HPG: Xakurkê şehitlerini saygıyla anıyoruz

Xakurkê'de Haziran ayında şehit düşen 5 gerillanın kimliklerini açıklayan HPG, "şehitlerimizin idealleri olan özgür Kürdistan için mücadeleyi daha da yükseltip zafere ulaştıracağımızın sözünü veriyoruz” dedi.

HPG Basın İrtibat Merkezi, Xakurkê’de şehit düşen 5 gerillanın kimliklerini açıkladı.  HPG, “27 Mayıs günü işgalci TC ordusu Medya Savunma Alanları’ndan Xakurkê bölgesine yönelik bir işgal harekatı başlatmıştı. Güçlerimiz, bu işgal saldırısına karşı tarihi bir direniş ile cevap vererek, birçok yerde düşmana ağır kayıplar verdirmiştir. Operasyon boyunca farklı tarihlerde yaşanan çatışma ve bombardımanlarda bazı kayıplarımız olmuştur. Yaşadığımız bu kayıplar tarafımızca netleştirildikçe kamuoyu ile paylaşılacaktır. İşgal harekâtına yönelik kahramanca direnen güçlerimiz, düşmana karşı “işgalciye geçit yok” şiarı ile tarihi bir direniş sergilemiştir. Düşmanın kullandığı son teknolojiye karşı fedaice savaşarak kahramanlık destanları yazan Hamza (Fatih Demir), Kendal (İbrahim Fırat), Bahoz (Veysi Cebe), Çekdar (Cüneyt Yılmaz) ve Şahan (Yunus Koçhan) yoldaşlarımızı saygıyla anıyoruz” dedi.

HPG, şehit düşen gerillalara ilişkin şunları belirtti:

KENDAL DENİZ

“Kendal Deniz yoldaşımız 1984 yılında Urfa’nın Suruç ilçesinde dünyaya gelmiştir. Yurtsever bir aile içerisinde büyüyen Kendal yoldaş Kürdistan’ın sömürü altında olduğunu, işgalcilerin baskılarını ve bir halkın nasıl yok sayıldığını çok erken yaşlarda görmüştür. Doğduğu kutsal toprakların hiçbir zaman zulme boyun eğmeyen kültüründe yetişen Kendal yoldaşımız, bu zulme karşı direniş haykırışların yaşandığı, zafer zılgıtlarının çekildiği alanlara yönünü vererek 2005 yılında gerilla saflarına katılmıştır. Gerilladaki ilk yıllarını kendisi gibi asi olan Zagros dağlarında geçiren Kendal yoldaş bulunduğu her alanda güven veren militan duruşu, fedakârlığı, cesareti ile yoldaşları içerisinde de her zaman örnek bir gerilla olmuştur. Kısa bir süre içerisinde Önder Apo’nun belirttiği askeri ve ideolojik çizgide kendisini geliştirip, komutanlaşarak gerilla içerisindeki yerini alan Kendal yoldaş PKK’deki komutanlaşmanın daha fazla ağır yükleri kaldırmanın yeri olduğunu farkında olarak hiç çekinmeden en ağır yükleri kaldırmanın fedakârlığını her zaman göstermiştir. Önderliğe, Şehitlere ve halkımıza her zaman doğru cevap olma arayışı içerisinde olan Kendal yoldaş, hareketimizin birçok alanında görev alarak, verilen bütün görevlere özverili bir disiplinle yaklaşıp başarı çizgisini esas almayı bilmiştir. Son görev yeri olan Xakurkê alanında faşist TC devletinin gerçekleştirmek istediği işgal harekâtına karşı üstün bir direniş sergilemiş ve cesaretin simgesi olmuştur.

HAMZA RUBAR

1992 Van’da doğan Hamza Rubar yoldaşımız Kürt halkına yönelik baskı ve saldırıların arttığı 2014 yılında onurlu duruşunu ortaya koyarak yönünü gerilla saflarına vermiştir. Gerillacılığın ilk yıllarını Serhat’ta geçiren Hamza yoldaşımız Serhat alanının zorlu koşullarına özgürlük aşkı tutkusuyla bağlanarak tutunmuş ve Ağrı dağının heybeti gibi kendisini militanlık çizgisinde, Önder Apo ideolojisinde derinleştirerek büyütmüştür. Bulunduğu tüm alanlarda emekçiliği ve yiğit duruşuyla moral kaynağı olan Hamza yoldaş görev alanı olan Xakurkê alanında düşmana ağır kayıplar verdirerek şehitler kervanına katılmıştır.

BAHOZ SERHILDAN

Bahoz Serhıldan arkadaşımız Mardin’de dünyaya gelmiştir. Yurtsever bir çevrede büyüyen Bahoz arkadaşımız küçük yaşlarda Kürdistan’da yürütülen baskılara ve işkencelere yakından tanıklık etmiş ve intikam almanın arayışçısı olarak 2014 yılında gerilla saflarına katılmıştır. Özgürlüğe koşan çocukların takipçisi olan Bahoz yoldaş geleceğe özgür yarınlar bırakmak için tüm benliğiyle yoğun bir pratik sergileyerek fedakar, emekçi ve öz değerlerine bağlı olarak görev yürüttüğü tüm alanlarda Önderlik çizgisinin takipçisi olmuştur.

ÇEKTAR TOLHILDAN

1995 yılında Amed’in Lice ilçesinde yurtsever bir aile içerisinde dünyaya gelen Çektar Tolhıldan yoldaşımız işgalci TC devletinin saldırılarını her zaman yakından görmüştür. Lice’nin nasıl yakıldığı ve halkının nasıl katliama maruz bırakıldığı anlatımlarıyla büyümüştür. Lice’nin yiğit gençlerinin takipçisi olan Çekdar yoldaş 2015 yılında kahramanlık destanlarını ortaya çıkaran gerilla saflarına katılarak intikam almanın ve işgalcileri Kürdistan’dan söküp atmanın takipçi olmuştur. Önder Apo felsefesinde derinleşerek özünden kopmayan Çekdar yoldaş bulunduğu alanlarda yoldaşları içerisinde dürüst, fedakar, ve sevecen güzel sesi ile söylediği özgürlük türküleriyle moral kaynağı olmuştur.

ŞAHAN

Şahan yoldaşımız 1997 yılında Van’da yurtsever bir aile çevresinde dünyaya gelmiştir. Yaşadığı çevrede düşman bası ve zulmünü yakından yaşayan Şahan yoldaş, yapılan bu haksızlığa ve soykırım politikalarına karşı 2014 yılında özgürlük saflarına katılmıştır. Katıldığı ilk andan itibaren gerilla yaşamına çok erken bir vakitte adapte olan Şahan yoldaş, yüreğinin tüm saflığı ile yaşama fedakarca bir katılımın sahibi olmuştur. Öz değerlerini koruyan ve bu temelde kahraman şehitlerimizin çizgisinde yürüyen Şahan yoldaş, çevresindeki yoldaşları duruşu ile her zaman etkileyen bir arkadaşımız olmuştur. Düşmana karşı her ne koşulda olursa olsun kahramanca direnen Şahan yoldaş, en son Xakurkê’de şehitler kervanına katılan ölümsüz yoldaşlarımızdan olmuştur.

Şehadete ulaşan Hamza (Fatih Demir), Kendal (İbrahim Fırat), Bahoz (Veysi Cebe), Çekdar (Cüneyt Yılmaz) ve Şahan (Yunus Koçhan) yoldaşlarımızın başta aileleri olmak üzere tüm yurtsever Kürdistan halkının başı sağ olsun diyor, şehitlerimizin idealleri olan özgür Kürdistan için mücadeleyi daha da yükseltip zafere ulaştıracağımızın sözünü veriyoruz.”

5 GERİLLANIN KİMLİK BİLGİLERİ

Şehit düşen gerillalarının kimlik bilgileri şöyle:

Kod Adı: Rubar Qamışlo
Adı Soyadı: Fatih Demir
Doğum Yeri: Van
Anne - Baba Adı: Zarife - Şakir
Şehadet Tarihi ve Yeri: 1 Haziran 2019 / Xakurkê

***

Kod Adı: Kendal Deniz
Adı Soyadı: İbrahim Fırat
Doğum Yeri: Urfa
Anne - Baba Adı: Dursun - Osman
Şehadet Tarihi ve Yeri: 2 Haziran 2019 / Xakurkê

***

Kod Adı: Bahoz Serhıldan
Adı Soyadı: Veysi Cebe
Doğum Yeri: Mardin
Anne - Baba Adı: Halime - Ekrem
Şehadet Tarihi ve Yeri: 4 Haziran 2019 / Xakurkê

***

Kod Adı: Çekdar Tolhıldan
Adı Soyadı: Cüneyt Yılmaz
Doğum Yeri: Amed
Anne - Baba Adı: Zozan – Behçet
Şehadet Tarihi ve Yeri: 4 Haziran 2019 / Xakurkê

***

Kod Adı: Şahan Botan
Adı Soyadı: Yunus Koçhan
Doğum Yeri: Van
Anne - Baba Adı: Naciye - Ramazan
Şehadet Tarihi ve Yeri: 23 Haziran 2019 / Xakurkê