Iğdır’da devrimci operasyon: 19 asker öldürüldü

Gerillalar, Serhat Eyaleti’ndeki Devrimci Zafer Hamlesi kapsamında Iğdır'da kapsamlı bir eylem gerçekleştirdi. Basan Karakolu'na giden bir panzer imha edildi, müdahaleye gelen askerler de vuruldu. Eylemde tespit edilen 19 asker öldürüldü.

HPG Basın İrtibat Merkezi, gerilla eylemlerine ve Türk devletinin saldırılarına ilişkin açıklama yaptı.

HPG açıklamasında şu ayrıntılara yer verildi:

IĞDIR’DA TESPİT EDİLEN 19 ASKER ÖLDÜRÜLDÜ

Serhat Eyaleti’nde devam etmekte olan Devrimci Zafer Hamlesi kapsamında güçlerimiz, Iğdır’a bağlı Basan karakolu çevresinde pusulamalar yapan askerleri uzun bir süre denetim altına almıştır. 10 Mayıs günü saat 05.30’da panzer tipi zırhlı bir araç pusulama faaliyetlerini yürüten askerleri alıp Basan karakoluna doğru ilerledikleri esnada güçlerimiz, bu askeri birliğe yönelik bir operasyon gerçekleştirmiştir. Güçlerimiz zırhlı araca yönelik sabotaj taktiği ile eylem düzenlemiş, araç tümden imha olmuş ve 10’dan fazla düşman askeri öldürülmüştür. Eylemin hemen ardından karakoldan müdahale amaçlı gelen askerler güçlerimizce yakın mesafeden yoğun ateş altına alınmıştır. Karakoldan gelen tüm askerlerin isabetli bir şekilde vurulmuş ve 9 askerin tümü öldürülmüştür.

GÜÇLERİMİZ SAĞLAM ŞEKİLDE ÜSLERİNE DÖNDÜ

İşgalci güçler aldığı ağır darbeler ardından çok sayıda zırhlı araç ile eylem alanına müdahale etmeye çalışmıştır. Güçlerimizin etkili vuruşları sonucunda çok sayıda zırhlı araç darbelenmiş ve alandan geri çekilmek zorunda kalmıştır. İşgalci TC ordusu uzun bir süreden sonra çok sayıda ambulans ve zırhlı araç ile ölü ve yaralı askerleri aladan uzaklaştırmıştır. Eylemleri gerçekleştiren güçlerimiz sağlam bir şekilde üs alanlarına ulaşmışlardır.

TC GENELKURMAYI VE ÖZEL SAVAŞ MEDYASI YALAN HABER SERVİS ETTİ

TC Genel Kurmayı ve AKP’nin güdümünde olan özel savaş Medyası güçlerimizin, büyük taktiksel bir hamle ile gerçekleştirdiği bu eylemi kendi medyasında sadece 1 askerin öldüğü ve 1 askerin de yaralandığı yalanlarını servis etmiştir. Söz konusu sadece 1 eylem olmayıp geniş kapsamlı olarak düzenlenen taktiksel bir operasyondur. Düşmanın pusu gruplarını hedefleyip daha sonra da alana müdahaleye gelen askerleri de vuran güçlerimiz, düşmanı büyük bir yenilgiye uğratmıştır. Yaşadıkları bu yenilgiyi kamuoyuna yalan haberler servis ederek gerçekleri gizlemeye çalışan işgalci TC ordusunun kayıpları çok daha fazladır. Savaşın en doğru sonuçları günlük olarak tarafımızdan yapılmaktadır. Halkımız ve tüm kamuoyu AKP’nin özel savaş politikalarına itibar etmemelidir.

TEPE RONAHİ’DEKİ ASKERLER VURULDU

Şehit Bager ve Şehit Ronya Devrimci Hamlesi kapsamında güçlerimiz, 10 Mayıs günü saat 10.30’da Hakkari’nin Şemzînan (Şemdinli) ilçesine bağlı Tepê Ronahi alanında konumlanan işgalci TC ordusunu hedefleyen bir eylem düzenlemiştir. Düşman mevzi ve barınaklarının etkili bir şekilde vurulduğu bu eylemde ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir.

DÖRTYOL’DA 2 GERİLLA ŞEHİT DÜŞTÜ

3. 30 Nisan günü Hatay’ın Dörtyol ilçesine bağlı Fırtına alanında işgalci TC ordusu insansız hava araçlarının desteği ile bir operasyon başlatmıştır. Operasyonda İşgalci TC ordusuna ait savaş uçakları alanı yoğun bir şekilde bombalamıştır. Düzenlenen bu bombardımanlarda görevleri başında olan Şevger Tolhıldan ve Elişer Xelikan yoldaşlarımız şehadete ulaşmıştır.

Şehadete ulaşan arkadaşlarımızın kimlik bilgileri şöyledir:

Kod Adı: Şevger Tolhıldan
Adı Soyadı: Ramazan Faik
Doğum Yeri: Adana
Anne - Baba Adı: Nazife - Kerem
Şehadet Tarihi ve Yeri: 30 Nisan 2019 / Hatay

***

Kod Adı: Alişer Xelikan
Adı Soyadı: Yusuf Karabulut
Doğum Yeri: Konya
Anne - Baba Adı: Havva - Mustafa
Şehadet Tarihi ve Yeri: 30 Nisan 2019 / Hatay

 

ANILARINI ÖZGÜRLÜK MÜCADELESİNİ ZAFERE TAŞIYARAK YAŞATACACAĞIZ

Şevger Tolhıldan yoldaşımız 1984 yılında Adana’da yurtsever bir çevrede dünyaya gelmiştir. Genç yaşında Özgürlük Mücadelesini tanıyan Şevger yoldaş, 2003 yılında gerilla saflarına katılmıştır. Yetiştiği yurtseverlik ortamından en sade duygular ile mücadele saflarında yerini alan Şevger yoldaşımız, halkımızın özgürlüğü için mücadele eden bir yaşam tarzının sahibi olmuştur. Medya Savunma Alanları’ndan Amanos’a kadar birçok alanda mücadele içerisinde olan Şevger yoldaşımız, görevlerinde gösterdiği üstün başarılar ile arkadaşları arasında bir örnek haline gelmiştir. Düşmanın Önderliğe ve halkımıza dayattığı tecrit, soykırım ve kirli politikaları hiçbir zaman kabul etmemiş ve Önderliğin felsefesine dayanarak yürüttüğü mücadele içerisinde en kızgın alanlar da bile hiçbir tereddüt yaşamadan son anına kadar aktif bir şekilde mücadeleye katılmıştır.

Alişer Xelikan arkadaşımız, Orta Anadolu Kürtlerinden olup, Konya’nın Cihanbeyli ilçesinde dünyaya gelmiştir. İşgalci devletin tüm soykırım ve asimilasyon politikalarına karşı öz benliğini koruyan ve yurtseverlik duyguları ile yaşan Orta Anadolu Kürtleri arasında büyüyen Alişer Xelikan arkadaşımız edindiği bu kültür ile 2011 yılında özgürlük saflarına katılmıştır. Katıldığı ilk andan itibaren emeği, sadeliği, temizliği ve dürüstlüğü ile arkadaşları arasında tanınan Alişer yoldaş, kısa süre içerisinde mücadele içerisinde başarılı bir militan olmuştur. Alişer Xelikan yoldaşımız, Zap – Zagros hattından Amanos’a kadar uzanan mücadele geçmişinde üzerine düşen tüm görev ve sorumlulukları fedai bir tarzda üstlenmiştir.

Şehadete ulaşan Şevger Tolhıldan ve Alişer Xelikan yoldaşımızın değerli aileleri şahsında tüm yurtsever Kürdistan halkına başsağlığı diliyor ve bu yoldaşlarımızın anılarını Kürdistan Özgürlük Mücadelesi’ni zafere taşıyarak yaşatacağımızın sözünü veriyoruz.

TÜRK ORDUSU XAKURKE’Yİ BOMBALADI

10 Mayıs günü saat 14.00’da işgalci TC ordusuna ait savaş uçakları Medya Savunma Alanları’ndan Xakurke bölgesine bağlı Lolan çayı çevresini bombalamıştır. Gerçekleştirilen bu bombardımanlarda herhangi bir kaybımız yaşanmamıştır.”