HPG: Türk ordusu Gabar’da kimyasal gazlar kullandı

HPG Basın İrtibat Merkezi, Türk işgal ordusunun Gabar dağı bölgesinde başlattığı operasyonda kimyasal gazlar kullandığını açıkladı.

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM), Türk ordusunun 23 Şubat günü Şırnak’ın Gabar dağındaki “Çiyayê Bızına” alanında operasyon başlattığını ve şiddetli çatışmalar yaşandığını bildirdi. Açıklamaya göre Türk ordusu kimyasal gazlar kullanırken, çatışmalarda en az 6 asker öldü. HPG bir gerillanın da çatışmalarda hayatını kaybettiğini belirtti. HPG-BİM Doğubayazıt’ta da 4 Türk askerinin öldürüldüğünü açıkladı.

GABAR’DA EN AZ 6 ASKER ÖLDÜ

Açıklamada Gabar’daki operasyon ve çatışmalara ilişkin şu detaylar yer aldı:

“23 Şubat günü işgalci TC ordusu Şırnak’ın Gabar dağında bulunan Çiyayê Bızına alanında bir operasyon başlatmıştır. Aynı gün saat 14.00 sularında işgalci TC ordusu ile güçlerimiz arasında yoğun çatışmalar yaşanmıştır. Operasyonda yaşanan çatışmada işgalci güçler alanı yoğun bir şekilde bombalamış ve kimyasal gazlar kullanmıştır. Çatışmalar 24 Şubat günü saat 04.00’a kadar şiddetli bir şekilde devam etmiştir. Düşman askerlerine karşı fedaice savaşan gerillalarımız, operasyon gücüne ağır darbeler vurmuştur. Bu çatışmalarda en az 3 düşman askeri öldürmüş, işgalcilere karşı fedaice savaşan Gelhat arkadaşımız ise şehadete ulaşmıştır.

Ağır darbe alan işgalci TC ordusu geri çekilmek zorunda kalmış ve güçlerimiz aynı gün Mehdin köyü yakınlarında operasyon birliklerine yönelik eylem düzenlemiştir. Etkili bir şekilde vurulan düşman birliğinden tespit edilebilen 3 düşman askeri öldürülmüştür. Operasyon 25 Şubat günü alandan tamamen geri çekilmiştir.”

BİR GERİLLA HAYATINI KAYBETTİ

Hayatını kaybeden gerillanın Şırnak doğumlu Gelhat Gabar kod adlı Agit Yılmaz olduğu açıklandı.

 

Kod Adı: Gelhat Gabar
Adı Soyadı: Agit Yılmaz
Doğum Yeri: Şırnak
Anne - Baba Adı: Gurbet - Hasan
Şehadet Tarihi ve Yeri: 24 Şubat 2018 / Şırnak

HPG-BİM, gerillaya ilişkin şu bilgileri verdi:

“Gelhat Gabar arkadaşımız, Şırnak’ta dünyaya gelmiş ve Botan’ın yurtsever halk gerçekliği içerisinde büyümüştür. Düşman gerçekliğini yakından tanıyan Gelhat arkadaşımız, faşist TC devletinin Kürt halkına yönelik yürüttüğü soykırım ve asimilasyon politikalarına karşı en aktif bir şekilde mücadele yürütmek için Özgür Kürdistan Dağlarının yolunu tutmuştur. Gerilla saflarında bulunduğu her alanda büyük bir emek ve çaba sahibi olmuştur. Amansız yürüyen savaş gerçeği içerisinde kendi kimlik ve öz değerlerine sahip çıkmış ve Kürt özgürlük mücadelesiyle yürümesini bilmiştir. Nefesinin son anına kadar da mücadele azmini koruyan Gelhat arkadaşımız, düşmanın işgal saldırılarına karşı son mermisine kadar savaşarak şahadete ulaşmıştır.

Yaşadığımız acı kayıptan dolayı, başta değerli Yılmaz ailesi olmak üzere tüm yurtsever halkımızın başı sağ olsun diyor ve şehitlerimizin ideali olan mücadelemizi zaferle taçlandırma sözümüzü bir kere daha yineliyoruz.”

HPG-BİM Ağrı ve Silopi’de de çatışmalar yaşandığı bilgisini verdi. Ağrı’da dört askerin öldüğü bilgisi verildi.

AĞRI’DA 4 ASKER ÖLDÜRÜLDÜ

Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“28 Şubat günü güçlerimiz Ağrı’nın Bazid (Doğubeyazıt) ilçesine bağlı Kırê Hallac alanında işgalci TC ordusunun gizli bir birliğini denetime almıştır. Bir süre denetimde tutulan gizli birlik aynı gün saat 15.30 sularında yakın mesafeden hedeflenerek etkili bir şekilde vurulmuştur. 2 koldan vurulan düşman birliğinde tespit edilebilen 4 asker öldürülmüştür. Eylem ardından işgalci güçler alanı obüs ve havan topları ile bombalamıştır.”

SİLOPİ’DE ASKERİ MEVZİLER VURULDU

“26 Şubat günü saat 16.45’te Şırnak’ın Silopi ilçesine bağlı Kıryareş karakoluna yönelik bir eylem düzenlemiştir. Karakoldaki düşman mevzii ve binalarının etkili bir şekilde vurulduğu bu eylemde ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir.”