HPG: Zırhlı araç imha edildi, 11 asker öldürüldü

HPG Basın İrtibat Merkezi, 3 Ekim günü Doğubeyazıt’ta düzenlenen eylemde Türk ordusuna ait bir zırhlı aracın imha edildiği, 11 askerin öldürüldüğü ve 7 askerin ise yaralandığını açıkladı.

HPG sitesinde yer alan açıklamaya göre, 4 Ekim’de Çukurca’da düzenlenen eylemde ise 2 asker öldürüldü. HPG, Türk ordusunun Başkale sınırında 1 kolberi katlettiğini de duyurdu.

HPG’nin eylemlere ilişkin açıklaması şöyle:

ZIRHLI ARAÇ İMHA EDİLDİ

‘’Serhat Eyaleti genelinde başlatılan Devrimci Zafer Hamlesi kapsamında güçlerimiz 3 Ekim günü saat 07.30’da Ağrı’nın Bazid (Doğubeyazıt) ilçesinde işgalci TC ordusuna yönelik eş zamanlı eylemler düzenlemiştir:

YJA STAR güçlerimiz, Gürbulak Karakolu istikametinde ilerleyen ve gizli birlikleri taşıyan kirpi tipi zırhlı bir araca yönelik eylem düzenlemiştir. Yakın mesafen yoğun ateş altına alınan zırhlı araç tümden imha edilmiştir.

Güçlerimiz yine Vedat Özkaya Karakolu’nun güvenlik tepesi ile Ayi Beg Karakolu’nun güvenlik tepesini hedefleyen bir eylem gerçekleştirmiştir. Her iki tepede bulunan mevzii, barınak ve zırhlı araçların etkili bir şekilde vurulduğu bu eylemde bir tank ve üzerinde radar bulunan zırhlı bir araç darbelenmiştir. Gerçekleştirilen bu eş zamanlı eylemlerde tespit edilebilen 11 asker öldürülmüş, 7 asker ise yaralanmıştır. Eylemler ardından işgalci güçler alanı obüs ve havan topları ile rastgele bir şekilde bombalamıştır.

ÇUKURCA’DA EYLEM

Şehit Pîroz ve Şehit Agirî Devrimci Hamlesi kapsamında güçlerimiz 4 Ekim günü saat 12.30’da Hakkari’nin Çelê (Çukurca) ilçesine bağlı Xeregol Tepesi’nde konumlanan işgalci TC ordusuna yönelik eylem düzenlemiştir. Düşman mevzii ve barınaklarının 2 koldan etkili bir şekilde vurulduğu bu eylemde 2 asker yaralanmıştır. İşgalci güçler, eylem ardından obüs ve havan topları ile alanı rastgele bir şekilde bombalamıştır.

BİR KOLBER KATLEDİLDİ

1 Ekim günü işgalci TC ordusu Van’ın Başkale ilçesine bağlı Geliyê Masiro alanında bir operasyon başlatmıştır. Arazide arama tarama faaliyeti yürüten işgalci güçler, sınır hattındaki kolberleri hedeflemiş ve bir kolber yaşamını yitirmiştir. Bu işgal operasyonu 3 Ekim günü alandan geri çekilmiştir.’’