Katledilen Şenyaşar'ın ailesi: Erdoğan başkanlık için öldürüyor!

 Suruç'ta AKP’li vekilin yakınları tarafından hastanede linç edilerek katledilen Hacı Esvet Şenyaşar, toprağa verildi. Ailesi, Erdoğan'a öfke yağdırarak, "Başkanlık için insan bırakmadın” dedi.

AKP Milletvekili ve Adayı İbrahim Halil Yıldız’ın yakınları tarafından katledilen Celal ve Adil kardeşlerin ilçe devlet hastanesinde öldürülen babaları Hacı Esvet Şenyaşar, çok sayıda kişi tarafından defnedildi. Törene HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, HDK Eş Sözcüsü Gülistan Kılıç Koçyiğit, DTK Eş başkanı Berdan Öztürk, ESP Eşbaşkan Yardımcısı Beycan Taşkıran, Urfa Milletvekili Adayı Nimetullah Erdoğmuş da katıldı.

Antep morgundan alınan Esvet Şenyaşar’ın cenazesi, Suruç’un Aligör Mahallesi girişinde çok sayıda kişi tarafından karşılandı. Defnedilmek üzere Suruç mezarlığına getirilen cenaze, dini vecibelerin yerine getirilmesinin ardından oğul Celal ve Adil’in yanında toprağa verildi.

Defin sırasında yüzlerce polis, panzer ve akreplerle mezarlığın etrafını ablukaya alırken, Esvet Şenyaşar'ın eşi Emine Şenyaşar ve çocuklarının ağıtları tören boyunca hiç dinmedi. Kadınlar yaktıkları ağıtlarda, “Siz tarihte bir aileden aynı anda 3 kişinin toprağa verildiğini gördünüz mü? Bunlar ne yapmıştı” diye sordu.

KIZI: HASTANE ONLARIN EMRİNDE

Esvet Şenyaşar’ın kızı, “IŞİD bunu yapmaz. Bunlar kendi iş yerindeydi. Bir oy için saldırdılar. Hastanede katlettiler. Boğazını kestiler. Bilerek o hastaneye götürdüler. O hastane onların emrindedir. Bizim başımıza geleni tüm dünyaya duyurun. Herkes bilsin, öğrensin” diyerek feryat etti.

KARDEŞİ: ERDOĞAN BAŞKANLIK İÇİN ÖLDÜRÜYOR

Hacı Esvet’in kız kardeşi ise Kürtçe ağıtlar yakarak, tepkisini şu sözlerle dile getirdi: “Suruç’un hepsi şahittir, yılların esnafıdır. Biz davamızın peşini bırakmayız. Kürtler bitmez, Erdoğan, Erdoğan, Erdoğan başkanlık için insan bırakmadın. Kürtler bitmez, sen dükkanına gidip kafasına sıkıp öldürüyorsun. Sen kafalarına sıkıyorsun, katliam yapıyorsun. Raporu niye vermiyorsunuz? Siz katliam yapıyorsunuz, niye rapor vermiyorsunuz? Siz bu katliamı hastane içinde yaptınız. Ben oradaki bütün polislerden şikayetçiyim. Faizciler, faizciler. Sesimizi bütün Avrupa’ya duyurun. Siz yangın tüpüyle saldırıyorsunuz, hastanede öldürüyorsunuz. Biz oyumuzu vermiyoruz. Zorla olur mu? Vermiyoruz. Biz cenazemizi kaldırıyoruz bizim etrafımızı sarıyorlar. Allah’ım sen bu zulmü kabul etme.”

Cenaze töreni HDP Urfa Milletvekili Adayı Nimetullah Erdoğmuş'un okuduğu dualarla son buldu.