlulukları yetkin bir gerilla olarak eksiksiz bir şekilde yerine getirmiştir. Fedekarlığı, saflığı ve güler yüzlüğü ile yoldaşları tarafından çok sevilen Agırin arkadaşımız, çevresindeki arkadaşlarına da her zaman moral kaynağı olmuştur. Önderliğin Özgür Kadın İdeolojisi temelinde kendini derinleştirip yetkin bir gerilla olan Agırin arkadaş, bu temelde yönünü doğduğu topraklara çevirmiştir. Burada bulunduğu süreç içerisinde düşman güçlerine karşı kahramanca mücadele etmiş ve son anına kadar da Kürt halkının özgürlüğü için fedaice savaşmıştır.

8 Mayıs günü işgalcilere karşı kahramanca savaşan Sema ve Agırin yoldaşlarımız; halkların, dillerin ve renklerin birleştiği Mardin’de yüreklerinde taşıdıkları özgürlük ateşi ile her anları mücadele ile anlamlanmıştır. Her iki yoldaşımızın değerli aileleri şahsında tüm yurtsever Kürdistan halkına baş sağlığı diliyor, bu değerli yoldaşlarımızın yarattığı değerlerini ve anılarını Kürdistan Özgürlük Mücadelesi’ni zafere taşıyarak yaşatacağımızın sözünü veriyoruz.”