HPG üç noktada vurdu, Kandil iddialarını yalanladı

HPG gerillaları Bradost ve Şemdinli’de işgalcilere yönelik eylemler düzenlerken, Kandil’e yönelik hava saldırısında 3 gerillanın hayatını kaybettiği iddiası yalanlandı.

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM), gerillaların “Şehit Pîroz ve Şehit Agirî Devrimci Hamlesi” kapsamında 15 Haziran günü üç ayrı alanda Türk işgal güçlerini hedeflediklerini belirtti.

HPG-BİM, Güney Kürdistan’ın Lêlîkan’da “düşman” mevzilerinin vurulduğunu ancak ölü ve yaralı asker sayısının tespit edilemediğini bildirdi. Bradost’un başka bir alanında suikast eyleminde 1 asker ölürken, Şemdinli’deki bir tepede işgalciler gerillanın hedefi oldu.

LÊLÎKAN’DA ASKERİ MEVZİLERE EYLEM

HPG-BİM, 15 Haziran günü gerçekleşen eylemlere ilişkin detayları şöyle açıkladı:

“Güçlerimiz, saat 08.30’da Güney Kürdistan toprakları içerisinde bulunan Sidekan’a bağlı Bradost bölgesindeki Lêlîkan tepesinde konumlanan işgalcilere yönelik bir eylem gerçekleştirmiştir. Düşman mevziilerinin etkili bir şekilde vurulduğu bu eylemde ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir. Güçlerimiz aynı gün saat 16.30’da Lêlîkan tepesindeki işgalci askerleri ikinci kez hedeflemiştir. Düşman mevziilerinin yoğun ateş altına alındığı bu eylemde de ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir.”

ELİ DİRÊJ VADİSİNDE SUİKAST: 1 ASKER ÖLDÜ

“Güçlerimiz saat 13.00’da yine Sidekan’a bağlı Bradost bölgesindeki Eli Direj vadisinde konumlanan askerlere yönelik bir suikast eylemi düzenlemiştir. Bu eylemde 1 düşman askeri öldürülmüştür.”

ŞEMDİNLİ’DE MEVZİ VE BARINAKLAR HEDEFLENDİ

“Saat 19.00’da güçlerimiz, Hakkari’nin Şemzînan (Şemdinli) ilçesine bağlı Haruna tepesinde konumlanan işgalci TC ordusuna yönelik bir eylem düzenlemiştir. Düşman tepesindeki mevzii ve barınakların etkili bir şekilde vurulduğu bu eylemde ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir.”

KANDİL’DEKİ HAVA SALDIRISINDA KAYIP YOK

HPG-BİM, aynı gün Kandil’e yönelik hava saldırısı gerçekleştiği bilgisini paylaşırken, türk medyasında 3 gerillanın hayatını kaybettiği yönündeki iddiaları yalanladı.

Açıklamada şunlar belirtildi: “İşgalci TC ordusuna ait savaş uçakları, 15 Haziran günü 20.00 ile 21.00 saatleri arasında Medya Savunma Alanları’ndan Kandil bölgesine bağlı Şehidin vadisini bombalamıştır. Gerçekleşen bu bombardımanda her hangi bir gerilla kaybımız yaşanmamıştır. AKP Medyasında geçen ve 3 gerilla kaybının olduğu bilgisi tamamen gerçek dışı ve özel savaş propagandasıdır. Halkımız ve duyarlı kesimler bu tür haberlere inanmamalıdır.”