HSM: Her Kurdistan gerillası bir Leyla olacaktır

HSM Karargah Komutanlığı: Botan dağları başta olmak üzere tüm Kurdistan dağlarında Leylalar’ın mücadelesi yükselecek, her Kurdistan gerillası bir Leyla olacak, Kurdistan dağları soykırımcı Türk sömürgeciliğine mutlaka mezar olacaktır!

Halk Savunma Merkezi (HSM) Karargah Komutanlığı, PKK Merkez Komitesi Üyesi, HPG Komuta Konseyi Üyesi ve Botan Saha Komutanı Leyla Sorxwîn'in şehadetine ilişkin yazılı açıklama yaptı.

HSM Karargah Komutanlığı,, “PKK Merkez Komitesi Üyesi, HPG Komuta Konseyi Üyesi ve Botan Saha Komutanımız Leyla Sorxwîn yoldaş, 22-23 Ocak günlerinde Besta’da yaşanan çatışmalarda şehadete ulaşmıştır. Gençliğinin baharında özgürlük mücadelesine katılan, yüksek fedakarlık ve özgürlük aşkıyla dopdolu olan, bütün mücadele yaşamı boyunca büyük cesaret ve yiğitliği sergileyen komutanımızın değerli ailesine, tüm Amed halkına ve yurtsever Kurdistan halkına baş sağlığı diliyoruz. Botan dağlarında özgürlük mücadelesini büyük bir kararlılıkla kahramanlık çizgisinde sürdüren bütün gerilla güçlerimizin ve her alandaki tüm yoldaşlarımızın başı sağ olsun. Leyla yoldaşın Bakurê Kurdistan’da yükselttiği zafer bayrağını göklerde dalgalandırarak anısını yaşatacağımızın ve kanını yerde bırakmayacağımızın sözünü veriyoruz” dedi.

LEYLA YOLDAŞ BOTAN’IN HER KARIŞ TOPRAĞINDA MÜCADELE ETTİ

“Leyla yoldaşımız, Kurdistan Özgürlük Mücadelesi’ni, Önder Apo gerçeğini tanıdığı gibi, daha gençliğinin ilk yıllarında tereddütsüz bir biçimde gerilla saflarına katılmıştır” denilen açıklamada,  “Özgürlüğe aşkla bağlı olan Leyla yoldaşın, yüksek halk sevgisi, derin yurtseverlik duyguları, ülkeye bağlılığı Apocu ideoloji ile anlam bulmuş ve gerillacılıkta somutlaşmıştır. Amed’de gerillaya katılmış, ancak gerilla pratiği hep Botan’da geçmiş, 1993 yılından 2000 yılına kadar kesintisiz bir biçimde Botan’da gerillacılık yapmıştır. Sömürgeci soykırımcı Türk devletinin gerillaya en sert yöneldiği, sayısız imha seferleri ve büyük operasyonları düzenlediği bu yıllarda Leyla yoldaşımız tüm zorlu koşullara ve imkansızlıklara göğüs gerip üstesinden gelebilen, her şart altında düşmana darbe vurmasını bilen Apocu bir militan olmuştur. Çetin koşullar ortamında ve kızgın savaş sahasında pişen Leyla yoldaş, eylemci karakteri ve dinamik kişiliğiyle gerilla savaşımızın her alanında yer almıştır. 1995’te Cûdî’de, 1999’da Beytüşşebap’ta yaralanmış, ancak her seferinde çok daha büyük bir inanç ve kararlılıkla devrim yürüyüşüne devam etmiştir. Silahlı mücadele tarihimizin önemli eylemlerinden olan Kirya Reş ve Hakkari eylemleri başta olmak üzere sayısız eylem ve devrimci operasyona katılmış, sayısız düşman operasyonunu büyük bir cesaretle karşılayarak düşmana darbe vurmayı başarmıştır. Gerilla taktiğinin zafer kazanması için geliştirilen taktik açılımlara büyük bir istekle katılmış, Botan’daki hareketli taburlarda yerini almış, komutanlık yapmıştır. Leyla yoldaş, engel tanımaz kişiliğiyle dur durak bilmemiş, Botan’ın her karış toprağında mücadele etmiştir.

Leyla yoldaş 2000 yılında Medya Savunma Alanları’na geçmiş, 2001 yılında dağda kurulan Mahsum Korkmaz Askeri Akademisi’nde eğitim almış ve Kandil alanına geçmiştir. 2003 yılına kadar Kandil’de kaldıktan sonra büyük aşk ve istekle yüzünü yine Botan’a dönmüş, Gabar’a geçmiştir. Gabar Komutanlığı’nda yer almış, düşmanın büyük bir kuşatmaya alarak gerillaya saldırdığı Gabar alanında en kıt imkanlarla Egîdler çizgisinin amansız takipçisi olmuş, 1 Haziran 2004 Hamlesi’ne aktif ve öncü düzeyde katılmış, büyük ses getiren etkili eylemlerde rol oynamıştır. 2007 yılına kadar Gabar’da aktif ve başarılı bir komutanlık pratiği sergiledikten sonra yine Medya Savunma Alanları’na geçmiş, önce Şehîd Bêrîtan Akademisi’nde, ardından da Partimiz PKK’nin eğitim ocağında eğitim süreçlerine dahil olmuştur. Leyla yoldaş, her daim kendisini Önderlik ve Şehitler çizgisine layık olma temelinde ele almış, duruşunu ve pratiğini bu temelde sorgulamış, eleştiri ve özeleştiri ölçüsünü buna göre belirlemiş, ne kadar başarılı bir pratiğe sahip olsa da her daim kendini Şehitlere ve Önderliğe borçlu görmüştür. 2008’den 2018’a kadar Zap, Zagros, Kandil ve farklı alanlarda kalmıştır” diye belirtildi.

LEYLA YOLDAŞ APOCU İDEOLOJİNİN BİR İNSANI NE KADAR GELİŞTİREBİLECEĞİNİN SOMUT KANITIDIR

HSM Karargah Komutanlığı açıklamasında şu ifadelere de yer verildi:

“Leyla yoldaş, yüksek cesareti ve aktif katılımıyla gerilla ordumuzun her kademesinde görev almış, savaşçılıktan manga komutanlığına, takım komutanlığından bölük komutanlığına, bölge, eyalet, saha ve sevk-idare komutanlığına kadar görev üstlenmiştir. Her görevi kesin başarıya ulaştırmak için canla başla çalışan Leyla yoldaş, demokratik modernite gerillacılığına öncülük etmek, yeniden yapılanma perspektifini Bakurê Kurdistan gerillacılığında bir çizgiye dönüştürmek, Delal Amed yoldaşın bayrağını devralarak yükseltmek ve zafer gerillacılığını bir hakikat haline getirmek için 2018 yılında Botan Sahası’na geçmiştir. Egîd Civyan yoldaşla birlikte omuz omuza vererek ve Botan Saha Komutanlığı görevini üstlenerek birlikte Botan’a geçmişlerdir. Türk devleti tüm gücünü ve elindeki her türlü imkanı seferber ederek Bakur Kurdistan gerillasına yönelmiştir. Fakat Egîd Civyan ve Leyla Sorxwîn yoldaşlar yetkin komutanlıkları, zafer gerillacılığında derinleşen yoğunlaşmaları, yüksek fedakarlıkları ve büyük emekleriyle düşman planlarını boşa çıkarmış, amacını kursağında bırakmıştır. Egîd yoldaşın şehadetinden sonra Leyla yoldaşımız, şehitlere layık olmak için daha fazla katılmış, daha çok emek vermiş, daha çok çalışmış ve Egîd yoldaşın yerini de doldurmaya çalışmıştır.

Leyla yoldaş, çok sade kişiliği, mütevazı katılımı, fedakarlığı ve yüksek kararlılığıyla tanınan bir yoldaşımız olmuştur. Genç yaşında başladığı devrim yürüyüşünü, on yıllarca ve en zorlu alanlarda tereddütsüzce devam ettirmiş, en zor dönemlerde sorumluluk üstlenen ve başarıyla yerine getiren öncü komutanlarımızdan olmuştur. Yeri doldurulamaz bir devrimci ve komutan olan Leyla yoldaş, Apocu ideolojinin bir insanı ve özellikle de Kürt kadınını ne kadar geliştirebileceğinin somut kanıtı olmuştur. Leyla yoldaş, sadece ilk okul düzeyinde okul okumuş olsa da, Apocu ideoloji ve felsefe okulunda bir yaşam ustası, bilge bir aydın, yiğit bir komutan ve özgür kadın hakikatine ulaşmayı başarabilmiş bir komutanımız olmuştur. Bir time komutanlık yapmaktan binlerce savaşçıyı sevk ve idare etmeye kadar, yüksek kabiliyete ve komuta düzeyine ulaşmayı başarmıştır.

Böylesine yiğit ve seçkin bir evladı bağrından çıkaran değerli ailesi, yurtsever Amed halkı Leyla yoldaşla ne kadar gururlansa yeridir. Bizler, Leyla yoldaş gibi bütün ömrünü kahramanlık çizgisinde yürüyerek geçirmiş olan insan güzeli, güzide bir yoldaşla geçirmiş olmanın, onunla omuz omuza mücadele etmenin, komutası altında savaşmanın ve böylesine bir komutana sahip olma şansını yakaladık. Yiğit komutan Leyla’nın ardılları olarak, kutsal özgürlük davamızda Leylalar’ın yolunda kararlıca yürüyeceğimizin, anısını yaşatma ve hayallerini gerçeğe dönüştürme temelinde en iyi takipçileri olup ve yoldaşı olmayı başarma sözünü veriyoruz. Leyla yoldaş Özgür Önderlik ve Özgür Kurdistan yürüyüşümüzde hep yaşayacak, onun fedai ruhu ve yüksek cesareti zafer gerillacılığının temel güç kaynağı olacak, mücadelemizi daha yüksek başarılara taşıyacaktır. Botan dağları başta olmak üzere tüm Kurdistan dağlarında Leylalar’ın mücadelesi yükselecek, her Kurdistan gerillası bir Leyla olacak, Kurdistan dağları soykırımcı Türk sömürgeciliğine mutlaka mezar olacaktır!”