HPG şehit Serhed Tekoşîn'i saygıyla andı

Zap’da şehadete ulaşan Semih Kaya’yı(Serhed Tekoşîn) saygıyla anan HPG, ailesi ve Kurdistan halkına başsağlığı diledi.

HPG Basın İrtibat açıklamasında şehit gerillaya ilişkin şunlar belirtildi: 

"7 Mart 2023 günü Şehîd Delîl Batı Zap bölgesinde gerçekleşen düşman saldırısında Serhed Tekoşîn yoldaşımız şehadete ulaştı.

Gerilla saflarına katıldığı andan şehadete ulaşana kadar soluksuz bir yürüyüşün ve tereddütsüz bir katılımın sahibi olan Serhed yoldaşımız, yüreğindeki özgürlük tutkusunu tüm yaşamına yansıtarak örnek bir Apocu militan olmayı başardı. Xakurkê’den, Garê ve Zap’a kadar birçok alanda mücadele yürüten, sayısız eylemde yer alarak düşmana ağır darbelerin vurulmasını sağlayan değerli yoldaşımız cesur savaşçı özelliklerinin yanı sıra güçlü yoldaşlığı ile de tüm yoldaşlarının yüreğinde yer edindi.

Biz yoldaşlarına büyük bir mücadele mirası bırakan Serhed yoldaşımızın başta değerli ailesi olmak üzere tüm yurtsever Erzirom ve Kurdistan halkımıza başsağlığı diliyoruz.

Serhed Tekoşîn yoldaşımızın kimlik bilgileri şöyledir:

Kod Adı: Serhed Tekoşîn
Adı Soyadı: Semih Kaya
Doğum Yeri: Erzirom
Anne – Baba Adı: Perişan – Reşit
Şehadet Tarihi ve Yeri: 7 Mart 2023 / Zap

Serhed yoldaşımız Erzirom’un Qereyazî ilçesinde Berazî aşiretine mensup yurtsever ve toplumsal değerlerine bağlı bir ailede dünyaya geldi. Ailesinden aldığı ahlak ve kültürle büyüyen yoldaşımız erken yaşta toplumsal sorumluluklarına sahip çıktı. Kurdistan’da yaşayan her Kürt çocuğu gibi düşman gerçekliğini ilk olarak gittiği düşman okulunda gören Serhed yoldaşımız, daha sonra yaşamın her alanına sirayet eden düşmanın soykırım politika ve araçlarıyla yüz yüze kaldı. Bu nedenle daha çocukken çelişkiler yaşamaya başlayan yoldaşımız, bu çelişkilerine cevap bulabilmek için arayışlara da erkenden başladı. Ailesinden, yakın çevresinden ve yaşadığı köyden gerilla saflarına katılımların ve şehadetlerin olması Serhed yoldaşımızın partimiz PKK’yi erkenden tanımasını sağladı. Erzirom gibi düşmanın halkımıza yönelik baskılarının üst düzeyde olduğu bir yer de yaşaması ve bu düşman baskı ve saldırılarına her gün maruz kalması, Serhed yoldaşımızın Kürtlük değerlerine daha fazla sahip çıkmasına neden oldu. Aynı zamanda halkımızın özgürlük hareketi olarak gördüğü partimiz PKK’yi de bu bilinçle daha fazla sahiplenmeye ve anlamaya çaba gösterdi. Özgürlük mücadelemizi ve Kurdistan’da yaşanan savaşı an be an takip eden Serhed yoldaşımız, gençlik dönemlerine geldiğinde bir Kürt genci olarak halkımızın özgürlüğünü sağlama noktasında üzerine düşen görev ve sorumluluğu yerine getirmesi gerektiğini düşündü. Bu temelde düşman okullarına gitmeyi bırakan yoldaşımız yurtsever gençlik çalışmalarına dahil oldu. Uzun bir süre profesyonel bir devrimci olarak gençlik çalışmalarında yer alan yoldaşımız, Kürt gençlerinin bilinçlenmesi ve özgürlük saflarına katılması için önemli çabalar verdi. Temas ettiği her bir gencin bilinçlenmesi ve düşman gerçekliğini daha iyi anlamasını sağlamak için saatlerce, günlerce emek harcayan Serhed yoldaşımız, onların mücadele saflarına katılmasını sağladı. Bu özelliği ile birlikte çalışma yürüttüğü her bir yoldaşında saygı uyandıran yoldaşımız, aynı zamanda halkçı kişiliği ile de çalışma yürüttüğü alandaki halkımızın da sevgi ve saygısını kazandı. Her anında mücadelesini büyütmeyi hedefleyen Serhed yoldaşımız uzun bir süre gençlik çalışmalarında kaldıktan sonra mücadelesini gerilla olarak Kurdistan dağlarında sürdürme kararlılığına ulaştı. Bu temelde halkımız için kara bir gün olan, Rêber Apo ve Hareketimize yönelik gelişen Uluslararası Komplo’nun yıldönümü olan ve aynı zaman Kürt Soykırım Günü olarak da tarihe geçen 15 Şubat 2014 günü gerilla saflarına katılma kararı aldı. Komplocu güçlere bir Kürt genci olarak gerilla saflarına katılarak cevap veren Serhed yoldaşımız, düşmanın hiçbir şekilde başarılı ulaşamayacağını gerillaya katılım anında bir kez daha gösterdi. Bu temelde yüzünü Kurdistan dağlarına dönen Serhed yoldaşımız Xakurkê alanından gerilla saflarına katıldı.

Gerilladaki ilk eğitimini Xakurkê bölgesinde alan Serhed yoldaşımız, aldığı bu temel eğitimle gerilla ve dağ yaşamına kısa sürede uyum sağlamayı başardı. Halkımızın özgürlük istemlerine cevap olabilmek için kendisini ideolojik ve askeri anlamda geliştirmesi gerektiğinin bilincinde olan yoldaşımız her anında kendisini geliştirmek için yoğun bir çabanın içinde oldu. Her Apocu militan gibi fedai bir ruha sahip olan Serhed yoldaşımız, düşmanın halkımıza yönelik saldırılarına cevap olabilmek için gerilla savaş tarzında uzmanlaşması gerektiğinin farkında oldu. Bunun için kendisinden tecrübeli yoldaşlarının deneyimlerinden faydalanan yoldaşımız yaşadığı güçlü yoğunlaşmalarla yetkin bir Apocu militan olmayı başardı. İşgalci Türk devletinin 2015 yılından itibaren Hareketimize yönelik geliştirdiği saldırılara karşı aktif bir mücadelenin içinde olan Serhed yoldaşımız özellikle 2016 yılında Xakurkê bölgesinde gerçekleştirilen birçok eylemde yer aldı. Bu eylemlerdeki yüksek saldırı ruhuyla tüm yoldaşlarının örnek aldığı bir militan olan Serhed yoldaşımız, düşmana ağır darbelerin vurulmasını sağladı. Yer aldığı bu eylemlerde göğsünden ve ayaklarından yaralanan yoldaşımız, bunu hiçbir şekilde kendisine engel yapmayarak mücadelesini daha da kararlı bir şekilde sürdürmeyi esas aldı. 2018 yılında sömürgeci Türk devletinin Xakurkê bölgesini işgal etme girişimlerine karşı yine fedaice savaşan yoldaşımız büyük kahramanlık destanlarının yaşandığı bu savaş sürecinde de önemli bir rol oynadı. Xakurkê bölgesinde ayak basmadık yer, savaşmadık mevzi bırakmayan yoldaşımız yüksek temposu, cesaretli katılımı ve düşmana olan büyük öfkesiyle işgal saldırılarına ağır darbelerin vurulmasını sağladı. Gerçekleşen düşman saldırılarında yine vücudunun birçok yerinden yaralanan yoldaşımız, aynı kararlı ve iddialı katılımı ile mücadelesini sürdürdü.

Gelişen savaş sürecinde hem kendisinin hem de yoldaşlarının katılım ve savaş tarzını gözlemleme ve analiz etme imkanı bulan Serhed yoldaşımız, bu savaş sürecinden önemli sonuçlar çıkardı. Tüm yoldaşlarında fedai ruhun, fedakarlığın ve yüksek cesaretin olduğunu belirten yoldaşımız, gerilla taktiklerinde daha fazla derinleşmek gerektiğini belirtti. Ancak bu şekilde düşmana ağır darbelerin vurulabileceğine inanan yoldaşımız, kendisini yeni dönem gerilla tarz ve taktiğinde geliştirmek için askeri uzmanlaşma eğitimlerine dahil oldu. Aldığı eğitimleri savaş tecrübeleriyle daha da zenginleştiren Serhed yoldaşımız, kişiliğinde önemli gelişmeler yarattı. Birçok gerilla taktiğinde uzmanlaşan yoldaşımız ulaştığı yoğunlaşma düzeyi ile artık yoldaşlarını eğitecek duruma geldi. Bu temelde uzun bir süre yoldaşlarının eğitimi ile ilgilenen Serhed yoldaşımız, hem yoldaşlarını eğiterek işgalciliğe karşı verdiğimiz savaşın büyütülmesini sağladı hem de kendisini ideolojik ve askeri anlamda eğiterek büyük bir savaş pratiği için hazırladı.

Eğitim çalışmalarındaki görevini başarılı bir şekilde tamamlayan Serhed yoldaşımız işgalci saldırıların yoğun olduğu Şehîd Delîl Batı Zap bölgesine geçerek, buradaki tarihi direnişe dahil oldu. Düşmanın işgal girişimlerini buradaki yoldaşlarıyla birlikte fedaice karşılayan Serhed yoldaşımız düşmana ağır darbeler vurarak, Apocu militanlığın yenilmezliğini bir kez daha düşmana gösterdi. Başarı dışında hiçbir seçeneği kendisi için kabul etmeyen Serhed yoldaşımız, amacına olan bağlılığı, zafere ulaşmadaki ısrarcı tarzı ve yoldaşlarına olan derin saygı ve sevgisi ile birlikte mücadele ettiği tüm yoldaşlarında silinmez etkiler yarattı. Yoldaşları olarak Serhed yoldaşımızın yol göstericiliğinde tüm şehitlerimizin bizlere devrettiği mücadelelerini zafere taşıyacağımızın sözünü yineliyoruz.”