HPG: Tüm bölgeyi insansızlaştırmak istiyorlar

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM), Türk devletinin Xakurkê’de sivil araçları hedef alarak bir sivili katlettiğini, üçünü de yaraladığını bildirdi. HPG, işgalcilerin tüm bölgeyi insansızlaştırmak istediğini belirtti.

HPG-BİM, gerilla birliklerinin Hakkari ve Ağrı’da Türk işgal güçlerine yönelik iki eylem gerçekleştirdiğini belirtirken, gerilla alanlarına yönelik hava saldırıları konusunda da bilgi verdi.

ASKERİ KULÜBEYE EYLEM: A4 AĞIR SİLAHLAR İMHA EDİLDİ

Açıklamada Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesinde bir karakola yapılan eylemde ağır silahların imha edildiği ifade edildi.

Eyleme ilişkin şu detaylar verildi: “Serhat Eyaleti’nde devam etmekte olan Devrimci Zafer Hamlesi kapsamında güçlerimiz, 26 Haziran günü saat 04.30'da Ağrı'nın Bazid (Doğubayazıt) ilçesine bağlı Bubo karakolunun nöbet kulübesine yönelik bir eylem gerçekleştirilmiştir. Düşman kulübesinin yoğun ateş altına alındığı bu eylemde çok sayıda düşman askeri öldürülürken kulübede bulunan 3 adet A4 ağır silahı imha edilmiştir. Eylemden sonra ölü ve yaralı askerleri alandan uzaklaştıran işgalci TC ordusu, çevresindeki alanları ağır silahlarla rastgele bir şekilde taramıştır.”

KONTROL NOKTASI VURULDU: 1 ÖLÜ

Hakkari’de de bir kontrol noktasının vurulduğunu belirten HPG-BİM, bir askerin öldüğünü kaydetti. “26 Haziran günü saat 19.15'te güçlerimiz, Şehit Bager ve Şehit Ronya Devrimci Hamle kapsamında Çele (Çukurca) ilçesi ile Hakkari il merkezi arasında bulunan Derava Qesranê mıntıkasındaki kontrol noktasında konumlanan işgalci TC ordusuna yönelik bir eylem düzenlemiştir. Düşman mevzii ve zırhlı araçlarının vurulduğu bu eylemde tespit edilebilen 1 asker öldürülmüştür.”

GERİLLA ALANLARINA HAVA SALDIRILARI

HPG-BİM, işgalci Türk devletine ait savaş uçaklarının Medya Savunma Alanları'na yönelik hava saldırılarına ilişkin şu bilgileri verdi:

“27 Haziran günü saat (bugün) saat 07.50'de savaş uçakları Xakurkê bölgesine bağlı Şehit Beritan alanını bombalamıştır.

26 Haziran günü saat 01.00 ile 03.00 arasında savaş uçakları Metina bölgesine bağlı Kesta alanını ve Şehit Pılıng Tepesi'ni bombalamıştır.

ZAP’TA YANGIN

Aynı gün saat 13.00 sularında savaş uçakları Zap bölgesine bağlı Kunişka alanını bombalamıştır. Bu bombardımanlar sonucunda ormanlık alanlarda yangın çıkmıştır.

XAKURKÊ’DE SİVİL ARAÇLAR BOMBALANDI

Yine aynı gün saat 17.20'de savaş uçakları Xakurkê bölgesinde bulunan Goşine köyü yakınlarında sivil halka ait 2 aracı bombalamıştır. Bu bombardımanlar sonucunda Mansur Nafih isimli bir sivil katledilmiş, 3 sivil ise yaralanmıştır.”

AMAÇ TÜM BÖLGEYİ İNSANSIZLAŞTIRMAK

HPG-BİM, Türk devletinin sivilleri hedef alan saldırıları ile tüm bölgeyi insansızlaştırmak ve Güney Kürdistan’ı tümden kontrol altında almak istediğini belirtti.

“İşgalci TC ordusunun bilinçli bir şekilde düzenlediği bu saldırı bir kez daha göstermiştir ki işgalciler sadece Özgürlük Hareketi’ne karşı değil bölgedeki tüm halkı hedefleyen büyük bir saldırı yürütmektedir. Defalarca sivilleri ve sivil yerleşim yerlerini hedefleyen faşist TC devletinin Kürt'e karşı olan düşmanlığını her defasında ortaya çıkarırken tüm bölgeyi de insansızlaştırma çabası içeresinde olduğu görülmektedir. Bu işgal harekatı ile faşist TC devleti Güney Kürdistan'ı tümden kontrol altına alarak bölgedeki halkı tahakküm ve sömürgesi altında tutmak istemektedir. İşgalci TC devletinin bu saldırılarına göz yumarak sivillerin ölümüne sebep olanlar en az işgalciler kadar bu suçun ortakları olmaktadırlar. İşgalci TC devletinin bu saldırıları Kürdistan halkının çıkarlarına tamamen ters düşmekte ve ulusal birliği zedelemektedir. İşgalciler bu saldırılar ile Kürtlerin ulusal bütünlüğünü de parçalamaya çalışmaktadır. Halkımız, bu topraklarda hiçbir saldırı hakkı bulunmayan bu işgalcilere karşı durmalı ve hiçbir Kürt insanın burnunun dahi kanamasına izin vermemelidir. Kürdistan Özgürlük Gerillaları olarak Kürt halkına karşı yapılacak olan saldırıları cevapsız bırakmayacağımız bilinmelidir. Yapılan bu alçakça saldırıda şehit düşen Mansur Nafih yurttaşımızın ailesi başta olmak üzere tüm Güney Kürdistan halkına başsağlığı diliyoruz.”