KCK'den Ramazan Bayramı açıklaması

Müslümanların Ramazan Bayramı’nı kutlayan KCK-Halklar Ve İnançlar Komitesi, “Halklarımızın ortak bir inançla, insanlık düşmanı faşistlere, mezhepçilere, din istismarcısı saray ve saltanat düşkünlerine karşı mücadele etmeye çağırıyoruz” dedi.

KCK-Halklar Ve İnançlar Komitesi, Ramazan Bayramı vesilesiyle yazılı bir açıklama yaptı.

KCK, “Bu Ramazan Bayramı’nın İslam alemine barış getirmesini, huzurlu müreffeh ve demokratik bir yaşam kurmaya vesile olmasını diliyoruz. Başta Kürdistanlı Müslümanların olmak üzere oruç boyunca tüm insanlık için iyilik, doğruluk, hak ve adalet temennisinde bulunan bu inançla ibadetini ifa eden Müslümanların bayramı kutlu olsun diyoruz” dedi.

“İslam alemi siyasi ve ekonomik sorunların yol açtığı büyük maddi ve manevi zorluklar altında bir oruç ayını daha geride bıraktı” denilen açıklamada şunlar belirtildi: “İslam kültürünün hakim olduğu coğrafyalarda yaşayan halklar, kendine Müslümanım diyen iktidar ve devletlerin büyük zulüm, baskı ve şiddet politikaları altında yeni bir bayramı karşılamaktadır. Kadim kültürümüzün hak etmediği böyle bir ortam ve yaşamdan kurtuluşun yolu iyi ve güzel işlerde yarışırcasına demokratik zihniyetle çalışmak, örgütlenmek ve mücadele etmek olduğunu belirtmek istiyoruz. İslam'ın demokratik çizgisi de Müslümanların içinde bulunduğu yaşamı ve adı ne olursa olsun mevcut siyasi rejimleri kabul etmemektedir. İslam, mezhepçi, milliyetçi ve soykırımcı diktatörlerin saray ve saltanatlarına kılıf yaptıklarından çok daha fazla demokratik değerlere sahip ve  açık bir dindir. Müslüman halkların yüz yıllardır din, mezhep, devlet ve ulus adı altında kendilerine bin bir yolla propaganda edilen taassup ve dogmaların din olmadığını daha fazla bilince çıkarmalarının zamanı çoktan gelmiştir.

‘EN BÜYÜK İBADET ZULME KARŞI DİRENİŞTİR’

Kürdistan halkı Ramazan ayını büyük bir direniş ile tamamladı. Kürt anaları oruç tuttukları günlerin çoğunu alanlarda demokratik mücadele yürüterek geçirdi. Böylece vicdanlara ses olup insani değerleri bir kez daha hatırlattılar. Bu direnişleri sayesinde dini olarak da büyük sevaplar kazandılar. Kürt halkı Türk devletinin AKP-MHP rejimi eliyle yürüttüğü soykırım saldırılarına karşı mücadele etmektedir. Kürt anaları bu Ramazan’da ‘en büyük ibadet zulme karşı direniştir’ inanç ilkesinin temsilcileri ve öncüleri oldular. Kürt halkı ve dostları, Halk önderi Rêber Abdullah Öcalan üzerindeki tecridi kırmak amacıyla Leyla Güven’in öncülük ettiği açlık grevi direnişine destek vererek bu bayrama zafer umut ve inancımızı büyüterek girmemizi sağladılar. Bu vesileyle hareket olarak en başta Laçık Spî analarımızın olmak üzere ramazan boyunca direnen, açlık grevi direnişçilerin başarısı için dua eden Kürdistanlıların ve dostlarının Ramazan Bayramı’nı kutlamak istiyoruz. 

Ramazan ayı boyunca değişmeyen bir diğer husus ise Türkiye ve Kürdistan'da Erdoğan-Bahçeli faşist rejiminin ara vermeden sürdürdüğü saldırıları oldu. Erdoğan ve AKP İslam dinini istismarda sınır tanımıyor. Milliyetçiliğinin, faşistliğinin üstünü İslam'ı istismar ederek, yalan söyleyerek örtmeye çalışıyor. Kürtleri katletmeyi, Kürdistan'ın dağını taşını bombalamayı İslami kavramları kullanarak iyi bir amelmiş gibi anlatıp duruyor. Bu zevat katillikleri ile övünecek kadar insanlıktan uzaklaşmış olmalarını halklarımıza başarı diye sunabiliyor. Bu yolla sarayda kurduğu israf düzenini sürdürmek istiyor. Bayram vesilesiyle başta mütedeyyinler olmak üzere Türkiye'deki her kesime çağrımız inancınızı iktidarda kalmak için kirleten sizleri günahlarına ortak etmek isteyen Erdoğan ve AKP'ye karşı tavır almanızdır. Bir günahkarın sizi korkutarak günaha sokmasına artık izin vermemelisiniz. Günümüz Türkiye ve Kürdistan'ın da en İslam'i, en insani ve en demokratik tutumun halklarımızı açlık ve yoksul ile terbiye etmeye millilik diyen AKP-MHP faşist soykırımcı rejimine karşı, mücadele etmek olduğunu bir kez daha hatırlatmak istiyoruz.

SARAY VE SALTANAT DÜŞKÜNLERİNE KARŞI MÜCADELE ÇAĞRISI

Değerli Kürdistanlılar,

Bu bayramda da şehitlerimizi daha güçlü sahiplenilmeli ve anmalıyız. Başta şehit aileleri olmak üzere tutuklu aileleriyle dayanışmamızı da en üst düzeyde göstermeliyiz. Bizlerde bu bayram vesilesiyle şehitlerimizin anıları önünde bir kez daha saygı ve minnetle eğiliyor hareket olarak verdiğimiz sözün gereklerini yerine getireceğimizi bir kez daha yineliyoruz. Demokratik ulus ve demokratik güç birliğinin hakça bir yaşam için çok önemli olduğu bu süreçte, soykırımcı rejime karşı ortak mücadelemizi yükseltmenin gereğini de bir kez daha hatırlatıyor bayramınızı kutluyoruz.

Bu bayram münasebetiyle Türk, Arap, Fars ve diğer Müslüman halkları demokratik birliklerini güçlendirmeye, kardeşlik ruhu içinde hareket etmeye davet ediyoruz. Halklarımızın ortak bir inançla, insanlık düşmanı faşistlere, mezhepçilere, din istismarcısı saray ve saltanat düşkünlerine karşı mücadele etmeye çağırıyor, Ramazan bayramlarını kutluyoruz.”