Kayyumun Hakkari'ye hizmeti: Karakol yollarını açmak

Hakkari'de yoğun kar yağışının ardından tüm yollar kapanırken, AKP tarafından gasp edilen belediyeye atanan kayyum ise sadece karakolların yollarını ulaşıma açtı.

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Hakkari Belediyesi'nin AKP tarafından gasp edilmesinin ardından başta Hakkari şehir merkezi olmak üzere tüm hizmetler durduruldu. AKP hükümetinin belediyeleri gasp etmesinin ardından "Halka hizmet getirdik" yalanı Hakkari'ye yağan karla daha fazla gün yüzüne çıktı.

Hakkari’de bir saatlik kar yağışı kent merkezinde hayatı durma noktasında getirdi. Kar yağışı nedeniyle Hakkari şehir merkezi başta olmak tüm mahallelerde yollar kapanırken, yüzlerce araç da yollarda mahsur kaldı, çocuklar ise okula gidemedi. Kar yağışından sonra eriyen kar yollarda çamur ve göletler oluşturdu. Kar yağışının ardından yolların kapanmasından dolayı halk mağdur olurken, belediye çalışanları iş makineleri ile sadece karakolların yollarını açtı.

HAKKARİ'NİN TÜM YOLLARI ULAŞIMA KAPANDI

Bir saatlik kar yağışının Hakkari’de hayatı durma noktasına getirdiğini vurgulayan halk, kayyumun Hakkari’ye zarardan başka bir şey getirmediğini söyledi. Güvenlik gerekçesiyle adının açıklamasını istemeyen Hakkarili, halkın belediyesinin gasp edildikten hizmet etmek yerine AKP'nin rant kapısına dönüştüğünü belirtti.

DBP’li belediye döneminde devletin tüm baskılarına rağmen, büyük hizmetlerin gerçekleştiğini söyleyen Hakkarili, "DBP’li Hakkari Belediyesi döneminde yoğun kar yağışına rağmen yollar kapanmazdı. Belediye ekipleri hemen yolları hemen açardı. Ama bu gün ise belediyenin sadece adı var. Bir saatlik kar yağışı, tüm kenti kilitledi. Halk mağdur olurken, Hakkari Belediyesi, sadece askerlerin yolunu açıyor. Bu olaya tüm Hakkari halkı şahittir. Bu gün herkes kayyuma ve AKP’ye büyük öfke duyuyor" diye konuştu.

BELEDİYE MALLARI AKP VE YANDAŞLARINA PEŞKEŞ ÇEKİLDİ

AKP hükümetinin siyasi darbesinin ardından gasp edilen DBP’li Hakkari Belediyesi'nin yaptığı hizmetlerin büyük bölümü tahrip edildi, belediye rant merkezi haline getirildi. Hakkari Belediyesi'ne atanan kayyum, halkı fişlemeyi ihmal etmedi. Belediye'de çalışan yüzlerce kişinin işine son verildi. Hakkari Belediyesi adeta karakola çevrildi. Belediyenin dört tarafı yüksek duvarların yanı sıra, zırhlı araçlarla çevrildi.

Belediyenin dışında ve içinde yüzlerce özel hareket polisi görev almaya başladı. Hakkari Belediyesi'ne işi düşenler ise yoğun bir sorgudan sonra içeri girebiliyor. DBP’li Hakkari Belediyesi'ni borçsuz alan kayyum, belediyeyi 500 milyon lira borçlandırdı. Hakkari Belediyesi'nin birçok taşınmaz malı kayyum tarafından AKP ve yandaşlarına peşkeş çekildi.