Kanserli tutsak Özdal tek kişilik hücrede!

Mesane kanseri ve böbrekleri iflas eden tutsak Koçer Özdal, tek başına bir hücrede tutuluyor.

Ağır hasta tutsak Koçer Özdal , bulunduğu Samsun Bafra T Tipi Kapalı Cezaevi’nden Ceza İnfaz Sisteminde Sivil Toplum Derneği’ne (CİSST) mektup gönderdi.

Özdal, 4 yıl önce Muş’ta gözaltına alınıp, tutuklandığını aktararak, hiçbir delil ve kanıt olmadan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldığını anlattı. Özdal, cezaevi koşullarından kaynaklı mesane kanseri olduğunu ve hastalığa bağlı olarak böbreklerinin iflas ettiğini ve her gün diyalize girmek zorunda kaldığını aktardı.

'KENDİME BAKAMIYORUM'

"2 yıldır cezam onaylanmış ve tek başıma bir hücrede kalmaktayım" diyen Özdal, kendine bakacak durumda olmadığını belirtti. 

Özdal, şu bilgileri de verdi:

"(...) Tetkiklerimin yapıldığı Samsun Araştırma Hastanesi ameliyat olmam gerektiğini belirtti. Ancak bu ameliyatı yapamayacakları için, beni Samsun On Dokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk ettiler. Ancak Samsun OMÜ Tıp Fakültesi de sırf hasta tutsak odası olmadığı için tedavimi yapmayıp, Ankara Gazi Araştırma Hastanesine sevk ettiler. Acilen tedavi olmam gerekirken son derece gayriinsani bir tutumla Samsun OMÜ Tıp Hastanesinde herhangi bir odada beni tutup tedavimi yapmak yerine buradan bu rahatsızlığımı dikkate almadan Ankara’ya sevk etti. Buna rağmen Ankara Gazi Araştırma Hastanesi de aynı gerekçeden dolayı yani hasta mahkûm odası olmadığından beni kabul etmeyeceklerini cezaevi idaresine bildirmişler."

AİLESİYLE DE GÖRÜŞTÜRÜLMÜYOR

Özdal, mektubu postaya verilmek üzere cezaevi idaresine teslim ettikten kısa bir süre sonra, Ankara Numune Hastanesi'ne sevk edildi. Özdal'ın 19 Temmuz gününden itibaren sevk edildiği hastanedeki tedavisi, mahkum odasında devam ediyor. 

Koçer Özdal, ailesiyle de görüştürülmüyor.