Irak, Tevgera Azadi'yi yasaklayan hükümetten açıklama istedi

Irak Yüksek Bağımsız Seçim Komisyonu, Güney hükümetinin Tevgera Azadi ofislerini kapatmasının sebeplerini açıklamasını istedi.

Ofislerinin kapatılmasına ilişkin Bağdat’a giden Tevgera Azadi heyeti, Siyasi Partiler Ofisi ve Irak Yüksek Seçim Komisyonu’na şikayette bulundu. 

Tevgera Azadi Yöneticisi Hisên Kerküki, Kürdistan Bölgesi hükümetinin Tevgera Azadi ofislerini kapatma kararının kanunsuz ve kabul edilemez olduğunu belirttiklerini aktardı.

Kerküki, Irak İçişleri Bakanlığı ve Bakanlar Kurulu’nun, Kürdistan Bölgesi hükümetinin yaptığı hukuksuzluklardan haberdar edileceğini belirtti.

KOMİSYON: KARARIN NEDENLERİNİ AÇIKLA

Irak Yüksek Bağımsız Seçim Komisyonu ise resmi bir yazılı açıklama ile Kürdistan Bölgesi hükümetine, ofislerinin kapatma kararının nedenlerini açıklamasını istedi.

Irak Yüksek Seçim Komisyonu Başkanı Meen El Hîtawî ve Irak Yüksek Bağımsız Seçim Komisyonu’na bağlı Siyasi Partiler Ofisi Yöneticisi Ebdullah Fazil, Tevgera Azadi’ye resmiyet verdikleri zaman İçişleri Bakanlığı ve Kürdistan Bölgesi Yolsuzlukla Mücadele Komisyonu’na da sorduklarını belirtti. Resmiyet verme taleplerinin olumlu karşılandığına dikkat çeken Fazil, “Şimdi nasıl olur da Tevgera Azadi ofislerini kapatma kararı alıyorlar” diye sordu.

Tevgera Azadi’nin, hukuksuzluklara karşı Irak Federal Mahkemesi’ne de şikayette bulunacağı öğrenildi.