Kayyumun kapattıkları açılacak

Doğup büyüdüğü Silopi’de aday olan HDP’li Süleyman Şavluk, seçimleri kazandıklarında kayyumun kapattığı kurumları yeniden ve daha donanımlı açacaklarını söyledi.

Yaklaşan yerel seçimlerde Silopi için aday olan HDP’li Süleyman Şavluk, herhangi bir ayrım gözetmeden halka hizmette bulunacaklarını belirtti.

Silopi’de doğup büyüyen, evli ve 5 çocuk babası Süleyman Şavluk (44), yurtsever bir ailede yetişti. İlk defa 1995’te katıldığı bir eylemden dolayı gözaltına alınıp tutuklanan Şavluk, sonraki yıllarda da toplamda dört defa siyaset yaptığı gerekçesiyle cezaevine konuldu. 90’lı yılların işkencelerini yaşayan Şavluk, son 20 yılını ise HDP ve öncesindeki parti geleneğinde aktif çalışmalara dahil olarak geçirdi.

TAHRİBAT BOYUTU PAYLAŞILACAK

İlçelerinde kayyumun yarattığı tahribata karşı şimdiden birçok proje oluşturduklarını kaydeden Şavluk, kayyum döneminde yapılan yolsuzlukları hatırlattı. Belediyeye ait birçok arazinin kayyum tarafından işbirlikçilerine yok pahasına satıldığını ifade eden Şavluk, yeni yönetim döneminde gerçek bir zarar bilançosunu da halk ile paylaşacaklarını kaydetti. Silopi halkının özellikle 90’lardan bu yana her türlü baskı ve zulme uğradığını anımsatan Şavluk, devletin baskıda devamlılığını esas aldığını söyledi.

REFERANDUM GİBİ BAKIYORUZ

Şavluk, önümüzdeki seçimlerle birlikte halkın iradesini inkâr edenlere cevap vereceğinin altını çizerek, "Bu seçimleri hukuk ve demokrasi referandumu olarak görüyoruz. Çünkü hukuk ve demokrasiyi ayaklar altına aldılar. Halk da referandum gibi sandık başına gidip, kayyumları ortadan kaldıracak" şeklinde konuştu. Kayyumun hizmete dair bir çalışması olmadığı gibi ilçeye de ciddi zararlar verdiğini söyleyen Şavluk, ilçedeki altyapı çalışmalarını örnek gösterdi.

HALKIN İRADESİ VE İSTEĞİYLE

Kayyumdan önce kendi yönetimlerinin de bir takım eksikliklere düştüğünü ifade ederek özeleştiride bulunan Şavluk, şöyle devam etti: “Halkın iradesi ve isteği dışında hiçbir şey yapılmayacak. Halk onay vermeden hiçbir proje hayata geçirilmeyecek. Halka birlikte meclis toplantılarımızı alacağız. Kent genelini ilgilendiren bir proje hayata geçirmek istiyorsak ya referandum ya da anket çalışmasıyla halka sorulacak. Eğer bir mahalleyi ilgilendiriyorsa o mahalledeki insanlara soracağız. Aynı zamanda kentin sivil toplum örgütlerini de karar aşamasına katacağız.”

GENÇLER VE KADINLARA ÖNCELİK

Seçimlerde her kesimden halk ile iç içe olacaklarını ve her hangi bir ayrım gözetmeden hizmette bulunacaklarını kaydeden Şavluk, kazandıkları zaman ilk iş olarak, kayyumun kapatmış olduğu, halkın yararına olan kurumları yeniden ve daha donanımlı bir şekilde açacaklarını söyledi. Onların dışında gençler için de yeni bir kültür merkezi çalışmalarının olacağını ifade eden Şavluk, “Gençlerimiz ve kadınlarımız için de istihdam alanlarına önem vereceğiz. Tarım alanlarımızda var olan çarpık yapılaşmanın önünü alarak bu bereketli toprakları tarıma yeniden kazandıracağız” dedi.