KCK’den Qendil Newrozu'na mesaj: Ulusal birliği sağlayacağız

Qendil Newrozu’na bir mesaj gönderen KCK, ulusal birliği sağlayacaklarını belirtti. KCK, “Kürt halkı, devrim ve başarıda kararlıdır” dedi.

Kürdistan’ın kuzey, batı ve doğusundan onbinlerce kişinin bir araya geldiği Qendil Newrozu’nda KCK’nin mesajı okundu.

KCK Başkanlık Konseyi Üyesi Rêwar Awdanan’ın okuduğu mesaj şöyle:

“Newroz Bayramı ve Kürtlerin yeni yılı Önder Apo’ya, Efrîn halkına, Kürt halkına ve özgür halklara kutlu olsun. Halkımız geçtiğimiz iki ayda, direniş ve ortak tavrı ile ulusal birliğini ispatladı.

Bize düşen de halkımızın beklenti ve taleplerini gerçekleştirmektir. Artık ulusal bir fikir ve ulusal bir strateji ile mücadele edecek ve halkımızın istek ve davasının bir olduğu gerçekliğini bileceğiz. Halkımıza dört dost ve dört duygu gibi yaklaştığımız sürece zayıflar ve düşmanlarımızı sevindiririz.

Geçtiğimiz iki aylık süreçte Efrîn’i, Önder Apo’yu, Meşru Kürt davasını ve ulusal birliği sahiplenen dostlarımız insanlık değerlerine sahip olduklarını kanıtladı. Şüphesiz ki bu tavır, tarihe altın harflerle kaydedilecek.

Uluslararası devlet ve kurumlar, Efrîn’e ve halkımızın meşru davasına karşı sergiledikleri tavır ile Kürt halkına ve bölge halklarına karşı olduklarını kanıtladı. Kürt halkının ve bölge halklarının hak ve özgürlük taleplerini hiçbir şekilde kabul etmeyeceklerini gösterdi ve bütün özgürlük çabaları ve projelerine tüm güçleri ile karşıtlık içerisinde olarak canlı bir şekilde gömmeyi istediklerini gösterdiler. Ancak, bu hayallerinin boşa gideceğini çok iyi bilmelidirler. Özgür Kürt halkının iradesi, her türlü saldırı, komplo ve işgali kıracaktır. Çünkü Kürt halkı, devrim ve başarıda kararlıdır. Mücadele ve devrim ateşi, her zamankinden daha gür.

Kürt halkı, Medler’in döneminde olduğu gibi bugün de bölge halklarının yanında, özgür ve demokratik bir sistemi kurmak için adım atıyor. Bu zulüm, ayrımcılık ve ırkçılıktan uzak sistemin örneği de Efrîn ve Suriye’nin kuzeyinde gelişen ve adım adım ilerleyen sistemdir. Bu da halkların özgür yaşam umududur.

Baharın, bütün güzellik ve ihtişamı ile kışın zorluklarının ardından doğduğu gibi, halkların baharı ve Newroz da çağın Dehak’larının zulüm ve zorbalığına son verecek. Halkların baharı oluşuyor. Halk çocuklarının mücadele ve özgürlüğü ile işgalci ve zalimlerin sonu gelecek. Özgür yaşam ve demokratik ulus baharı kazanıyor.

Özgür Baharın Newrozu ruhu ile güçlerimizi birleştirerek zalimlerin karşısında duracağız. Kürt halkı olarak, ulusal birliğimizi sağlayacağız. Kürdistan halkı, bölge halkları ve özgürlükçü halklar ile ilişkilerimizi daha fazla örgütleyecek ve özgürlük mücadelemizi daha da büyüteceğiz.”