HSM Karargah Komutanlığı: Bazancir’in ajan olmadığı tespit edildi

Halk Savunma Merkez Karargah Komutanlığı, 27 Eylül 2017’de Bingöl merkreze bağlı Dügernan (Alıncak) köyünde öldürülen Mahmut Bazancir’in ajan olmadığının tespit edildiğini açıkladı.

Yazılı bir açıklama yapan Halk Savunma Merkez Karargah Komutanlığı şunları belirtti: “31 Ağustos 2017 tarihinde Bingöl merkeze bağlı Dügernan (Alıncak) köyünde korucular ve gerillalarımız arasında çıkan bir çatışma sonucunda Şervan Siverek yoldaşımızın şehit düştüğünü, aynı olayda bir korucunun da öldürüldüğünü ve bu olayda düşmanla işbirliği yaptığı düşünülen Mahmut Bazancir’in 27 Eylül 2017 tarihinde cezalandırıldığını kamuoyuna duyurmuştuk. Ancak geçen bir yıllık süre zarfında olay hakkında yapılan inceleme ve soruşturma neticesinde ulaşılan sonuçları halkımızla ve kamuoyu ile paylaşmayı gerekli görüyoruz.

27 Eylül 2017 tarihinde Mahmut Bazancir’in cezalandırılması olayına ilişkin yapılan araştırma neticesinde; bu eylemin güçlerimiz tarafından yanlış bir anlaşılma sonucu gerçekleştiği, Mahmut Bazancir’in tesadüfen üst üste gelişen olaylar silsilesinden dolayı düşmanla işbirliği yaptığının sanıldığı, fakat yapılan soruşturma sonucunda Mahmut Bazancir’in yurtsever bir çevreden olup ajan olmadığı tespit edilmiştir. Bu nedenle başta aile fertlerine, aile çevresine ve tüm halkımızdan özür dilediğimizi belirtiyor, başsağlığı diliyoruz.”