KCK: AKP-MHP faşizminin sonu her gün giderek yaklaşmaktadır

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, AKP-MHP faşizminin özel savaş propagandasıyla ömrünü uzatmaya çalıştığını belirtti. KCK, Batman’da Türk ordusuna eylem düzenleyen gerilla güçlerini kutladı.

Yazılı bir açıklama yapan KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, AKP’nin Kürt halkına yönelik ilan ettiği savaşa dikkat çekti. 24 Temmuz 2015’ten şimdiye kadarki süreci özetleyen KCK, AKP-MHP’nin siyasi, askeri, ekonomik ve toplumsal çöküş yaşadığını vurguladı.

Türk ordusunun gerilla karşısında başarısız olduğunu belirten KCK, 4 Ekim’de Batman’da eylem düzenleyen gerillaları kutladı.

KCK açıklaması şöyle;

‘’AKP-MHP faşist iktidarı 24 Temmuz 2015’ten beri savaşı tırmandırmaktadır. Bu savaşın önemli bölümünü de psikolojik savaş olarak yürütmektedir. Siyasi, askeri, ekonomik, toplumsal alanda yaşanan krizler AKP-MHP faşist iktidarını daha fazla psikolojik savaşa sevk etmektedir. 1984 15 Ağustos gerilla savaşının başlamasından bu yana hangi parti iktidara gelmişse gerillayı ve PKK'yi bitirdik, bitireceğiz propagandası yapmıştır. Turgut Özal üç buçuk eşkıya, demiş, 1990’lı yıllardaki kirli savaşın başbakanı Tansu Çiller her gün ya bitecek ya bitecek, demiş. Önder Apo’ya yönelik komplodan sonra tüm devlet yetkilileri hep bir ağızdan PKK'nin bittiğini ilan etmiştir. Tayyip Erdoğan AKP’nin 2002’de seçimi kazanmasından sonra düşünmezseniz Kürt sorunu olmaz, demiş ancak Kürt Özgürlük Hareketi’nin ideolojik, siyasi ve askeri gücü ve etkisi her yıl katlanarak daha da büyümüştür. Bugün 3. Dünya Savaşının sürdüğü ortamda tüm siyasi dengeleri etkileyen güç haline gelmiştir.

‘DARBE KÜRT HALKINA VE DEMOKRASİ GÜÇLERİNE KARŞI YAPILDI’

AKP-MHP faşist ittifakı hala nasıl olduğu konusunda kuşkular bulunan 15 Temmuz darbe girişiminden 4 gün sonra kendi darbelerini yapmışlardır. Gerçek faşist darbe Olağan Üstü Hal’le 20 Temmuz’da gerçekleşmiştir. Bu darbe Fetullahçılara yapılmış gibi gösterilse de esas olarak demokrasi güçlerine ve Kürt halkının özgürlük mücadelesine yönelik yapılmıştır. Sürekli Fetullahçılara ‘şöyle operasyon yapıldı, böyle operasyon yapıldı’ haberleri verilerek Kürt halkına ve demokrasi güçlerine yönelik olan bu darbe örtülmeye çalışılmıştır. Fetullahçılara yönelik operasyon dedikleri ise kendileri gibi düşünmeyen devlet memuru, polis ve askerleri atıp yerlerine kendi adamlarını yerleştirmeyi hedefleyen bürokrasi operasyonlarıdır. Zaman geçtikçe de bu darbenin esas olarak Kürt halkına ve demokrasi güçlerine yönelik olduğu anlaşılmıştır.

PSİKOLOJİK SAVAŞLA KENDİLERİNİ GÜÇLÜ GÖSTERMEK İSTİYORLAR

Kürt halkına ve demokrasi güçlerine yönelik bu darbenin en önemli boyutu da psikolojik savaştır. Bir taraftan demokrasi güçleri itibarsızlaştırılmak istenirken, diğer taraftan şu kadar vurduk, şu kadar bitirdik propagandaları yapmışlardır. Öyle ki, Tayyip Erdoğan her gün şu kadar vurduk, diye sayılar vermektedir. Efrin’de bulunan savaşçıların sayısı kadar direnişçi vurduk derken, her yıl gerillanın sayısı kadar öldürdük haberleri vermektedirler. Her gün gerçekliklerle alakası olmayan haberler verilerek Kürt toplumunun morali bozulmak, kendilerini güçlü göstermek istemektedirler. Böylece siyasi, askeri, ekonomik ve toplumsal olarak yaşadıkları krizi gözden kaçırılmak amaçlanmaktadır.

GERİLLA AĞIR DARBE VURUYOR

Ancak gerilla Türk devletinin halka en ağır baskı yaptığı, ormanları yaktığı, her yeri yasak bölge ilan ettiği koşullarda mücadele edip eylemler yaparak Türk devletinin psikolojik savaş altında yürüttüğü saldırılara karşı büyük bir direniş göstermektedir. Her gün yaptığı eylemlerle psikolojik savaş yalanlarını boşa çıkarmaktadır. En son Önderlik için kendini yakan gencin cenazesine izin verilmeyen alanda gerilla büyük bir eylem yaparak bu baskılara ve psikolojik savaşa etkili bir cevap vermiştir. Psikolojik savaş ne kadar yoğun yapılırsa yapılsın mızrak çuvala sığmamakta, gerçekler gizlenememektedir.

BATMAN EYLEMİ KUTLANDI

Türk devletinin baskıları artırdığı, cenazelere bile saldırdığı, her gün sebepsiz yere tutuklamaların yapıldığı Batman’da böyle etkili bir eylem yapan gerillaları ve Eyalet Komutanlığını kutluyor, bundan sonraki mücadelelerinde başarılar diliyoruz. Gerilla, halkımız, dostları ve tüm demokrasi güçleri direnerek; mücadelelerini yükselterek Özgür Kürdistan ve Demokratik Türkiye’yi mutlaka yaratacaklardır.

AKP-MHP’NİN ÖMRÜ AZ KALDI

Özel savaş ve psikolojik yalanlarla ömrünü uzatmaya çalışan AKP-MHP faşizminin sonu her gün giderek yaklaşmaktadır. Siyasi, askeri, ekonomik ve toplumsal kriz ve çöküş psikolojik savaşla gizlenemeyecek, direnişle bu kriz derinleşecek, AKP ve MHP iktidarının direnişle sonu getirilecektir. Bu temelde Kürt halkını ve dostlarını sonu yaklaşan AKP ve MHP faşist ittifakına karşı mücadeleyi yükseltmeye çağırıyoruz.’’